Любители на котки - Тема 165

• 26 610
  • 783
  •   1
Отговори
# 375
Едно зверче Kissing Heart

# 376
Сз нямам дебела кастрирана котка.
Суха храна давам от известно време просто да има през деня. Не се предпочита.

За елхата - нашите харесват играчките най-долу. Току ги закачат. Шошо сваля топче и го търкаля. Особено едни космати Simple Smile Но стъклени не бих укачила. Поне не долу Simple Smile.

# 377
  • Бургас
Хммм,при наличие на две котки и елхата е жива...
Явно са мили и деликатни котки.
Не знам Хари как би реагирал,може и да я събори.
Толкова е любопитен милият...
Майка само вряска"Какво си ми щръкнал с тези уши,всичко да видиш...",ама наистина обикаля и иска всичко да разгледа.
А с топчетата на елхата вероятно ще играе.Малък е още,играе му се...

# 378
  • Бургас
Luba82, може ли снимка на опаковката? И еднократно ли се дава?

Васко, ми те са прекрасни същества!❤❤❤❤

2 см на 15 котки доникъде няма да ти стигне 1 опаковка малцова паста. Дава се редовно, ако е с цел освобождаване от космените топки. Да им дадеш 1-2 пъти е все едно хич да не им дадеш. Намери си жито/ечемик, което да не е грухано, за да може да покълне, и си засади в саксии. Най-евтиния възможен вариант е, а и тревата е по-ефективна от малцовата паста.
Давам пастичка на всички засега, купих от дм, а и получих помощ от една жена тук, която ми помогна и с храна за котенцата, а ечемик има и е посят, но още не е поникнал. Blush

# 379
Показват дебели котки, щото самите стопани им. е кеф да ги надуват. Обикновено и те самите са дебели.
Аз дебели кастрирани котки съм нямала. Апетита и на Фин и на Зак си остана същия.
Опит с елхи и котки имам само с Фин. Първата год му беше интересно, после я прие за част от пейзажа в къщи. Но аз вече не слагам елхи. Украси специално,
също. Фен съм на всякакви светлини, свещи. та по цяла година си ги имаме... Зак е ок. с тях, стига да ням апера, с което се съобразявам

# 380
  • София
И аз не съм имала дебели кастрирани котки.

Хари беше 5кг. Когато влязох в родилното при втората ми бременност липсвах 9 дена. Излязохме вечерта по спешност, даже не помня дали съм му казала нещо. Отслабна с 400-500 гр и поддържаше тегло 4,5 кг цели 13 г. Хранеше се нормално - пауч сутрин, суха храна през деня, и от време на време бекон, шунка, сметана,... Беше луд фен на сметаната и сладоледа. 

Аш преди няколко дена беше 4,6 кг. Казваме му, че е шишко, но е мускулест. Храни се по горната схема, но към човешка храна почти не проявява интерес. Давала съм му единствено пилешко месо. Като малък му варях пилешки сърчица.
Спортува катерене по дървета Simple Smile
Предполагам ще качи още грамчета.

За елхите... Хари не се интересуваше. Свалял е 1-2 играчки, но като цяло приемаше елхата за украса.
С малките обаче не знам, не смея да прогнозирам какъв ще е погрома.
Стъклени играчки не бих сложила.

# 381
  • Бургас
Малките има шанс да се заиграят с елхата.
Нас си ни мързи да украсяваме.
Докато беше малък синът и вярваше в дядо Коледа,правехме украси,елхи,светваме вечер лампичките,за да види къде да остави подаръците...Е,и след като спря да вярва пак искаше елха,украсявахме.
Но от миналата година и той вече не обръща внимание на украсата,нали е тийн...
За Хари може да извадим малка елха,да го видим ще я отрази ли.
Поне от гърмежи не се плаши,нищо няма да му стане,а и ние не ползваме пиротехника.Само бенгалски огън понякога.

# 382
Имам чувството, че си имам лъв. И на цвят го докарва, а и както е понаедрял... И като му прищрака и почне да се мята.. Пазя се с една тупалка.. Която сега временно ме замества.. гризе нея. Но в един момент му омръзва и пак ме набелязва като обект.. Важно е тупалката да ми е под ръка..

# 383
Ох 2 такив няколко месечни диви лъва постоянно идват от съседния двор… някой ако иска да каже, ще му ги хвана в клетка

# 384
  • София
Здравейте и от нас! Позагубихме се няколко теми, но се надявам, че всички сте здрави и добре!❤
Ето ги моите девойки. Спят по цял ден и се гонят вечер. Още не са си много близки, но имам надежда, че могат да се сближат и заобичат. Клео винаги и съска, когато Аби отиде към нея, но не я бие, просто се премества.
Ето ги от нас, в най-голямата близост, която сме виждали.

# 385
Cesari, удиви ме перфектното състояние на дивана при наличие на 2 котки! Значи е възможно! Аз съм в процес на обмисляне на мебелировка за хола си и съм доста затруднена...

# 386
В къща е постижимо това с дована, ако излизат вън. но понякога ги хваща музата да си изберат дивана за острене на нокти…

# 387
  • Бургас
Cesari,имаш страхотни котки и шефлера!
И аз имах много голяма шефлера,от студентските години.Намерих я полуумряла и я спасих.
Дъски има чамови в Мастерхаус...
Ние имаме дъска,ще му я дам на Харо.Те искат естествено дърво.

pandorina,имам лъв и аз.
Ако не беше опасно да си извадят очите,бих го пуснала да се побори с някой домашен котак...
Поради липсата на другарче за бой,бие мен.

# 388
  • София
Показват дебели котки, щото самите стопани им. е кеф да ги надуват. Обикновено и те самите са дебели.
Аз дебели кастрирани котки съм нямала. Апетита и на Фин и на Зак си остана същия.
Не съм съгласна с това. Обикновено дебелите хора (и аз съм от тях) знаят колко е лошо да си дебел и се стремят любимите им същества да не страдат от същото.

В повечето случаи наистина котките не променят теглото си от кастрацията, но има и изключения. Наско качи около 1 кг за 3-4 месеца. И не е от това, че апетитът му беше повишен. Просто стана нещо с метаболизма му. Хубаво, че в един момент спря да качва. Но шкембето определено му тежи. И майката на Рижко стана много дебела след кастрацията, а е улична котка. Пред блока ни в Пловдив също имаше такава кастрирана дебеланка.

# 389
какво точно значи дебела котка, 4 кг дебела ли е? Какво е нормалното тегло на котка? Тази която кастрирахме сега е 2.5 кг и искрено се надявам да напълнее поне с 1-2 кг след кастрацията.

Общи условия

Активация на акаунт