ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 793
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Мен ме вълнува къде ще се правят безплатни тестове. Защото в чужбина до достигане на определен процен ваксинирани се правеха такива съвсем достъпно и безпроблемно.

# 106
  • София
Нана, зелен сертификат получават за 48 и 72 часа и от хора с отрицателен тест!
Това е масовият случай! При младежите ваксинационното покритие е изключително малко, а училището е задължително и следва да се подсигурят тестове за учениците.

Тестовете са подсигурени, но без разрешение на родител, никой не може да тества дете под 18-годишна възраст. А масово родителите отказват тестове.

# 107
Погледнете от добрата страна. Няма  да има безцелно шляене в мола. Децата ще са повече на вън в парковете. Могат да карат колело. На излет в планината  и т. н. Това е здравословно. Лошото е , че времето се разваля.

# 108
  • София
При достигане на 750 на 100 хил. или при средна 14-дневна заболеваемост от 750 на 100 хил. ще се преминава към ДО? Сега не се ли е случило само първото?
Нещо и с тези сертификати не се ориентирам. За преболедувал с антитела това, което издават от лабораториите за пътуване в чужбина в някои страни, брои ли се?

# 109
  • София
Те не признават антигенните тестове за преболедували (а карантинират с тях) вие искате за антитела. Simple Smile
Поне за училище няма да им искат на децата сертификати.

# 110
  • Някъде в Европа...
Мен ме вълнува къде ще се правят безплатни тестове. Защото в чужбина до достигане на определен процен ваксинирани се правеха такива съвсем достъпно и безпроблемно.
И мен, и мен..казаха в определени лаборатории..
По-големият въпрос е пак ли ще се делим на "наши и ваши" и дали наистина ще има безплатни за всички по всяко време или в определен момент вече ще са "свършили" и ако искаш - ще си плащаш...

# 111
  • софия
Ние имаме билеДи за три мероприятия. Не съм им умряла за моловете и ресторантите.

# 112
Няколко пъти по новините дават как линейки обикалят за да търсят място за хоспитализиране. Аз ли съм тъпа или нещо отново е сбъркано в системата. Нямат ли информация къде има място и не им ли се казва да къде да карат болния. Какво е гази глупост с обикалянето по софийските болници?

# 113
  • софия
Не си тъпа. Вече 2 години не успяха да се организират да направят елементарна система, за да се знае къде какви легла има. Сигурно и в болниците няма кой да подава тази информация. Превърнали са лекарите и сестрите в администратори, ама всеки шеф на болница има секретарка, `сепак.

# 114
“….добри актьори сме в театър. Театър ту добър ту малко лош”.

# 115
  • София
Сега гледам, че от заведенията щели да бойкотират заповедта. Те сега не могат да ги контролират, когато само единици работеха нощем, какво остава за всички по всяко време. Въобще не вярвам дълго да изкара в този вид заповедта. Най-вероятно пак само учениците ще са "наказани".

# 116
  • софия
По мое скромно мнение дори и не си правят труда да контролират. Защото, ако са твърди и безкомпромисни, никой няма да си помисли да работи протестно. Само децата могат ефективно да ограничат. Тази година издържаха присъствено по-малко и от миналата. Миналата ги затвориха на 29.

# 117
Ограничават по този начин и не малка част от работещото население. Активизира се родата на ротационен принцип. Нашите са големи. Не ми се мисли, ако децата бяха малки.

# 118
  • София
Ами не всички наши са големи.  Sad

# 119
  • София
Айде, от утре ще си имам компания у дома - минават ДО.

Общи условия

Активация на акаунт