ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 797
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Между гори и планини
При нас в много дълбоката провинция нищо ново. Имаше 2 деца в класа много болни и стигнали до болницата на системи, но и двете с няколко отрицателни пср теста. Кашля се много според детето и никой почти не носи маска както трябва. Моя е страхлив и съвестен и си я носи постоянно на закрито. Утре имаме родителска онлайн среща, ще видим за какво ще иде реч.
За учебният материал също нищо интересно. Освен, че като втори чужд език записа руски и за сега му харесва.

# 121
Днес за първи път от много време, наборът разказа на дълго и широко по собствено желание  за учебен процес. Имали лабораторно упражнение по Физика-тоци, схеми...първо аз бях слушател, после хвана и баща си-толкова разпален и ентусиазиран не е бил. Иначе го е обзела една апатия- за всичко и към всички .
Почти нищо не разбрах относно ДО и ПО с ротация ( срам ме е да си призная) - ще чакам писмо и заповед в Школо за разяснение от кога ги спират...
 Болните да минават леко и без сериозни проблеми през това изпитание!

# 122
  • София
Айде, от утре ще си имам компания у дома - минават ДО.

Заповед на СРЗИ ли излезе или на МОН?

# 123
  • Някъде в Европа...
Нашето училище (във ВТ) е на ротационен принцип от този понеделник, няма обяснения защо на сайта (ВТ са 410 болните) Наборът е ПО...Ще видим другата седмица как ще е...

# 124
  • София
От утре и моята е онлайн.
Директорката го обмисляла и преди заповедта заради 12 болни учители. От учениците са 19 деца.

Иначе в техния клас отсъстват 2 деца. Едното е карантина заради позитивни тестове на родителите, а другото е с "обикновено" заболяване.

# 125
Айде, от утре ще си имам компания у дома - минават ДО.

Заповед на СРЗИ ли излезе или на МОН?
Конкретно за ФЕГ - ротация от 20.10 до 30.10, 9ти и 10ти клас минават онлайн.

# 126
В 127мо също от днес до 29-ти са ДО - 9, 10 и 11 клас.
Девойката обича да е ДО. Не й се налага да става в 5.30 и да пътува в тъмното и вече хладно време.

# 127
  • sofia
В нашето Школо валят само отсъствията на набора. Други новини няма.
При големия същото.

# 128
  • софия
От утре ДО за Видин, Монтана, София-град, Перник, Кюстендил и Габрово.
Честито!
Все пак ще изчакаме заповедта на образователния, че преди това слушах, че щели да са ДО от понеделник и знае ли се, не се знае.

# 129
Вече има заповед за преустановяване на присъствените учебни занятия при 750 на 100К. Заповедта на министъра на образованието е необходима, за да се премине към ОРЕС. В противен случай просто няма да учат. Да видим дали ще се появи информация по общини, нали това е новият лайтмотив, че няма да е на ниво област.

# 130
  • софия
То има и заповед за ротация при над 500, ама ротация няма.

# 131
Заповедта на министъра на здравеопазването влиза в сила от 21. 10. 2021. " Цветният" план и насоките на МОН нямат подобна сила. В нашата област, а и в доста други, ротацията започна малко след влизане в тъмночервената зона със заповед на РЗИ, тъй като към онзи момент нямаше решение на централно ниво.

# 132
  • София
А някой знае ли какво се случва с различните видове спорт за децата в момента?

# 133
Aila, за съжаление се върна много тъжен.. за тренировки на закрито ще трябва да има сертификат, защото е над 12г, и треньорите също!

Доня, пусни нещо есенно от Елена. Преди редовно ходехме около 20.10 в Тряван и Боженци, по-златна есен не съм виждала

# 134
  • софия
Нали зеленият сертификат бил за над 18 г.? Това слушам от сутринта. Или не важи за спортовете?

Общи условия

Активация на акаунт