ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 841
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Хепи, университетите решават индивидуално. Някои специалности минаха вече на ДО, за други за присъствени упражнения се иска зелен сертификат

# 286
  • София
В една статия, която чета, пише следното:
"Желанието ни е от следващата седмица да върнем децата. Това ще зависи от това кога ще бъдат осигурени тестовете. Не можем да се ангажираме с конкретен ден - дали ще е понеделник, вторник, сряда. Желанието ни е да е от понеделник", каза д-р Кацаров, който подчерта, че връщането на присъственото обучение минава през осигуряването на безопасна среда в училищата. Това означава хората, които се събират на закрито да са или преболедували, или с отрицателен тест, или да са ваксинирани.
Ако видим, че този механизъм работи добре, продължаваме с горните класове, обясни д-р Кацаров.
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Vrashtat-detcata-ot-1-do- … mitca_762987.html

# 287
  • София
Хепи, университетите решават индивидуално. Някои специалности минаха вече на ДО, за други за присъствени упражнения се иска зелен сертификат
По принцип всички университети могат да работят присъствено със зелени сертификати. Но повечето просто решиха да обявят изцяло онлайн обучение, без да дават варианти за желаещите. Защото така е по-лесно. Днес беше първият онлайн урок на първокласничката в тиймс. Без коментар.

# 288
То и студент да не си на тия времена...
Дали има шанс да върнат спортовете на децата с тестове примерно? Или първо да почакаме за училището.

# 289
Моля да ми препоръчате Помагало по Немски език за начинаещи- като допълнение и помощ в първите стъпки в немския ...Започваме го тази година като втори език....Благодаря

# 290
  • София
И аз се замислих, че не чух нищо за университетите, а то даже за големите ученици не важало. Все пак някакви нормални мерки се въвеждат, макар к много много късно и не точно идеално ...не знам.

Наистина много късно, ако ги бяха въвели септември, можеше и да не се стигне до ДО.

# 291
E има ли нужда да обяснявам кому е угодно ДО, знаете ли колко пари се спестиха от ток и парно в учебните заведения.
При повишаващите се цени на енергията, мотивацията става все по-голяма!

# 292
Да, онлайн е нашия университет. Знам, че решават автономно, но разбира се, наистина се пести с онлайн обучението...но ако задължат администрация, учители, деца, евентуално имам надежда и за университета и гимназията. Дано.

# 293
Как се процедира за извиняване на отсъствия по технически причини? Не за цял ден, а за два часа примерно.

# 294
Със същата бележка до класен, която е ДО 3 дни отсъствия.

# 295
Със същата бележка до класен, която е ДО 3 дни отсъствия.
Благодаря, Мария! С това намалява ли един ден по семейни причини?

# 296
За технически причини не знам, но за семейни за два часа са ми взимали цял ден.

# 297
На мен ми взеха само 2 часа, а не ден (аз и си бях записала на бележката, че са 2 учебни часа). Може би е до класен, знам ли.

# 298
  • София
Чета в една група във ФБ уж за качествено образование и направо откачам. Колко унизително щяло да бъде за децата, да плюят два пъти в седмица в чашка. Как щяла да им се съсипе психиката, като дойде сестрата да ги отведе в изолатора. Какво ще правят, докато си ги прибере родител. Пък за тестовете близалки - кой знае какво има в тях. И едни обвинения-щом сега сте съгласни, да ви тестват децата, значи след 10 дена ще ги ваксинирате. С това мислене на родителите, не вярвам децата скоро да са на училище.

# 299
Днес си говорим с ММ, че ако наистина желаещите за тестване са 20-30%, то класът ще е предимно ДО, и учителите съвсем ще станат на маймуни.
А ако и част от учителите останат дистанционно, кашата ще е пълна

Не знам след като и плюенето им е проблем на родителите, вече съм без думи..

Общи условия

Активация на акаунт