ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 805
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
В момента има пресконференция на здравния и образователния министри.
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=91291476265 … otif_t=live_video
За София още не се знае. Питаха изрично, че на никой не му е ясно. Щели да чакат информация от здравния инспектор. Следобед или утре сутрин щяло да се реши. Е, какво е това? Иди ми-дойди ми.

# 151
  • Някъде в Европа...
Простете невежеството ми.
Зеления сертификат ще се изисква ли в хранителните магазини и аптеки.
НЕ
Значи децата ще могат да ходят по заведения да се черпят.
Така излиза..и на кино..и да влизат в мола (във ВТ няма забрана)

Пак Тя, искрено ти съчувствам...Откакто е почнало онлайн обучението, най-често си повтарям "добре, че не е първи клас детето ми"

Хепи, и аз я пиша пак нулева тази година...Нулева за всичко 🤮...сега вместо да мисля къде да празнувам НГ и да избирам измежду оферти, се чудя аджеба дали детето ми ще може да хходи на училище 🤮

# 152
Заповедта е нещо като нищо, и няма нищо общо с изказаните мерки от Кацаров по ТВ
Детето поне ще е щастливо, че може да ходи на тренировки и състезания. Грам логика няма да се провежда републиканско без сертификати и тестове.. , но ето че може

# 153
Безумието вече 2 години го играем. Ядосвах се доста време, пропиля се доста време. В другите държави не се случват нещата е така от само себе си, а с работа дълго време, за да се върнат към нормален живот.
Защо нападате Нана. Благодаря, че дава накратко новини. Тя не е виновна за хаоса. А "подкрепата" е за някакви опити за минимизиране на щетите, макар и закъснели и не много адекватни.

# 154
  • Между гори и планини

Боли ме главата вече от стрес покрай ковид. Не ми се обсъжда темата много, моля се само да сме внимателни и здрави. Стараем се да избягваме много контакти, особено на закрито.
Планината е приказна по това време! Моят телефон не може да предаде красотата.

# 155
  • София
Принципно подкрепям мерките, за да се ограничи заразата, но защо винаги са закъснели?защо чакаха са станат 5000 човека?

Днес може да ни дават по новините от тези, които ще ходят на ресторант в последния момент. 😂Седмокласникът е рожденик. отменихме събирането с бабите тази вечер и ще отидем да се почерпим. Ние сме ваксинирани де, ни поне няма да размятаме сертификати.

Чакаме заповедта, а децата тръгнаха на училище с мисълта, че не искат от утре да са онлайн и че днес ще им треснат контролни.

# 156
  • Някъде в Европа...
Мисля, че би било полезно, има обобщено на кои места може и на кои не :
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Zatvor-do-5-godini-i-do-5 … puska_762524.html

Реално май наистина ще сме ограничени само за заведенията в ежедневието си и ако работим на място, където се изисква зелен сертификат....За другите обекти ще просперира онлайн търговията....

# 157
Аз съм бясна, че ето както моя синковец изкара Ковид, но понеже беше тестван с бърз антигенен в Пирогов няма как да има зелен сертификат, че го е изкарал. От РЗИ ни карантинираха, личната го лекува и накрая не се води преболедувал. Няма такова безумие!

# 158
  • Някъде в Европа...
Аз съм бясна, че ето както моя синковец изкара Ковид, но понеже беше тестван с бърз антигенен в Пирогов няма как да има зелен сертификат, че го е изкарал. От РЗИ ни карантинираха, личната го лекува и накрая не се води преболедувал. Няма такова безумие!
И аз съм бясна заради това...с антигенен от фургоните пред болниците съм...имам и антитела, но.....Нямало европейски директиви 🤮🤮🤮

# 159
  • софия
Ох, ох, ох! Тези инспектори едни рестораНи и дискотечки не можаха да проконтролират, сега и молове, театри, концерти. Не я виждам много аз тази работа.
Колкото глобяват работещите "протестно", толкова и другите.

# 160
По принцип така е в ЕС, просто там като позитивира бърз тест, вървиш по една пътека, при която се прави пср, после си има протокол колко да седиш на чай и парацетамол и как да се действа при усложнения... А тука знаем. Няма пср, изписват веднага 3 антибиотика и куп добавки за всеки случай, защото вероятно няма да има кой да те погледне по време на карантина...неща, които си ги говорим две години и нищо. Не са виновни европейските директиви, а нашенската организация Sad направихме лабораториите милионери, пожертвахме си децата и измря сума ти народ Sad

# 161
  • София
Антигенните тестове ще се признават.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/kacarov-preboleduv … n-sertifikat.html

# 162
  • София
Но тези след 1.12.2020

# 163
  • Някъде в Европа...
И само ако си бил в болница, и до 6 м назад...та аз с моя антигенен от 9.12 никъде не фигурирам..
Впрочем или министъра или медията са се объркали с датата. Приравниха от 1.01.21 антигенните към ПСР за карантиниране. Аз не съм била официално в карантина за рзи, тестът ми е от 9.12 и е правен във фургона пред болницата във ВТ

# 164
И Кацаров е поредния некадърник, който не може и една заповед да издаде без да се налага да се докоригира, доизяснява..
След още 24часа може да се окаже, че под зелен сертификат се има предвид рисуна с надпис "зелен сертификат" ...

Варна е в тъмночервено, но учениците нямат все още заповед за ротация .. РЗИ в момента са под обсада от "щастливи" граждани!

Общи условия

Активация на акаунт