Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 575
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Така, не че ще кажа нещо кой знае колко ценно,
но гледайки коментарите под съобщението за анкетата за тестване в едното училище (за другото още го носи пощенският гълъб Grinning ) ще кажа само - абе аз съм май преродената баба Ванга Grinning
90, ама на обратно, тъй да се каже.
Сега, аз съм си свадлива и ще трябва да внимавам, щото.... във ФБ ме баннаха за 24 часа, тук вися на косъм... ама ще е прецедент да ме баннат в Школо Grinning Знам, че ще има доволни муцуни (с това Школо не е като с добрия стар бележник от миналото хилядолетие - майка ти знае какви си ги накъдрил още преди да си прекрачил прага на къщата), ама ще е срамота, затова ще си пусна ммалко Металика за отпускане и ще пея с цяло гърло, ама не на концерт, както би ми се искало много. А дано, ама надали... поне не по нашите ширини. Sad, but true...

# 151
https://covid.tobel.bg/#map=6.004115331919853/2731477.12/5027232.66/0
Пловдив вече в тъмночервената зона ли е? Това означава ли, че ще се въртят през седмица онлайн?

# 152
  • София
Сега ще спрем училищата и с магическа пръчка всичко ще започни да се нормализира... Избори идват!

# 153
  • Sofia
https://covid.tobel.bg/#map=6.004115331919853/2731477.12/5027232.66/0
Пловдив вече в тъмночервената зона ли е? Това означава ли, че ще се въртят през седмица онлайн?
                                                                          Да,от днес Пловдив е с 505 заразени на 100 хил. В София надвишава 800.Кога влизат в сила новите мерки?Тази нощ ли ?

# 154
Кацаров по БТВ,  до колкото разбирам всички от  1-12 клас в София в четвъртък минават он-лайн. Чакаме заповедта. .

# 155
  • София
Според мен не трябваше мярката със зелените сертификати и бързите тестове да се въвежда успоредно с ДО. Можеше първо няколко месеца само със сертификатите и след това - ДО. Не ме интересува, че болниците са препълнени. Не са препълнени заради ПО. Всъщност изискването за сертификатите и тестовете трябваше да се въведе още през лятото.

# 156
  • София
Кацаров по БТВ,  до колкото разбирам всички от  1-12 клас в София в четвъртък минават он-лайн. Чакаме заповедта. .
Заповедта е публикувана. Казаха, че не са нужни други заповеди. При градове с под 750 ще има заповед от МОН как да се ротират паралелките.

Деси, и аз бях лош пророк, защото много спорих с хора, които казваха как децата ще си учат присъствено тази година. Така били казали по телевизията. Еми няма да си учат присъствено. Още една година. Пусто никой не ще да поеме отговорност да вземе мерки на време и се оправдават с анкети. Да искат Зелен сертификат и за училище, и който не иска да си стои вкъщи. Не всички да са вкъщи при положение, че може да е безопасно. Не и сега, разбира се, но по принцип можеше.

# 157
  • София
Според мен не трябваше мярката със зелените сертификати и бързите тестове да се въвежда успоредно с ДО. Можеше първо няколко месеца само със сертификатите и след това - ДО. Не ме интересува, че болниците са препълнени. Не са препълнени заради ПО. Всъщност изискването за сертификатите и тестовете трябваше да се въведе още през лятото.

Трябваше, но познай защо не го въведоха през лятото - заради сезона, заради туристите. Със сертификата не се прави така, кактого правят по нашенско винаги - от днес за утре и по възможно най-тъпия начин.
И ги слушам по телевизОра как бодряшки се изказват от едно училище.

# 158
И сега какво се оказва? На заведение може с тест, а на училище не може, защото родителите не искат.
Е, сега тези, на които много ще им се стресират децата от тестовете, ще си ги държат вкъщи нестресирани.
Просто нямам думи от човешката глупост.

# 159
  • София

Трябваше, но познай защо не го въведоха през лятото - заради сезона, заради туристите. Със сертификата не се прави така, кактого правят по нашенско винаги - от днес за утре и по възможно най-тъпия начин.
И ги слушам по телевизОра как бодряшки се изказват от едно училище.
Как? Кажи да се повеселим и ние, че иначе ми е много тъпо Angry

# 160
Образованието до една определена възраст освен право е и задължение. Няма как да изискват тест за училище, ако не са измислили как да осигурят отделен обучителен процес за масата от нежелаещи. Ще е прекрасно да останат по 4-5 тествани присъствено и останалите да гледат камерата от вкъщи, но предизборно едва ли. Но пък за ясли и градини няма причина да не се въведе - ако не тестване на децата, то изискване за тест или ваксина на живеещите с детето.

# 161
Тези тестове ако искаха да ги наложат , нямаше да питат родителите. Така си решават проблема с осигуряването на безплатни тестове.Само сметнете броя ученици умножена по пробовземане два пъти седмично за колко бр.тестове става дума

# 162
  • София
Нещо беше от типа "ще се справим, както се справихме и миналата година, ще разчитаме на учителите, които ще разработват уроците, на електронните учебници и другите ресурси и на съдествйието на родителите".

Върнаха ме в соца, когато трябваше пред Партията да се рапортува по съответния начин за ентусиазЪма, с който ще изпълним партийното поръчение. Вярно, какво да каже директорката, нали и тя иска да си получи заплатата и се притеснява да не й изстине мястото!

# 163
  • София
И сега какво се оказва? На заведение може с тест, а на училище не може, защото родителите не искат.
Е, сега тези, на които много ще им се стресират децата от тестовете, ще си ги държат вкъщи нестресирани.
Просто нямам думи от човешката глупост.
Родителите не са виновни, виновни са управляващите, защото ги питат. Има мерки, които просто се налагат. Нали така ни налагат и ДО в момента, дали съм съгласна, не съм. Вероятно повечето не са, но се налага. Същото може да бъде и с всяка друга мярка. Ще протестират някои, ще си държат децата вкъщи и накрая ще се въведе тестването.

# 164
  • Варна
Скрит текст:
Да,от днес Пловдив е с 505 заразени на 100 хил. В София надвишава 800.
Куку,
откъде гледаш тези справки?

п.п. май видях, тук излизат справки:
https://coronavirus.bg/bg/statistika/confirmed
Варна онзи ден беше 570, днес е 620.. С бодра крачка вървим към затваряне. Ами... нямам думи.

Как да няма начин да изискват тест в училище??? Как го изискват в другите държави, навсякъде обучението е задължително. Там може, тук не. Ами ей затова другаде вече дистанционно няма, локдауни няма, тук обаче има и ще има. Щото все няма как да ни се получат безболезнено нещата...

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 09:31 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт