Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 864
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
В информационния портал Варна е 788/100000, класната каза, че чакат заповед. Можело и днес следобед, можело и утре…

# 406
  • Варна
Да, аз видях, че сме над 750, коментирахме го сутринта. Но не виждам никъде информация как ще се учи утре, ни в школо, ни по сайтовете. Искрено се надявам, че ще проявят разум и ще го разпоредят още днес, но да видим.

# 407
  • Бургас
Във Варна сме над 750/100000, утре обаче ротационните випуски са на училище присъствено, а по обяд се очаква да се обяви всеобщо ДО. Питам аз защо днес не се съберат умните глави и обявят ДО, а утре сутринта половината деца ще изкарат по няколко часа в класните стаи и ще ги пуснат по живо, по здраво… то се е видяло Варна накъде върви

Ами днес е неделя все пак. Може да им се почива на хората.

# 408
  • София
А каква заповед чакате всъщност? И от кого? Заповедта за преустановяване на ПО в тези случаи е на здравния министър - тя е налице и има директно приложение. Както и издадената въз основа на нея заповед на образователния министър за преминаване към ДО в тези случаи.

# 409
Във Варна сме над 750/100000, утре обаче ротационните випуски са на училище присъствено, а по обяд се очаква да се обяви всеобщо ДО. Питам аз защо днес не се съберат умните глави и обявят ДО, а утре сутринта половината деца ще изкарат по няколко часа в класните стаи и ще ги пуснат по живо, по здраво… то се е видяло Варна накъде върви

Ами днес е неделя все пак. Може да им се почива на хората.
Cтрашна безотговорност ще е да съберат децата утре, да се омешат по автобуси и в училище точно в понеделник, след като в събота и неделя не са имали контакти. Eдна навременна заповед може да предотврати десетки зарази по веригата.

# 410
  • Варна
А каква заповед чакате всъщност? И от кого? Заповедта за преустановяване на ПО в тези случаи е на здравния министър - тя е налице и има директно приложение. Както и издадената въз основа на нея заповед на образователния министър за преминаване към ДО в тези случаи.
Ами от директора поне. От класната някаква информация. Как точно ще се провеждат часовете, по какво разписание и т.н. Точно, заповед от министъра има и на нейна база утре НЕ би трябвало да има присъствени часове. Но в София излезе заповед за дистанционно, нали? Даже до последно имаше чудене ще включва ли малките или не.

# 411
Аз не знам каква заповед чакат училищата, вероятно на общинско ниво, нямам представа има ли възможност всеки директор да решава и да пуска училището на ДО?

# 412
  • Варна
Ами в сайта на училището ни има заповед от директора за ротация. Та най-малкото чакам заповед от същия този директор за всеобщо преминаване към ДО. Това, че има заповед от министъра не значи, че не следват разпоредби и на местно ниво.

# 413
  • София
В София не е излизала специална заповед. Излезе заповед на Денков, която е обща за всички и влиза в дйствие, когато се постигнат съответните нива на заболеваемост. Въз основа на нея, директорите на училищата наредиха преминаване към ДО по определен график /това е, което директорът трябва да разпореди - конкретният график на онлайн часовете/.

# 414
  • Варна
В сайта на РУО Варна излезе съобщение за  преминаване към ДО на училищата в община Варна и община Белослав.

# 415
По области за цялата страна се вижда в Единния информационен портал, в Актуални статистики за България и оттам си избираш Потвърдени случаи и заболяемост от COVID-19 по области и за страната:
https://coronavirus.bg/bg/statistika/confirmed

Леле!   София 1046 на 100 000! Поне да спре да се покачва, че после ще чакаме да падне под 750 на 100 000.
На мен ми се струва разумно денят след изборите да е неучебен. Все ще е глътка въздух. Преди почиваха след избори. Сега с това ДОдобре им дойде на МОНчовците.

# 416
  • София
София - 1370. На този фон май ще трябва да си поискам хоум офис...

# 417
  • Бургас
В София не е излизала специална заповед. Излезе заповед на Денков, която е обща за всички и влиза в дйствие, когато се постигнат съответните нива на заболеваемост. Въз основа на нея, директорите на училищата наредиха преминаване към ДО по определен график /това е, което директорът трябва да разпореди - конкретният график на онлайн часовете/.

Ами именндо де. Тази заповед чакат хората - директора да нареди от кой ден почват онлайн. Не може всеки родител да следи бройките и да гадае утре детето му онлайн ли ще е или не. Нали трябва директора да съобщи.

Докато чакаме бройките да станат 750 и то положенито стана изтървано. Ето затова трябваше при по-ниски бройки да се предприемат тези действитя, защото като се достигнат и след 5 дена вече скачат двойно. Вече имаме опит с това. Този сценарий се случи миналата година. Ама не, чакаме пак до последно.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 10:01 от Irene Adler

# 418
  • Ямбол
Опитът от миналата година показва, че затварянето на учениците в ДО, не намалява покачването на бройките. Всичко друго трябва да се предприеме и последни да бъдат затваряни децата.

# 419
  • София
Това, което ме тревожи е, че няма крайна дата на заповедта! Миналата година поне това имахме!

Общи условия

Активация на акаунт