Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 821
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Пуснаха анкетата и при нас. Съдържа въпрос съгласни ли сме детето ни да бъде тествано и това е. Никъде не пише с какви тестове, колко често и други важни въпроси. Очаквано родителите не са съгласни, като е представено по този начин запитване и резултатът е такъв. Учителите нямат официална информация от МОН, четат по медиите и предполагат. Спуснали са им анкетата и декларациите в този вид.
Аз съм съгласна децата ми да бъдат тествани с тест със слюнка, за да ходят на училище

# 556
  • Бургас
Сега каквито и рестриктивни мерки да се предприемат, резултатите ще са видими едва след две седмици, до тогава болните ще са двойно повече, преди да започнат да падат. Ето за това трябваше да ги пуснат ДО още когато болните бяха 300, защото докато се обърне кривата щяха да станат 600-700. Някои щяха да роптаят защо при толкова малко, ами ето, докато бяха 300 и на следващата седмица 1000. Но никой няма дупе да прави локдауни, защото избори идват, не че милеят толкова за икономиката.
Сега вече отиде коня.

# 557
  • София
Не, други мерки трябваше да се предприемат, а не да се затварят децата!

# 558
  • Бургас
Какви други например, освен локдаун?

# 559
  • Варна
Трябваше зелените сертификати и тестването в училище да се въведат много отдавна. Обаче понеже много ги е шубе от недоволството на тълпите чакаха до последно. Сега действително е късно за всякакви половинчати истории, а връщането на децата в клас в пика на вълната е просто... нямам думи.

# 560
  • Бургас
Е, то като са ниски бройките, всеки роптае защо има мерки, нали уж за малко болните, но не им идва на акъла, че тези малко бройки изведнъж може да ескалират. Все пак имаме опит от миналата година.

# 561
Е, то като са ниски бройките, всеки роптае защо има мерки, нали уж за малко болните, но не им идва на акъла, че тези малко бройки изведнъж може да ескалират. Все пак имаме опит от миналата година.
В момента сме на вертикала в ръста на заболели, тя не се обръща за няколко дни. Още повече без мерки. Не знам  защо Денков го споменава това, то така или иначе не се решава от МОН, а от МЗ.

# 562
  • Варна
На народа не му идва на акъла, но нали затова сме избрали умните глави да решават? И в Европа имаше протести и демонстрации, но никой не отстъпи. Въведоха си мерките, които считат за правилни и толкоз. Ние тук все по трудния начин. И предвид, че дори сега болшинството смята всичко за световна конспирация очевидно ако някой чака обществото да узрее за мерки няма да го дочака.

# 563
Силно се надявам да не отстъпи. Ясно сутринта заяви, който не желае тест, учи онлайн.

# 564
  • Бургас
На народа не му идва на акъла, но нали затова сме избрали умните глави да решават?

В момента умните глави се борят за всеки глас, избори идват.

# 565
Е, вие сте съгласни със зелени сертификати, а аз не съм. Ваксинираните са също толкова опасни за околните, колкото и неваксинираните. Имам и претенции за антителата - в чужбина ги признават и издават зелен сертификат. ама тук при нас е важно да се харчат ваксините, тъй че надали някой ще ми обърне внимание,
Инак съм сред малцината в нашия клас, които са съгласни с тестването на децата. Но моите по-големите и двамата са над 4ти клас, така че ... дали ще се стигне до нас никой не знае.

# 566
  • Варна
Ваксинираните са опасни, особено при малко ваксинално покритие, затова и си спазват всички общоприети мерки - дистанция, маски и т.н. Отпада единствено тестването за момента. Все някакъв стимул трябва да има и някакви облекчения за тях, така или иначе не сме го измислили ние, навсякъде по света е така. Сертификати за антитела къде издават? Някой писа за Австрия, но се оказа стара информация. И аз не съм ок за преболедували да искат две ваксини, но... какво да се прави. Съобразявам се. Няма друг начин да излезем от тази ситуация.

# 567
  • София
Те ако кажат от еди си коя дата, който не иска тест минава на ДО, подозирам, че изведнъж доста ще се вдигнат процентите на желаещите да се тестват децата.

Алтернативата не трябва да е ДО. ДО е привилегия в тези смутни времена, ако няма ПО. Условието трябва да бъде - или тестваш детето, или си го държиш вкъщи и се оправяй, а накрая те чакаме за изпита. Тогава на по-голяма част от родителите изборът ще е тестване. Никой не иска детето му да е вкъщи, че и учебната година да изгори.  А който по собствено желание реши детето да е на ДО - ок, и сега има ДО, но караха хората да се чувстват като прокажени, че им бъркат в статистиката, че ковид в училищата няма.

# 568
  • София
Къде признават антителата? Има европейски регламент за генериране на сертификат и той не включва изследване на антитела.
Само Австрия ги е признава за вътрешна употреба, при това не навсякъде.

# 569
  • София
Е, вие сте съгласни със зелени сертификати, а аз не съм. Ваксинираните са също толкова опасни за околните, колкото и неваксинираните. Имам и претенции за антителата - в чужбина ги признават и издават зелен сертификат. ама тук при нас е важно да се харчат ваксините, тъй че надали някой ще ми обърне внимание,
Инак съм сред малцината в нашия клас, които са съгласни с тестването на децата. Но моите по-големите и двамата са над 4ти клас, така че ... дали ще се стигне до нас никой не знае.
И аз не съм съгласна да спирам на червено, по ме кефи да си карам направо, но съм щяла да блъсна някой, да убия друг, хич не ми говорете, не ми се спира на червено и точка. Пешеходците и те са много опасни същества, пресичат на пешеходни пътеки, е и там не искам да спирам, яяя да вземат да летят и да не ми ходят пред колата.

Живота в общество е свързан с писани и неписани правила, след като новото писано правило е зелен сертификат, харесва ли ти или не, това няма никакво значение. А че ваксинираните са опасни абсолютно точно толкова колкото и неваксинираните, къде го прочета или така докато стоеше ти хрумна? Колко от ваксинираните влизат в болница, колко умират, та после пиши и ги слагай на знака равно.
Който иска, границите са отворени, в оная чуждбина дето признават антитела го чакат на червения килим, ако ли не ще ходи по зелен сертификат у дома.

Общи условия

Активация на акаунт