Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 879
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Абсолютно не смятам, че при големи ученици, присъственото е излишно.
Не знам вие къде си губите времето, но не обобщавайте.

# 436
Малко е странно родители да не се притесняват, че детето им е било в контакт с положително другарче и евентуално може да е болно, а да се притесняват, че ще им го върнат в къщи.

Иначе да, присъственото и за големите ученици е хубаво и важно нещо, освен знания се създават и контакти за цял живот, училищна среда, отношения, въобще, важни неща, ама на - късмет.

# 437
Порочна е другата система - трета учебна година ДО - цяло поколение изкарало гимназиален етап ДО. И в крайна сметка нека погледнем как го правят другите, само ние сме наобратно. Понеже сме най-умни.

Така е. И все пак без учители няма училище - просто ги пращаме в една сграда тези деца. На мен например ми е важно третокласникът ми да учи с класната си, която е всеотдайна и съвестна жена. Не просто да го заведа в класна стая с някой си и да доказвам, че не е болен. Ако тя се откаже, ами... по-добре да преподава на сина ми в ДО.
 А тези хора (учителите) си имат достойнство, голяма част преболедуваха и въобще, към тази професия трябва да се прояви толерантност и уважение. Както виждаме лекарите също не щат да се ваксинират, а ние искаме да накараме цял народ насила да го направи. Не става, хората не са овце, учителите пък най-малко.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 11:25 от Анонимен

# 438
  • Бургас
Както виждаме лекарите също не щат да се ваксинират, а ние искаме да накараме цял народ насила да го направи. Не става, хората не са овце, учителите пък най-малко.

Явно не сте разбрали къде точно е драмата. Лекарите не са против ваксините. Лекарите просто искат тези, които са преболедували и са изградили естествен имунитет да им се признае това и да не ги карат да се ваксинират само заради единия сертификат. Учителите също в голяма час го преболедуваха, но сега нямат право на сертификат повечето.

# 439
Много добре съм разбрала даже драмата къде е. И смятам, че основателно лекарят от Пирогов се възмути, че му искат сертификат точно на него.
Редно е да дадат сертификати на всички преболедували. Но не го правят. 
А хората масово са с антитела, без право на сертификат. Учителите също.

Аз съм в ролята на наблюдател, не вярвам индивидуалната ми позиция да попречи някому да се тества и да ходи на училище. На всеки желая успех и получаване на това, за което се бори.

# 440
  • Бургас
Повярвай ми има много хора, главно във фейсбук, които са възприели казаното от лекаря извън контекста и смятат, че лекарите не искат да се ваксинират по принцип. В нашия град имаше протести, затвориха главната улица. Хората казват - Щом лекарите не искат да се ваксинират, защо ние да го правим.

# 441
Е, стига де, жасминов чай, ние всички дето се ваксинирахме и сме съгласни да се тестваме и спазваме мерките овце ли сме? С какво едни професии трябва да бъдат третирани по- различно от други? Да не отварям темата, че точно учителите са най-близо до науката и последни трябва да бъдат убеждавани, вместо първи да посочат правилната посока, както  направиха форумните учителки. Повечето се ваксинираха преди нас дори, заради фазите.

# 442
Преболедуването също е имунизиране.
С което спирам да спамя.
Приемам, че имате своите основания за всичко, но не за това да настоявате да се насилват за ваксиниране хора с изграден имунитет.
Всъщност, никой не трябва да се насилва за незадължителна ваксина, съжалявам.

И въпрос по същество: и за тестовете на децата ли ще се доплаща, както тези за сертификат пред мола? Защото и това е важно, а явно се предвижда дълго децата да са на такъв режим.

# 443
Една приятелка учителка току що ми каза, че от утре при тях почват: на всеки 3 дни учителите по си ар. А Децата тест със слюнка.
Не са ги питали кой искаш, кой не искал.

# 444
Става дума за напълно безплатни тестове за учениците.
Надявам се да са напълно безплатни и за учителите.
Жасмин, сертификат след боледуване си е зелен сертификат, никой не го оспорва. Опциите са 3 навсякъде. Не е само ваксина.

# 445
Преболедувалите, стига да имат тест доколкото разбирам също нямат никакъв проблем, не е редно обаче, хора, които не са се тествали, мислят си, че са преболедували, или са пуснали някога си един тест за антитела и са имали някакви - при положение, че никъде не се признава това  - да имат претенции.

Понякога, да не казвам почти винаги, най-добре е да вървиш по правилната пътека, защото тарикатлъка често се оказва, че само ти е навредил. И на моята приятелка казах вчера - иди сега да кажеш мерси на ЛЛ-то си, дето "не те съветваше да си правиш тест". Хем преболедува гадно, хем на практика си седя в къщи, хем сега няма сертификат, с който да иде на работа.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 12:05 от Iris04

# 446
  • София
Една приятелка учителка току що ми каза, че от утре при тях почват: на всеки 3 дни учителите по си ар. А Децата тест със слюнка.
Не са ги питали кой искаш, кой не искал.
Това за кой град е?
Днес са казали до 7-10 дни, че ще внесат тестовете. В цитирания случай у-щето само ли ще ги осигури?

# 447
Сега по новините чух репортаж от училища в Благоевград. Решили са да тестват учителите, които нямат сертификат, регулярно. Не чух за чия сметка.
Миналата есен в нашето училище, учителите се тестваха за сметка на училищния бюджет, но само при симптоми. Тогава обаче и тестовете не бяха толкова достъпни.

# 448
Учениците от училищата, затворени заради заболяемост над 750 на 100 000 души на общинско ниво, ще се върнат поетапно в клас. Прави се всичко възможно още следващата седмица да се възстанови присъственото обучение за децата от I до IV клас.
Условието за това е те да бъдат тествани два пъти в седмицата – в понеделник и четвъртък. Това ще става безплатно с възможно най-щадящите антигенни тестове, при които нищо не се докосва до носа или устата на детето. То ще дава слюнка в малък контейнер или пликче, която ще бъде изследвана с реактив.
Тестването ще става със съгласието на родителите. Децата, чиито родители не са съгласни, ще продължат да учат онлайн. Правителството ще отпусне 13 млн. лв. за осигуряване на безплатни тестове за ученици.
Също два пъти седмично безплатно ще бъдат тествани и учителите, които се връщат в училище без документ на ваксиниране или за преболедуване.

ОТ ФБ-страницата на МОН

# 449
Ми хубаво, да видим как ще потръгне. Изглежда у нас живеят най-изискващите и капризни хора в Европа, които, обаче са безкрайно издръжливи на боледуване и смърт наоколо.

Докато стигнат до гимназистите, то ще стане Нова година. Не съм против, обаче защото според мен сега е ужасно рисково да си върнеш детето в клас, в София поне.

Общи условия

Активация на акаунт