Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 818
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Те ако кажат от еди си коя дата, който не иска тест минава на ДО, подозирам, че изведнъж доста ще се вдигнат процентите на желаещите да се тестват децата.

Алтернативата не трябва да е ДО. ДО е привилегия в тези смутни времена, ако няма ПО. Условието трябва да бъде - или тестваш детето, или си го държиш вкъщи и се оправяй, а накрая те чакаме за изпита.
Тоест, призоваваш към погазване на правото на образование на децата. Защото самообучението не е осигуряване на образование, това поне трябва да е ясно. ДО е непълноценен заместител, а това е - просто нищо.
Първо да отказва държавата лечение, после образование. Страхотно това си е разпад.

Правото на образование е конституционно гарантирано: https://fra.europa.eu/en/law-reference/konstituciya-na-republika-blgariya-11

# 571
  • Варна
А в другите държави не е ли? Всъщност никой не погазва правото на образование. Има правила, които трябва да се спазват в училище. Неспазването води до последствия и това няма общо с погазване на права.
Всеки има право да бъде свободен. Обаче ако извърши престъпление ще го затворят или и това е погазване на права?
Абе всеки вряка за права, а задълженията? Те не са ли важни?

# 572

И аз не съм съгласна да спирам на червено, по ме кефи да си карам направо, но съм щяла да блъсна някой, да убия друг, хич не ми говорете, не ми се спира на червено и точка. Пешеходците и те са много опасни същества, пресичат на пешеходни пътеки, е и там не искам да спирам, яяя да вземат да летят и да не ми ходят пред колата.

Живота в общество е свързан с писани и неписани правила, след като новото писано правило е зелен сертификат, харесва ли ти или не, това няма никакво значение. А че ваксинираните са опасни абсолютно точно толкова колкото и неваксинираните, къде го прочета или така докато стоеше ти хрумна? Колко от ваксинираните влизат в болница, колко умират, та после пиши и ги слагай на знака равно.
Който иска, границите са отворени, в оная чуждбина дето признават антитела го чакат на червения килим, ако ли не ще ходи по зелен сертификат у дома.
Абе що пишеш глупости.... И недей да въртиш както на теб ти е угодно. Тук не става въпрос кой кога и как умира. Става въпрос за това, че ваксинираните са преносители на заразата точно толкова, колкото и неваксинираните!  И Аман от тъпи демагози, които въртят и сучат, когато както им изнася.
И не е редно това да е привилегия на ваксинираните - да не бъдат тествани... както някой писа по-горе. Защото става заигравка със здравето на другите деца. В едно училище има деца от например 6 до 14 години /ако приемем, че е основно/ и всички са омесени в коридори, пред лавки, в стол и т.н. Дори и 13 годишните да са ваксинирани, те няма ли да предадат заразата на по-малките?!?! Баси, как не ви писна да бълвате глупости?

# 573
Не са колкото неваксинираните, доста по-малко се заразяват и предават, но да - не прекъсват напълно веригата и е редно да се тестват.

# 574
На никой не му е важно  да се харчат ваксините, освен на тоя, дето ще се ваксинира - те са вече платени, дали ще ги поставят на някого или не на производителите им е все едно. Кеф ни да си ги поставим, кеф ни да ги подарим, парите вече са преведени отдавна.  
Иначе ваксинираните са по-малко опасни за околните, обаче ако повечето сме ваксинирани, ако ваксинираните са капка в морето, горим заедно. Пускаха се и линкове, и картинки, и въобще - това е принципно за всяка ваксинация. Няма никакво значение обаче, тъй като ако ще още утре всички у нас да осъмнат ваксинирани, няма технологично време да си получат дозите и защитата, ние сме яко във вихъра.
За децата пък съвсем - колко ли 13 годишни ваксинирани ще има в едно даскало, че да има изобщо някакво значение.

# 575
  • София
Pulitash недей да обиждаш и подскачаш, тук е форум ще пиша каквото сметна за уместно. И като гледам писането и мисленото по ми се получава, и без да обиждам директно и грубо като на цигански пазар. Твоя изказ и стил си е твоя лична работа, мен ми става жал като чета.
Ваксинираните се заразяват - Вярно, точно толкова колкото неваксинираните - Грешно.

# 576
  • Deutschland/HE
Румка, в коя държава сега ги признават антителата?

Само в Австрия и е било за кратко, поне такава информация имам аз.

# 577
  • София
Те ако кажат от еди си коя дата, който не иска тест минава на ДО, подозирам, че изведнъж доста ще се вдигнат процентите на желаещите да се тестват децата.

Алтернативата не трябва да е ДО. ДО е привилегия в тези смутни времена, ако няма ПО. Условието трябва да бъде - или тестваш детето, или си го държиш вкъщи и се оправяй, а накрая те чакаме за изпита.
Тоест, призоваваш към погазване на правото на образование на децата. Защото самообучението не е осигуряване на образование, това поне трябва да е ясно. ДО е непълноценен заместител, а това е - просто нищо.
Първо да отказва държавата лечение, после образование. Страхотно това си е разпад.

Правото на образование е конституционно гарантирано: https://fra.europa.eu/en/law-reference/konstituciya-na-republika-blgariya-11

Номерът с цитирането на Конституцията няма как да ме впечатли. Да не си конституция по нашенско - всеки я хваща и я размахва както му падне, стига да му обслужва интересите. Конституционно първо е правото на живот, ако ще си говорим за конституционни права.
Твърде много лигавене се лигавят родителите - това не искат, онова не искат - като 2-годишни са и имаше кой да им ходи по капризите. Първо родителите са отговорни за децата си и ако държавата каже, че ще се тествет, нататък на ход са родителите - ако щеш си тествай детето, но ще си го обучаваш вкъщи! И на мен не ми беше приятно всяка сутрин да ги карам децата да стават рано, не ми харесваха половината предмети в училище, но се съобразявах, защото исках децата ми да имат диплома.

И моите права се нарушават, защото сред морето от безхаберни възрастни за мен е опасно да се заразя, макар да съм ваксинирана. Къде са моите права, а? И на моите деца къде са правата? Те са ваксинирани и университетът е казал, че или влизат със ЗС, или остават дистанционно (но подозирам, че това е защото университетът е частен, иначе като държавните съвсем на ДО щяха да минат).

# 578
  • Русе
 Искаш да кажеш, че ако не е седнало на чин, няма начин да му влезе нещо в главата ли. Или че сакралните тайни на родното образование може да се предадат само ако някой е щръкнал пред една дъска. Ами не е така. подозирам че имам по-голям опит с този процес и съм стигнала до едни други изводи.

Иначе и аз искам детето ми да ходи възможно на ПО, не защото се притеснявам че ще остане необразовано. Училището е по-комплексна институция и пак ще повторя - образователната му мощ е силно надценявана. Доказано от резулататите от всякакви НВО години наред, доста преди ДО. Но то е един малък модел на обществото в контролирана среда и е полезно да се изпита. Отделно, че има единици учители, с голямо У, които дават, променят и палят. Те са много малък процент, но ги има и дори един е достатъчен.

# 579
  • София
Добре, не разбрахте ли, че Жасмин иска всички деца да са ПО, като само чуждите да се тестват, а нейното не, защото е по-специално. Давайте да ги пускаме нежелаещите тестване да идват на училище, пък ние останалите ще се тестваме. Все ще е от полза. Аман от рев и стойки.

# 580
Pulitash недей да обиждаш и подскачаш, тук е форум ще пиша каквото сметна за уместно. И като гледам писането и мисленото по ми се получава, и без да обиждам директно и грубо като на цигански пазар. Твоя изказ и стил си е твоя лична работа, мен ми става жал като чета.
Ваксинираните се заразяват - Вярно, точно толкова колкото неваксинираните - Грешно.
Изобщо твоите чувства не ме вълнуват. Отдавна не се интересувам кой какво мисли, а пък съвсем не ме интересува дали ти е жал или не! Защото очевидно четенето с разбиране явно не ти се отдава или пък отново четеш и въртиш както ти е удобно и ти изнася! Ясно съм написала:
"Става въпрос за това, че ваксинираните са преносители на заразата точно толкова, колкото и неваксинираните! "
И да ти кажа ваксинираните също се заразавят - просто го карат по-леко, нали?!?!

Така че всичко, което си написала е пълен bullshit. Съжалявам, ако съм накърнила изисканата ти природа.

# 581
Добре, не разбрахте ли, че Жасмин иска всички деца да са ПО, като само чуждите да се тестват, а нейното не, защото е по-специално. Давайте да ги пускаме нежелаещите тестване да идват на училище, пък ние останалите ще се тестваме. Все ще е от полза. Аман от рев и стойки.
Би ли цитирала къде съм написала това? Че и да го искам.

Личните нападки говорят много, но само за нападащия.
Много ясно съм заявила какво искам, за който умее да чете.
И не очаквам някой да ми го даде на тепсия, даже ми е ясно, че няма. Но мога поне да споделя мнението си културно в обществен форум, без да ползвам някого за емоционална изтривалка. Или не? Не отговаряй, моля.

# 582
Pulitash, оставям настрана категоричността и егоцентричния изказ, но къде прочетохте, че ваксинираните са носители на заразата точно толкова, колкото и неваксинираните - някакъв научен източник? Аз навсякъде чета, че вирусния товар, който пренасят ваксинираните е по-нисък, да - заразяват, да - разболяват се, но в повечето случаи карат леко или безсимптомно - мисля, че това никой не го отрича. Мен ако питате, трябва да ги тестуват наравно всички, ама никой не ме пита Simple Smile. Обаче да декламирате тук как ръсят и заразяват наравно - ами не е редно, мисля! На този етап единствените лостове за справяне с пандемията, които мисля нагледно ни показват едни други държави и общества е дисциплината и ваксинацията, и двете за жалост не виреят по балканските географски ширини - затова децата ни ще висят на ДО до откат!

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 16:31 от BoeL

# 583
Е, те в Израел всичките като се ваксинираха, защо са пак лок-даун. Или поне бяха до скоро. Не разбирам защо, при такъв висок процент ваксинирани??

# 584
  • София
Би ли цитирала къде съм написала това? Че и да го искам.

Личните нападки говорят много, но само за нападащия.
Много ясно съм заявила какво искам, за който умее да чете.
И не очаквам някой да ми го даде на тепсия, даже ми е ясно, че няма. Но мога поне да споделя мнението си културно в обществен форум, без да ползвам някого за емоционална изтривалка. Или не? Не отговаряй, моля.

Ти шеф на форума ли си Joy

Общи условия

Активация на акаунт