През НОЕМВРИ сто слънца - грейват в нашите сърца!!!

• 11 315
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Честито на гордия татко и на щастливата мама Бубулина77 Simple Smile Да ви е живо и здраво момиченцето!!!!

# 196
Да ви е честито ,тате и мама на малка Бубулиннка !
 newsm51 smile3504 newsm51

# 197
  • София
ЧЕСТИТА КУКЛИЧКА НА МАМА БУБУЛИНКА!!!
newsm51  newsm51  newsm51  newsm51

# 198
  • София
Направо не мога да повярвам. Ето я и мацката сред днешните мъже. Момичета направо се разплаках. Днес имаме много бебечета.

ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА ГОРДИЯ ТАТКО И НА МАМА БУБУЛИНА 77!!!

# 199
ЧЕСТИТО НА БУБУЛИНА77  и MIRA SM !!! ДА растат здрави и силни бебоците, а мамите да се възстановяват по-бързо!!
 Dr.Jend, Ама бебата наистина много голяма, възможно ли е нормално раждане, защото аз се притеснявам, че и моя беб е едър ...та се питам как ли ще напусне къщичката, без да разбие вратата Joy Joy Joyразбойника му с разбойник Banghead
Клюки, дано се възстановиш бързо..Ама мен май ме стяга гърлото и врата, та се чудя кво да пия newsm78 От какво се чувстваш по-добре? Ще си направя чай с мед, а ще друсна един Фервекс!

# 200
Пише ви един щастлив и горд татко.На 29.10. Бубулина77 роди най-сладкото момиченце 2,500кг. 47см. newsm44
честито на гордия татко и на мама Bubulina77!да ви е жива и здрава дъщеричката и много да ви слушка!  bouquet  bouquet  bouquet

# 201
ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ НА МАМА БУБУЛИНА77 И ГОРДИЯ ТАТКО !     bouquet  ДА РАСТЕ СПОКОЙНО И ЩАСТЛИВО БЕБЕ, А МАМА БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА !

# 202
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!!!  ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ - ДА СЛУШКАТ И ПАПКАТ, ЗА ДА ПОРАСНАТ БЪРЗО Simple Smile

# 203
  • София
Е, цял ден не мога да се добера до Форума и сега каква изненадка с толкова много бебенца...!

Честито на всички новообебили се мами! Да ви растат бебченцата здрави, щастливи, обичани, много да ви слушкат и папкат!!!

Честито и на двете рожденички!!!

Утре на лекцията явно ще бъдем още по-малко!!!

# 204
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО СЕ ЗАПОЗНАХА С РОЖБИТЕ СИ ДНЕС!!!  newsm44 newsm51 smile3525 newsm10

Поздравявм ги от все сърце и се радвам за щастливите мигове- да са им живи и здрави и да растат умни и красиви малките бебчета!!!
Днес снаистина заваля дъжд от бебчета, добро начало за ноемврийки.
Аз май ще почакам още, но ще се радвам всеки ден с хубавите новинки. За съжаление не мога да се откъсна от работата и малко пиша, но чета редовно и тръпна всеки път щом отворя форума, защото знам, че ще има хубави новини....
Целувки на всички ноемврийки  Heart Eyesи лека вечер...

# 205
  • sofia
Честито на новите мами (ама нямам време да чета  Rolling Eyes)

Благодаря за пожеланията Grinning
Бебо спи като пън и яде здраво, та с него проблеми никакви.....обаче баткото може да ти стопи нервите (добре че тати си е вкъщи, ама това е само тази седмица, после  #Crazy)

Ивиче, болницата е добре. Сменили са дограмата на стаите и са правили ремонт на баните, има ТВ в стаите, иначе всичко си е същото.
Добрата новина е, че що се отнася до бебета - пълна свобода. Като се сетя преди три години как правеха забележка акушерките (детските), защо не се хранят бебетата по час и подобни простотии, има ОГРОМЕН напредък.
Аз родих в 5 сутринта и в 10 ми докараха бебун. Казаха веднага да го сложа на гърда (помощ предложиха с половин уста). Не са ми предлагали вода (а преди си имаше шишета), питаха ме дали искам да му давам добавка.
Естествено болничния режим ми действаше на нервите. В 6 сутринта минават и преобуват бебетата, през деня си беше моя грижа (пак минаваха, ама да видят дали всичко е наред) и вечер минаваха. После преди визитацията в 9, пак "тормозеха" нещо бебето.
Да кажа, че ме изписаха срещу подпис. По нови клинични пътеки трябвало да стоя 5 дни (аз си тръгнах на 4); то сега беше празно отделението, ама като се напълни... newsm78

А относно посещенията е много гадно, защото са направили влизането и излизането с карти....както каза моя мъж - като в затвора.

Ако има още питанки на лични, защото не мога да изчета всичко.

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 21:49 от vesi1

# 206
  • София - Дианабад
Ехаааа, личи си, че ноември е дошъл newsm68 newsm44 newsm10.
ЧЕСТИТИ МЪЖЛЕНЦА НА МАМИТЕ ДАРИ М, МИРА И ПЕРУНИКА 77!
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА МАМА БУБУЛИНА 77!
НА ВСИЧКИ МАМИ, ТАТКОВЦИ И РОДНИНИ МНОГО РАДОСТ С МАЛКИТЕ РОЖБИЧКИ, ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И ОБИЧАНИ! newsm18
Лека вечер!

# 207
Честито на всички мами, а на бебоците здраве и манджа! Вече имаме над 20 бебета леле...  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant
Хора аз взех да се шашкам, трябва да ви питам нещо(2 неща)
1 Сега като са с памперси бебетата трябва ли да се повиват с нещо да са им опънати крачетата?Нали преди ги повиваха с нещо(да не се изкривят или нещо такова)..., не че помня но моята свекърва не ще да слагам памперси, а пелени...
2 Отначало с какво да го къпя бебето  newsm09- от толкова много инфо вече незнам...а като ме изпишат се почва...
Чувствам се толкова неподготвена и ме избива на плач...ей сега ще ревна ...
Такива хубави снимки, от тях се разнежих...дали ще изглеждам свежа на изписването сега съм бледа и не мога да се гледам...Пожелавам леко раждане на всички и много много щастие с новите бебета...Очаква ни такова приключение! yes Stuck Out Tongue Two Hearts Rolling Eyes newsm26

# 208
Честити рожбички на всички мами!!! Да са ви живи и  здрави бебоците,да папкат и бързо да пораснат. baloni

Честит първи ден от месец ноември на всички, и като първи ден днес има такъв дъжд от бебоци че направо не мога да повярвам.
На вече върналите се мами "Добре дошли" отново с малките слънчица, много се радвам като чета вашите разкази и първи преживявания с бебчовците.

Честити рожденни дни на Вени и Sbruny!!! Момичета да сте живи и здрави и скоро най-прекрасните подаръци да бъдат в ръцете ви.

# 209
  • София - Дианабад
Пепипетя, според новите научни изследвания сега бебетата НЕ СЕ ПОВИВАТ.
Имаше една лекция точно по ортопедичните въпроси с професор от Горна баня. Той каза, че в районите /Родопите и други/, в които бебетата все още се повиват, се наблюдават проблеми от ортопедичен характер - луксация на тазобедрената става, коксартроза на по-късен етап от възрастта и т.н.
Дори напротив, детето трябва да се оставя в естествената му /жабешка поза/ когато е новородено. Памперсите спомагат точно за разкрачването на бебчето, също носенето в кенгуру и слагането на кръста като двете му крачета да са от двете страни на кръста / като африканските бебчета, при които не се наблюдавали ортопедични проблеми/. На по-късен етап детето трябва да проходи босо, ако е лято и с чорапки или съвсем меки обувчици /по-скоро терлички може би/, ако е зима.
Освен това по ЗК се полага консултация с ортопед още в първия месец /даже първата седмица/ от раждането на бебето, ехографски преглед на ставите и други такива.
Ако свекърва ти се "опълчва" срещу тези неща, отидете заедно на този преглед и разпитайте подробно за това дали да се повива бебето или не. Дано на медицината вярва повече, ако на нас, младите и бъдещи мами, не ще.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт