Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 540
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Аз лично казах на всички че не искам да ми дават дрехи, тъй като моя вкус е смахнат. Единствено взех едни който майка ми е пазила от сестра ми, но лично си рових и избирах кой да взема.
Иначе една позната иска да ми подари леглото на нейното дете, но на мен не ми харесва, пък и не искам всичко да му е втора употреба, все пак ми е първо дете. Все още се чудя как да и кажа без да я убидя че няма да взема легълцето.

# 391
Ние нямаме някой, който да ни даде дрешки, защото всичките ни приятели нямат все още деца, а от роднините сме две бременни с месец и половина разлика, но и аз така съм се настроила, че искам всичко да му е новичко, защото ми е първо детенце, но нямам нищо против и да се доизносват кошарки, колички, дрехи, аз ще пазя всичко за живот и здраве второ бебче. Взех доста дрешки 56 размер ама така ме сърбят ръцете да поръчвам и да купувам всякакви бебешки неща 😁

# 392
  • София
Аз също предпочитам да си избера сама дрешки за детето, но и нямам нищо против да му подаряват. Лично аз също купувам за децата на роднини - всеки път като ги видя им нося нещо и най-често това са дрехи. Племеннинкът ми е на 9 месеца и постоянно му купувам - просто се съобразявам с вкуса на майката, който съвпада и с моя - да са по-изчистени и стилни, не прекалено шарени. А и съвсем чистосърдечно аз искам да му купувам и се радвам, когато ги ползва като за всеки случай оставям и касовата бележка вътре ако реши нещо да смени. Според мен не е лошо и близките да се допитват от какво имаш нужда, вместо да купуват излишни едни и същи неща. Аз така правя - обаждам се на сестра ми и я питам: кажи какво да му взема, защото искам да му купя нещо? И тя ми отговаря - примерно одеалце, шапка и т.н. Също така ако видя нещо на промоция и си заслужава и се колебая пращам снимка и тя одобрява. Последния  път така му купих зимни обувки. Не очаквам всички да правят като мен, но поне се надявам.

# 393
Аз на всички близки съм казала, че не искам да му купуват дрешки, количка, легло и т.н. Аз също харесвам много изчистени дрешки а това не съвпада с вкуса на никой в нашите семейства. Затова просто ги предупредих, че дори да купят нещо, ако не ми хареса - няма да облека детето с него Simple Smile
За съжаление дрехите, които ни дадоха, не са подарък и трябва да ги върна. А всички са розови или лилави и имат по нещо лъскаво - панделка, надпис и т.н. Аз от цялото си сърце мразя розовия цвят и всичките му производни Joy и отказвам да облека детето си в розово, пък било то само за вкъщи или за разходка. Жената, която ми даде дрешките, ще се обиди, но реших да й кажа, че няма да ги ползваме и ще си купим нови. Аз съм директен човек, тя го знае. Предполагам затова ги е дала на свекървата, вместо директно да ми ги донесе. Дори не се обади, един ден случайно разбрах, че е оставила два чувала у свекървата, а и тя няма място за тях. Наистина щеше да е много хубаво, ако повече хора се съобразяват и купуват бебешки неща само след одобрението на родителите. Доста мои приятелки имаха по две колички, по над 15 рокли или костюмчета от един размер - къде да ги износи това бебе, то расте с часове?! И разбирам и другата страна, всеки иска да вземе нещо на бебока. Аз за поводи като погача и рожден ден, например, взимам ваучери за магазини, от които знам, че майката пазарува и задължително нещо мъничко за нея. Това ми се струва най-удачния подарък.

# 394
Някой по-напред питаше за кош за памперси. Аз много си го ползвах. Но имайте предвид, че на бг пазара има консумативи всичко на всичко за 2 марки. Вижте този от Лидл как функционира и колко често се откриват касетки за него и само в Лидл ли, защото особено в началото ще ви трябва честа смяна.

# 395
И аз съм казала, че искам да си избера повечето неща сама и въпреки това майка ми вече ми е приготвила някои използвани дрехи от нейна приятелка, но обличани по веднъж, защото и на тях са им били подарили чисто нови дрешки в големи количества. Поне е само 1 плик с дрехи, а не цели чували и отделно ми е взела още 1 плик чисто нови, за щастие по-изчистени дрешки, каквито харесвам. Има всякакви размери, така че няма да са достатъчно и ще имам възможност да си купя и аз. Гледам, че се е приготвила още да ми купува и ще трябва да я накарам да ми изпраща да одобрявам преди това нещата, а също ще взема скоро аз да си купя, за да види, че имам достатъчно и тя да не купува чак толкова. Иначе неща като количка, легло, люлка да ми избира и купува друг е абсурдно за мен, това са все неща, които трябва да са удобни на майката и тя трябва да ги избере спрямо себе си. Избрах си вече лека и удобна количка, защото съм ниска и не толкова силна и не мога да си представя някой да ми купи или даде някоя масивна и тежка количка. Дрешки и да ми дадат не по мой вкус, ще облека бебето веднъж и ще им пратя снимка, колкото да не се разсърдят, пък после мога да ги дам на някой, който има нужда и ще ги оцени повече.
Иначе и аз искам всичко ново да му взема, все пак ми е първо бебче, но за няколко използвани неща ще се примиря, но да не са твърде много и да личи, че са износени. Имам и дилема с люлката, защото вече съм си избрала, но брат ми има на 4moms чисто нова, а бебето му не я използва много и може да ми я даде, още не е сигурно, а и аз не знам дали искам.

# 396
MG1722 количката изглеждам много лека и маневрена и много ми заприлича на една, която моя близка си купи и е мнооого доволна:
https://buddybaby.bg/product/grey-buddy/
Free пожелавам ти бързо излекуване и без усложнения. Пий повече чай с мед и лимони и наблегни на плодове и зеленчуци.

Относно взимането на дрехи- ние сме от последните с деца от нашите приятели и постоянно ми предлагаха разни неща. Взимала съм много дрехи-каквото харесам слагам, останалото дарявам на домове или хора без възможност.
Ползвам леглото на сестра ми, което си харесвам. Така или иначе мислех да купя същото. Свекито ми натрапва разни дрехи от племеника който е на 13 и определено не са му взимали най-качествените неща-представете си състоянието им. Добре,че ММ е разбран и повечето се изхвърлят и то по негова преценка.
За мен не е било проблем да взимам дрехи-все пак е само от мои близки хора и съм обличала всичко изцяло по моя преценка. Голяма помощ си е, защото за първо дете си се наптрупват разходи, особено в началото толкова бързо стават малки

# 397
Онзи ден бях на ФМ и ехокардиография на бебето. Всичко е повече от идеално, изместиха ми термина отново. Вече съм за 22.02, мъжлето вървяло по-едро, ама те и така говореха за баткото. Иначе го измериха 530гр в 22+1г.с. и заключиха, че е едър. И аз така го усещам този път. Някои ритници са си много, много силни. Все още е седалищно и ще чакаме да видим дали и кога ще се обърне.
Мен друго ме вълнува... на баткото бях поръчала луксозен бебешки комплект (дървена кутия, албум и кутийки за съкровища), всичко пердонализирано и избирано от мен, но сега не искам да поръчвам от тази жена, защото излезе несериозна. Поръчвала съм и много албуми, всички са съвършени, но последният,, който поръчах през Юни, все още го чакам. Та, може ли да ми препоръчате някой,  който се занимава с това пак? ⭐

Здравейй, мога да препоръчам една мадама, която прави страхорни албуми - https://www.facebook.com/nanhandmade/. бях поръчала на племеницата ми, бих купила и за моето бебче след като се роди. Не са евтини, но си заслужават парите - личи си цялото старание, вложено в изработката. От поръчака до получаване отне около 1 месец.

# 398
Фрии, бързо оздравяване.

Имаше мама, която щеше да се ваксинира. Ако може да сподели далу го е направила. От няколко места ме съветват да се ваксинирам, че и бебето ще има анти тела. Започнах да се замислям, но на 11.11 съм на преглед и ще попитам АГ.
Аз също ще се ваксинирам, имам малко притеснения, но със сигурност повтаряне на ковид, ще е може би фатално за мен. За това ваксинката... здрава мама, здраво бебе. Изчаквам поредната хрема да ми мине, даже няма и много да я чакам не е фатално, с Базедова болест съм(автоимунно ). И двете състояния са приоритетни за ваксина по скоро в комбинация(болестта и бременността) ме притесняваха, но не толкова, че да подхождам безразсъдно. Другата седмица ще се боцна с Файзер. Имам познати вече родиха бебетата с които бяха бременни, когато се ваксинираха. Всичко е наред

# 399
MonikD, благодаря от сърце! Точно това ми трябваше и ще се възползвам от услугите! 💙

# 400
Фрии, бързо оздравяване.

Имаше мама, която щеше да се ваксинира. Ако може да сподели далу го е направила. От няколко места ме съветват да се ваксинирам, че и бебето ще има анти тела. Започнах да се замислям, но на 11.11 съм на преглед и ще попитам АГ.
Аз също ще се ваксинирам, имам малко притеснения, но със сигурност повтаряне на ковид, ще е може би фатално за мен. За това ваксинката... здрава мама, здраво бебе. Изчаквам поредната хрема да ми мине, даже няма и много да я чакам не е фатално, с Базедова болест съм(автоимунно ). И двете състояния са приоритетни за ваксина по скоро в комбинация(болестта и бременността) ме притесняваха, но не толкова, че да подхождам безразсъдно. Другата седмица ще се боцна с Файзер. Имам познати вече родиха бебетата с които бяха бременни, когато се ваксинираха. Всичко е наред
Аз се ваксинирах преди да забременея. Имам и бременна приятелка и тя е ваксинирана. Гинеколожката ми каза, че има и родили майки вече ваксинирани и, че всичко е наред. Като гледам от познати, определено доста по леко го карат ваксинираните. Но нямам познати ваксинирани точно през бременноста и нямам наблюдение как се отразява.

# 401
Аз се ваксинирах на 26ти миналия месец с Модерна( препоръчително е иРНК модерна/пфайзер)-болка в ръката 2 дни и температура 37градуса за кратко време, това беше всичко. Бях и на преглед бебо е ок, аз съм ок, сега на 4ти съм и на ФМ. Бях писала по-нагоре позволено ми беше от Лл, двама Аг, консултирах се и с Анестезиолог-реаниматор работещ в Ковид, както и с приятели лекари в чужбина. Имам и приятелки родили след ваксина, както и кърмещи след бустерна доза. Пожелавам здраве на всички мами и бебчета💙💜

# 402
Радвам се, че всичко е минало наред и даже с ниска температура Martini, мислех те тези дни дали се реши Simple Smile

# 403
Нали не очаквате ден след ваксината за позеленеете или да ви порасне опашка 😀 казвам го в смисъла на това, че АКО има негативни показания то те ще се проявят с времето.
Успях да се вредя за коша за пелени от Лидл - много е готин и няма консумативи като коша на Томи Типи.
Пелените са муселинови.

# 404
Да де, освен да очакваме да позеленеем до 2 години Wink

Общи условия

Активация на акаунт