Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 536
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Не очаквам нищо, освен да сме по-защитени с бебо. Всичко около мен са ваксинирани, приятелския ми кръг също, повечето още миналата година декември- все същите са си интелигентни здрави хора.
За Лидълските и аз взех коша, пелени и спален комплект.

# 406
Написала съм “АКО” … може би чувството за хумор не е удачно в темата.
Всеки си има глава на раменете и следователно може да постъпи както иска. Казвам просто,че довода “ Гинка се ваксинира и роди детенце, а не динозавър и си е добре” не е гаранция,че утре няма да има последствия за детето или майката…
Повече няма да се включвам по темата!

# 407
Това важ и за всеки АБ, всяка ваксина и всяка болест по време на бременност, че дори и след раждане.  Пак казвам дано всички сме живи и здрави, бебоците също и всеки действа, както е преценил- не агитирам и не упреквам никого.
Разбрах хумора, не съм засегната.

# 408
Момичета и аз успях да се вредя в лидъл. Намерих коша за памперси (на много тъпо място го бяха сложили и питах специално дали го има). Както е писала още една мама в групата - няма нужда от специални консумативи, може да се слагат стандартни торби и има посочен размер. Ще си го сложа в спалнята, където ще е и бебето и се надявам живот и здраве да свърши работата си по предназначение Simple Smile
Имаше дрешки, които не са посочени в брошурата - плюшен суитчер или блуза и бебешки термо чорапогащници. Блузките с дълъг ръкав са тънички, но ако бебето е с боди отгоре, мисля че е идеално. Аз купих с перспектива за есента с размер 6-12 месеца, то почти не бяха останали и не мога да повярвам изобщо, че взех. Знам, че има много време, обаче съм решила, като виждам намалени и изгодни неща да купувам и да ми е спокойно, че имам занапред. За себе си лично съм разбрала, че пазаруването с перспектива не е никак лоша идея. Разпределям плавно бюджета, пазарувам изгодно и знам, че съм с крачка напред. Като цяло съм доволна от лидъл и съотношението качество/цена. Единственото неприятно е, че при нас е много оборотен и всичко се обира за отрицателно време. Бях в 9 сутритна и половината неща бяха свършили или имаше по 2-3бройки.

# 409
И аз ходих в 9 сутринта, имаше много пелени, дрешки и спални комплекти. Пелените не ме впечатлиха особено и взех само 1 опаковка, взех и 1 спален комплект, защото ми хареса картинката, иначе не мислех да взимам. Гледах за кош, но не видях и нямаше служител да питам, така че може би ще отида да проверя пак, защото много ми се искаше да го видя и ако преценя, че ще върши работа да взема.

# 410
Фрии, бързо оздравяване.

Имаше мама, която щеше да се ваксинира. Ако може да сподели далу го е направила. От няколко места ме съветват да се ваксинирам, че и бебето ще има анти тела. Започнах да се замислям, но на 11.11 съм на преглед и ще попитам АГ.

Здравейте! Аз съм с втора доза Модерна от 10-тия ден от зачеването. Имах ден болка в ръката и малко температура. Не съм пила обезболяващи. Тогава дори не знаех, че съм бременна. И аз и госпожицата (вече 22+2 г.с) сме добре. Аз много се притеснявах да не стане фал с развитето на бебка заради ваксината, но АГ каза, че няма проблем до момента. Каза, че препоръчват края на втори и през третия триместър да се сложи на бременни, защото тогава органите са развити вече, но и при ранно слагане не са установени проблеми. Аз приветствам ваксинацията, защото този вирус е много страшен, и нанася дълготрайни увреждания.

# 411
  • София
Момичета, започнахте ли да четете книги относно отглеждане на дете и кърмене? Можете ли да препоръчате някоя? Днес и утре в книжарница Сиела има -50% на книги на издателство Сиела. Аз днес си взех няколко, но не мога дам отзиви все още. Моите са:

1. Христина Янева - Хедра - Всичко за кърменето
2. Д-р Харви Карп - Най-щастливото бебе
3. Ива Александрова - Умно бебе

Ще се радвам и на други препоръки.

# 412
Момичета, започнахте ли да четете книги относно отглеждане на дете и кърмене? Можете ли да препоръчате някоя? Днес и утре в книжарница Сиела има -50% на книги на издателство Сиела. Аз днес си взех няколко, но не мога дам отзиви все още. Моите са:

И аз си взех книгата на Хедра и определено я препоръчвам, но си поръчах още 3-4 книги от Амазон и също са много полезни и интересни, ако искате мога да споделя кои. От интерес си взех да прочета и за Монтесори метода при бебетата и в момента я чета.

# 413
  • Варна
Аз още вчера си взех спален комплект на 17,99лв. (нищо , че все още не знам пола на бебето Grin ).
Имам купища подарени дрехи (като нови са повечето), полвах и продължавам да ги ползвам без проблем, но аз не съм претенциозна. Разбира се и нови купувах/купувам, все пак си е емоция Heart

# 414
  • София

И аз си взех книгата на Хедра и определено я препоръчвам, но си поръчах още 3-4 книги от Амазон и също са много полезни и интересни, ако искате мога да споделя кои. От интерес си взех да прочета и за Монтесори метода при бебетата и в момента я чета.

Да, ще се радвам да споделиш. Мисля да взема и на Олга Дукат - Раждане с любов. Ще ми бъде първо раждане и искам да съм подготвена.

# 415
Аз все още не съм купувала нищо за бебка. Да си призная не съм наясно с това какво ми трябва. Количката, леглото и по едрите неща са ясни но дотам. Всичко друго - колко и какво идея си нямам. Но ще се учим в движение.
Не очаквам да ми дадат дрешки познати, защото около мен сега е бебебум и всички са бременни и като пораснат бебетата ще са една голяма тайфа 😁

# 416
Момичета май не сме говори до сега, но с какви дрехи се чувствате най удобно. Не крия бременността, всички знаят от деня в който ние разбрахме(сина ми ходеше и разказваше дори на непознати по улицата, че съм бременна и че ще става батко...) Но въпреки това, не ми е приятно корема ми да е супер подчертан и на показ. Навън със зимното яке още не ми личи... Но без, него корема ми е доста забелязващ се. Аз за момента нося по свободни ризи и блузки, въпреки, че вече май влизам в периода в който с по тесни дрехи изглеждам по слаба (някак по прибрана) въпреки подчертания корем. Нося и клинове, дънките този път, рано рано започнаха да ме дразнят и да ми пречат

# 417
@Eli, предимно: нося клинове за бременни, тениска/блуза, маратонки и яке.
С якето не ми личи, а и с някои по-широки блузи.
Опитах с дънки, но не ми е много удобно.

# 418
Само дънките са ми за бременни. Блузи си нося някои от моите все още (опънати по-корема). Имам 2-3 широки зимни блузи от предната бременност, които ще извадя по-нататък. Яке, още си закопчавам моето. Имам едно старо по-голямо яке, което и ние не знаем на кой от семейството на ММ е било, но миналата бременност изкарах с него. Сега освен ако не ми стане огромен корема смятам че пак ще успея да се събера в него и няма да взимам друго.

# 419
Аз съм само с дънки и сутиени за бременни, всички други дрехи ми стават. При мен не е голяма драма, защото почти не излизам - ходя само на прегледи. Вкъщи имам три клина от Лидл и нося само тях с широка блуза Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт