Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 509
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Абсолютно същото е при нас. Приятелите ни вече изобщо не ни считат за живи, даже ние като им звъннем да се видим отказват.
Аз съм маникюристка и още работя, но забелязах че от както казах на клиентките че съм бременна, поне 10 спряха да идват , нямам обяснение защо хората са такива.
И това с разговорите за ковида е същото, много ме натоварва, особенно когато ми казват че трябвало да се ваксинирам, идва ми да се разкрещя понякога, ама какво да се прави.
Общо взето горе главата. После с бебоците ще си намерим нови приятели, щом старите не ни искат вече 😁😁.

Здравейте! 🥰
Интересно ми е промени ли се  отношението на някой от обкръжението ви,след като разбраха,че ще имате бебче?Толкова сме разочаровани с моя мъж от хора,които смятахме за "приятели".Коренно си промениха отношението, съвсем рядко ни търсят и въобще като стане въпрос за бременността или нещо свързано с бебето гледат да сменят темата...
Приятелка,която живее в чужбина също прекъсна връзка с мен .Дори си беше дошла без да се обади и я видях съвсем случайно.Държа се студено все едно съм я обидила.Това е така след срещата ни лятото на която казах,че очакваме дете.Имаше сълзи,прегръдки,емоции много...но явно всичко е било фалшиво 🥺

И още нещо, което много ме натоварва и напряга...създава ми тревоги,мрачни мисли и безсъние. ВСЕКИ с когото се видя (съсед,познат,роднина,приятелка)  първите му думи са за КОВИД.Надпреварват се да разказват как чули,че на някой млад ваксината му повлияла зле,получил тромб и т.н. Или кой починал,в какви мъки.Общо взето САМО  трагични случаи с лош край 🥺😒😔 Това ли трябва да се говори на една бременна жена?!Отделно като пуснем и тв "Новини" или "Сутрешен блок" , отворим фейсбук пак това!Знам,че всичко се върти около тази болест,но...
Извинявам се за дългия пост,имах нужда да си го споделя ❤ Дай Боже да сме живи и здрави,а болните бързо да се възстановяват!

# 436
Есенна, аз също не искам специално отношение.Нито пък да обсъждам памперси,колики или всичко свързано с бебето.Имам в предвид за нацяло прекъснато отношение и че дори не те питат : Как си?
Нормален въпрос дори без бременност.
Имат си деца,не е проблема в това.

# 437
Ох аз във времето не съумях да имам близки приятелки. По - скоро дойде един етап, в който повече се разминаваме, отколкото имаме общи теми и неща, които ни свързват и някак това ни раздалечава. Две заминаха в чужбина, една не иска семейство и деца, другата си хвана приятел и тотално потъна някъде. С нея преди време си бяхме говорили за щитовидната, понеже и тя имаше проблеми и споделям нали как високите нива на Тсх пречат на забременяване и тя се стъписва и ме гледа учудено и изпльосква "Ама вие деца ли искате да имате?" Стана ми много тъпо да получа такава реакция, аз лично от възпитание никога не бих си позволила такова изказване. Та по-скоро аз се чувствам излишната вече в обкръжение на необвързани жени, без деца, а аз женена и чакаща бебе. Просто не знам какво вече да си говорим, няма как с тях да споделям моите вълнения покрай бременността, нито тежките моменти, през които сме минали, за да имаме дете и в общи линии сме си предимно двамата с мъжа ми. По-скоро ни липсва някое приятелско семейство, с което да се каним на гости, да пътуваме заедно и т. н
А темата за ковид.... Според мен и тази ситуация има тежък отпечатък върху психиката на хората. Ето ви пример : сестрата на мъжа си идва от чужбина с мъжа си и детето и бременна и отива на хотел на почивка със свекърите. И после трябваше да празнуваме рожден ден на мъжа ѝ. Обяснявам, че ми е притеснено, понеже са били на място с много хора, независимо там от сертификати и т. н човек не е застрахован.. Еми не то бяха скандали, съдене, глупости. Накрая детето ѝ със сополи, свекървата с болно гърло и аз бременна на тази какафония. Сега мъжът ми го боли гърлото (каква изненада) и аз явно държа фронта, заради по-силния имунитет, но очаквам и мен да ме повали. Еми какво да кажа... Вместо роднините да пазят бременните, заради едното събиране се правим на приятно разсеяни. Ама човек роднините не си ги избира за съжаление....

# 438
При нас също има едно отдръпване на част от приятелите ни без деца. Ние не говорим за бебето, когато сме в компания на хора без деца, но се усеща някаква дистанция. Приятелите ни с деца работят и направо ни го казаха - не ви каним, защото ни е страх Joy Наистина с този Ковид човек не смее и на гости да отиде или да покани. Честно казано на мен все още ми се гади, рядко ми се ходи някъде и предпочитам да не се събирам с много хора. Та е възможно и това да е причината за отдръпването на някои хора - просто да ги е страх да не ви заразят Simple Smile

# 439
В общи линии всичко го е казала Есенна магия плюс че бременните сме по-чувствителни. В общи линии се сещам за 3 причини да не искат виждане: репродуктивни проблеми/загуби; ковид; хора с поотраснали деца, които не ги вълнуват бебешки теми. С първото дете обикновено много се преживяват такива отдръпвания, после всяко семейство е със своите ангажименти и не прави толкова впечатление. Обикновено след децата продължавате да поддържате връзка със семейства с деца около възрастта на вашите. Имам и сами приятелки, но обикновено се виждаме самостоятелно, на тях не им се събира с две семейства, който търчат след децата си в детския кът на кафето примерно, а и ги вълнуват гаджета, работа, такива неща, за които няма как да седнем на лафче като в доброто старо време без аз да гледам детето да не се претрепе междувременно Grinning

# 440
Аз не съм забелязала отдръпване. Моята най-близка приятелка живее в чужбина и скоро роди, та има какво да обсъждаме. Друга сравнително близка роди лятото, та и с нея. Имам няколко по-близки колежки, всички с малки деца и нямаше отдръпване. Освен от 1, която няма дечица, нито приятел, само тя леко си промени отношението.
Аз до последно с тях не обсъждах нищо свързано с бременността си, не исках никой по-външен от нашия отдел да знае че съм бременна, изобщо не исках и корема да ми виждат Grinning Само тук във форума и с най-близката ми дружка съм споделяла някакви неща. Мисля си че това е ключово. Просто хората, които не са на същия етап от живота си не могат да споделят емоциите ни. Имам подобна случка с моя вече позната. Още не бяхме завършили университета и забременя. Ами, сама се отдръпна. Може би е нормално, защото мен тогава ме вълнуваха работа, университет, пари и тн. А нея са я вълнували колички, легла, бебешки дрешки.. Кофти е, че се отдалечихме, а бяхме "дупе и гащи" в гимназията и в началото на университета. Понякога така се случва.
За ковид ще сложа в скрит текст
Скрит текст:
Мен по-скоро ме дразни темата. Вече втора година ще стане това е топ темата на всякъде. В офиса имам две колежки, които само това обсъждат - болни, излекувани, ваксини, тестове, имунитети, лекарства. Новини не ми трябваха... А имам и колега, който има странно мислене като цяло за живота и смята ковид за една голяма конспирация. Та само спореха с него. Чудя се кога работеха тези хора. И въпреки че съм в болничен, в общия вайбър чат пак се коментират някакви неща, защото все излиза някой болен.....

Аз днес бях на феталната ехокардиография. Прегледа беше не повече от 10 мин. Всичко мина като по учебник. Blue Heart Ходих и до АГ, защото на последната ЖК измериха високо кръвно. Не помня дали ви казвах. Мерих 4 дни по 3 пъти вкъщи - всичко точно. Но като отидох днес пак високо, та ме позадържаха. Оказа се, че вдигам когато съм гладна и жадна. Не бях закусила, нямах вода, след като не почерпиха с бонбон и водичка всичко се нормализира. С предписание да не седя гладна, да меря всеки ден по два пъти и да си пия магнезия. За сега не се налагало кардиолог. Въпреки това имам изписано лекарство за понижаване, при нужда.

# 441
Аз се преместих в друг град заради университета и после останах заради мъжа и така и не успях да си направя сериозни приятелства. Имам 2 по-близки приятелки, с едната и преди не се виждахме често по различни причини, но всичко си споделяме и когато може се виждаме, даже откакто съм бременна сякаш по-често се виждаме. С другата сме много по-близки и постоянно аз и мъжът ми и тя и мъжът и си ходихме на гости, на екскурзии и така нататък, обаче те имаха план да живеят в друг град след като завършат и така и стана, сега често се чуваме, но много ми липсват и няма други като тях, с които интересите ни и разбиранията ни да съвпадат толкова много. Приятелите на мъжа ми са необвързани или във връзки, които не се знае как ще продължат и преди да забременея не сме се виждали толкоава с тях, а сега съвсем не се виждаме, а и много от тях не знаят. Надявам се след раждането да си намеря нови приятелки майки, с които ще има за какво да си говорим, да си ходим на гости и дано намерим и друго семейство с нашите интереси, с които често да се виждаме, да ходим на екскурзии с децата, защото това много ми липсва, а с нашите приятели рядко ще можем да се виждаме.
Иначе никой не ми говори за ковид, все пак съм биолог и знаят, че съм достатъчно запозната по темата и знам какво да правя. Някаква съществена промяна от други хора не съм забелязала.

# 442
Докато минавахме през ин витро процедурите имаше момент, когато колкото и да се опитвах просто не можех да седя в една стая с бремнни и приятелки с деца. Радвах се за тях, но и ми беше ужасно тъжно. Стигнах до там да се почувствам обидена (за момент само, мина ми бързо Simple Smile ) на приятелка, тъй като не ме беше предупредила, че е викнала на разходка с нас нейна бременна приятелка, а ние тъкмо бяхме разбрали новините за неуспешен опит. Имах чувството, че ми я навира в лицето. Нищо такова нямаше разбира се, но явно има момент, в който психиката ни просто е по- слаба и имаме нужда да се отдалечим. Та ето една възможна причина. Сега, когато прителките ми знаят, разговорите все около това се въртят. Почти всички са с деца, само една жена от компанията все още няма и знам, че се надява скоро да се случи. Опитвам се да сменя темата, да си говорим за нещата, които преди сме обсъждали, но всички искат да дадат съвети и да споделят опит и неизменно всичко е бременност и раждане. Стига се до там да ги помоля да сменим темата, първо защото наистина искам да си говорим по женски, а не за раждане и кърмене и второ заради момичето, което все още няма дете и си представям на нея какво и е.

# 443
Благодаря момичета  за отделеното време и за споделеното.❤Раздвижихме малко темата в това мрачно и дъждовно време ☺️
Bubbless, радвам се ,че ти е Ок кръвното.
Да ти разкажа - моя мъж пък го вдига от апарата и факта,че му го мери някой друг 🤭😄 Не е от притеснителните, ама...Последния път на профилактични показа 210/100 при личната .По същия начин ни караха да го мерим в къщи и сутрин му беше 110/70 , вечер 120/80 .На кардиолог проблем не откриват.🤷‍♀️

# 444
Аз съм бременна с второ дете и общо взето обкръжението ми е от майки последните 2 години. Просто ние с ММ сме последните от компанията с деца ( на другите вече са на по 10-12 години) и сме в същите среди и няма промяна в отношенията.
Имам си една близка приятелка, с която се виждаме рядко заради деца, работа и какво ли не, но се чуваме всеки ден.
Имам и още една приятелка която обичам страшно много и за съжаление от 4-5 години правят опити и процедури и все още нямат детенце. Понякога се чувствам гузно, но такъв е живота-много я обичам и й желая от все сърце да имам бебече. С нея подхождам деликатно, не й се натрапвам, не говоря за детето или за бременността ако тя не попита-дори не знам каква болка има в сърцето си.
Та исках да кажа,че всеки е на различна вълна в живота си-има различни радости и тревоги. Аз не съдя хората-случва се така както трябва да се случи.
А относно Ковид- удома почти не коментираме темата, и с близки също гледам да я избягвам. Натоварват ме нного тези неща вече втора година.

# 445
  • sofia
Аз не съм забелязала отдръпване, напротив много по-често ми звънят приятелите, за да ме проверят как съм, по-скоро се тревожат да не ми добесат вирус и за това избягваме срещи.
Аз пък нямам никакъв проблем да хазвам, че се притеснявам от срещи с определени близки. Дори таткото се притеснява повече и отказва покани. Познавам приятелите, зная кой се пази и кой не, съответно преценявам с кой какви виждания да правим.

# 446
Здравейте, аз отдавна не съм писала, а и си признавам, че не всичко успявам да чета. Покрай детето не ми остава почти никакво време 😁 вече втора седмица съм си вкъщи и не работя, постоянно се чудя какво да изям и вече започнаха да се трупат килограми ... 🤭 иначе като цяло се чувствам добре, единствено не мога да си връзвам обувките, че като се наведа и направо ми спира въздуха .... вече корема ми е доста пораснал... по темата с приятелите, ние още откакто се оженихме си останахме само с едно приятелско семейство с което децата имат 2 месеца разлика и се събираме само с тях. Та изобщо не се впечатявайте, така разбирате кой наистина е до вас. 😊

# 447
  • София
Здравейте, днес мина моята фетална морфология и забравих да предупредя проф. Марков да не ми казва пола на бебето, за да го разберем заедно с таткото и той от там започна прегледа 😂. Записвам се и аз с едно момченце 💙 на 12.03.2021г, първа бременност, гр. София, 30г.
Малчо е 550гр и отговаря на 22+4 вместо 21+3 засега и вероятно ще бъде голямо бебе. Надявах се да му видя муцунката, но си сложи ръцете на главата и не даде една снимка да му се направи, колкото и да го ръчка доктора. 😂

# 448
Успях да ви изчета 😁 връщам се назад на темата с книгите, та ето кои си взех от Амазон:
The confident parent - Jane Scott
Cribsheet -  Emily Oster
Bringing up bebe - Pamela Druckerman

По темата с дрехите, все още нося блузки от преди да забременея, но си взех яке за бременни от about you, няколко чифта дънки и клинове за бременни и ми е супер комфортно, защото абсурд да сложа дънки от преди това😃

Момичета, забравих да споделя, че ми казаха, че най-вероятно ще раждам секцио по медицински причини, като ще се реши окончателно в 34 г.с. И мен ме налегна една вина, че няма да си гушна веднага детенцето, че ще бъде дълго отделено от мен и всякакви такива неща. Разбира се, искам всичко да се случи по най-благоприятния начин за бебенцето и то да се роди здраво, но изобщо не очаквах, че ще приема толкова трудно, че ще раждам секцио може би с пълна упойка, защото ми обясниха, че ако раждам нормално заради сърцето няма как да ми сложат епидурална и заради това ще ме насочат за секцио. Не всичко е на всяка цена, важното е бебчето да добре и така се успокоявам.

Аз не съм забелязала отдръпване от приятелките си, но никоя още не е родила, та ще видим като се роди бебето, но забелязвам много непоискани съвети и мнения от мои роднини и на годеника ми, а интересното е, че нашите родители изобщо не ни се месят в нищо. Ще раждам в София, а съм от Бургас и се започна сега колко безотговорно е и как съм поставяла себе си и бебето на риск и всякакви подобни коментари. Много се напрягам, защото никога не съм си позволявала да давам акъл особено за такъв личен избор и никога няма да си позволя да казвам кой как да ражда и къде. Не знам хормони ли са, но като чуя някакъв непоискан коментар или критика относно бременност и раждане, полудявам направо. Разбира се, че като родя няма да тръгна веднага за Бургас, а ще останем поне 20тина дни и ще правим непрекъснато почивки по време на пътуването. Ако трябва 20 часа ще пътуваме, как да им обясня, че в Бургас нямам доверие на никоя болница и лекар и за мен ще е по-спокойно, съответно аз като съм спокойна и бебчето ще бъде. Съжалявам за дългия пост ☺

# 449
  • Враца
Относно леглата, моето е със сваляща решетка и с функция люлка, и двете аа полезни, но най-вече свалящата преграда, за да може да оставите спокойно заспалото бебче или пък да си смените чаршафите. Люлката не е проблем, защото се застопорява в момент, в който вече не ви е нужна.
Относно дрехите, най-удобно ми е с клинчетата от Лидъл, не ги усещам направо, но скоро май ще ми стане студено с тях. Имам и два чифта дънки, но не се чувствам особено удобно в тях. Трябва да проверя има ли чорапогащници за бременни и да си ги нося с клинчетата 😊

Общи условия

Активация на акаунт