Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 496
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Имам въпрос към момичетата, които са пушили преди бременноста.

Има ли моменти в които много да ви се допуши ? Какво правите тогава ? Аз от три дни мисля само как искам да изпуша една цигара на балкона, особено вечерно време.

Позволявали ли сте си го ?

# 481

Има ли моменти в които много да ви се допуши ? Какво правите тогава ? Аз от три дни мисля само как искам да изпуша една цигара на балкона, особено вечерно време.

С първата ми бременност съм си позволявала да си дръпна от цигарата на мъжа ми няколко пъти и към 6 месец съм запалвала 2 3 цигари (за целия месец) . Сега изобщо не пуша, не ми се пуши, а се чудех как ще успея да спра електронната цигара, (веднага щом спрях да кърмя първия път бях решила, че ще си пуша, после около година след това минах на електронна с течен никотин) .. То пък стана от раз изобщо не ме съблазнява

# 482
Sim23колко си висока?
Аз слагах Макмирор през предната бременност.

155 съм, обаче бебето се е забило високо горе под ребрата ми и така усложнява нещата допълнително.
Нали е нямало проблем с Макмирора тогава? Преди това слагах Полижинакс, но едва успявах да ги сложа по някаква причина и съответно нищо не съм постигнала. Лекарката каза да ги смачквам, за да не са много големи и тогава да ги слагам, така че правим втори опит и се надявам следващата микробиология да е чиста.

Разбирам те, защото  при първата бременност сина ми хубаво и силно си риташе още от 16г.с. в дясно плаващо ребро. Последния месец се появи синявица там и стоя 2-3 мес след раждането.
Аз пък, като супер слабичка, доста ме болеше като разтегляше кожата при растеж. Сега ме боли около диафрагмата, въпреки че бебето рита яко пикочния мехур вече месец. При ехографските прегледи ми става смешно, защото мажат целия корем, а го намират забито в хълбока или близо до пубисната кост😂😂😂.

Нямаше проблем с Макмирор тогава. Пробвай като слагаш глобулите, да си легнала със сгънати крака. Може да ти е по-лесно. (Аз така и раждах🤭☺️😊)

# 483
Ох при мен е същото забила се е долу и като реши, че мехура ми е стол/топка нещо за дърпане... 90% от деня Joy и рита на вътре иначе корема щеше да ми е син Joy също ме боли, като реши да се изпъне точно там на коремната стена... направо изпъква...
Сим явно е правичко твоето бебче моята си лежи/седи напречно само 1 седмица беше с главата на долу.  Дано и твоето поседне малко, да ти даде глътка въздух горе и да ти олекне на сърцето Simple Smile

# 484
Моето уж е главично. Не знам какво прави, ама имам чувството че бута изхода, ако мога така да се изразя.. Grinning Чак вагиналните мускули се свиват.. Още един път в по-ранните седмици го правеше. Малко ме стряска така. В същото време го усещам и малко под пъпа в ляво. 🤷‍♀️

Аз макмирор съм слагала преди бременността, но мисля че пишеше, че може и за бременни. Аз сега съм на гино-певарил, а преди това на флумизин, защото последно излезе кандида на МБ.

# 485
Аз не съм усещала бебето от 9-10 часа вече и на моменти се шашкам малко, въпреки че миналата седмица на ФМ всичко беше наред ама като не го усетя малко повече време и започвам да се притеснявам, гледам да не го мисля, защото до колкото съм запозната е нормално

# 486
Аз не съм усещала бебето от 9-10 часа вече и на моменти се шашкам малко, въпреки че миналата седмица на ФМ всичко беше наред ама като не го усетя малко повече време и започвам да се притеснявам, гледам да не го мисля, защото до колкото съм запозната е нормално

И при мен се получава така от няколко дни.До преди 10тина дни я усещах много силно особенно вечер.А от 3-4 дни няма никакво движение през деня, а вечер чак по това време се размърдва. Опитвам се да не се шашкам.Но преглед съм началото на другата седмица.
С първата бременност в 8м така се бях притеснила, че не мърдаше  бебето 2 дни въобще,но там движението и ритниците са на друго ниво 🤭 и липсата им буквално може да те подлуди.Тогава ходих на лекар и се оказа,че просто си спи 🙉🤷‍♀️

# 487

Аз, не. Честно казано не ми се е и допушвало, което много ме изненадва. Получавала съм лекарска препоръка да не спирам от веднъж цигарите заради стреса, който ще си причиня. Също така нямало проблем и от време на време да се изпушиш една цигара. Но при мен така се получи, поне за сега, да не ми се пуши и се възползвам на макс от това ми състояние. Simple Smile

# 488

И при мен се получава така от няколко дни.До преди 10тина дни я усещах много силно особенно вечер.А от 3-4 дни няма никакво движение през деня, а вечер чак по това време се размърдва. Опитвам се да не се шашкам.Но преглед съм началото на другата седмица.
С първата бременност в 8м така се бях притеснила, че не мърдаше  бебето 2 дни въобще,но там движението и ритниците са на друго ниво 🤭 и липсата им буквално може да те подлуди.Тогава ходих на лекар и се оказа,че просто си спи 🙉🤷♀

Усетих го, но доста лекичко, ниско и все едно навътре. Поне се успокоих и ще спя спокойно тази вечер 😃 До колкото знам, около 25 г.с. започват да имат режим на сън и на бодуване, така че е нормално все още да са спонтанни движенията 😁

# 489
Точно право е застанало, главата и тялото му са горе и ми натиска органите, а краката ги е изпънало едно хубаво чак до долу и ми рита пикочния мехур и до срамната кост. Така се видя на ехографа и днес, и предния път, така че не знам защо не му се сяда толкова време вече.
Движения и аз миналата седмица не бях усещала няколко часа и се бях притеснила, защото преди това почти постоянно го усещах. После и аз усетих странно движение, все едно по-навътре и отзад, не бях сигурна, че е то направо, но явно се беше преместило някак и затова се чувстваше по-различно. Сега почти не се спира, доста рита, мъжът ми играе футбол и аз съм казала, че детето категорично няма да знае какво е това, ама то явно друго мисли.

# 490
И аз не я усещам с часове и се тревожа, ама явно само спи. Нека сме позитивни, със сигурност всичко е наред!!!

# 491
Здравейте,
И аз снощи бях на консултация. Малкия човек вече е около 640 гр. в 23 седмица съм. Всичко му е ок, доктора каза, че имал много активни движения, то това и аз го усещам доста добре му казах аз 😁
Пожелавам ви прекрасен и позитивен ден ☀️☀️☀️

# 492
  • София
С риск да ме линчуват майките пушачки искам да се включа по въпроса с пушенето по време на бременност. Аз не пуша, но пропуших като дете /на 12г/ и пуших 8г по една кутия на ден. На 20г ги спрях, защото вече една кутия не ми стигаше и въздуха също не ми стигаше като кача 5 стълби. Тогава осъзнах, че всичко е в главата ни и понякога пушенето е просто един навик и нямаме такава голяма потребност от цигарите и вече 10г съм чиста. 😂
Наскоро гледах едно клипче с д-р Сигридов, който каза, че жената трябва да се подготви за бременността доста преди да забременее. Ако има наднормено тегло - да отслабне и ако пуши да спре цигарите поне 9 месеца преди забременяването, за да може организма да се изчисти от всички токсини, натрупани от никотина и катраните. Защото след като забременее жената, нейния организъм започва да се чисти и цялата тази отрова отива към плацентата и бебето, което става нейн филтър.
С всяка запалена цигара се намалява притока на кислород към бебето и може да изостане в растежа. Също така плацентата остарява и не може да доставя така необходимите хранителни вещества за бебчо. Относно дефектите и малформациите, които могат да се причинят - всички сме наясно и няма нужда да споменавам. Неслучайно съветът към всяка бременна жена е веднага да се откаже от всички вредни навици като тютюнопушене и прием на алкохол.
И друг път съм чела дискусии във Фейсбук, но не се включвам, защото всеки сам преценява за себе си и за детето си. Но когато видях коментар на жена, която с първата бременност е пушила и родила дете с астма и с втората пак пуши, направо исках да я набия. 😂
Не искам да звуча като учителка, но се надявам всеки да се замисли за малкото човече, растящо в нас, което няма избор дали да има астма или не. То разчита на нас да правим най-доброто за него- да не пием алкохол, да не пушим, да се храним здравословно, за да му доставяме витамини, а не Макдоналдс и вафли. Много ще кажат Еди кой си е пушил и нямаше проблеми. Да, не е изключено, проблемите могат да дадат отражение на по-късен етап в развитието на детето, не само като бебе. От мисълта, че заради мойте глупости бих изложила детето си дори на минимален риск, ме побиват тръпки.
Обичайте бебето си още преди да се е родило и докажете майчината си любов като го поставяте пред себе още от утробата! Пожелавам на всички здрави и весели бебчета без значение дали са пушили или не! ❤❤❤

# 493
Съгласна съм, ние с мъжа ми не пием и не пушим попринцип, единствено и двамата много обичаме вредна храна, но не сме дебели. Понеже от доста време говорехме, че искаме и двамата бебе, но все пак го бяхме планирали след още известно време и бяхме си казали, че 1 година преди да започнем да правим опити ще спрем или поне намалим до минимум и вредната храна, за да сме възможно най-здрави като го правим. Все пак това не успяхме да го направим, защото не планирахме напълно бебето сега, но то реши вместо нас. Все пак гледам да се храня по-добре, откакто знам, че съм бременна, но пак ми се дояжда вредно и не спира да ми се яде, докато не си взема поне малко. Това е единственият ми грях спрямо детето и аз постоянно се притеснявам да не направя нещо, което ще доведе до последици в неговия живот.
Майка ми пуши много и като е забременяла с мен не е успяла да ги спре веднага. Пак по цигара на ден е пушила за няколко месеца, а не през цялата бременност, на мен нищо ми няма за момента, но пак не спирам да я обвинявам за това.

# 494
Free, как си, не пишеш. Подобряваш ли се?

Общи условия

Активация на акаунт