Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 499
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Мира, и в България с АБ ги лекуват. В повечето случаи таблетки за 7-10 дни, но мисля че и под формата на прахче дават. Понякога изписват и допълнителни от сорта на уринал, но не знам при бременни как стоят нещата. Провери дали можеш да консумираш червена боровинка и/или мечо грозде - ядка, чай, сок, нещо.. Много помагат и като превенция.

Жирафче, не се ядосвай, не можем да превръзпитаме хората. Обаче не мисля, че го е хванал. Да, има много хора болни и с ваксина, но все още са по-скоро изключение, на фона на общата бройка боцнати.
Допълвам се - няма как да се опазим максимално. То в магазина, в асансьора, на площадката - навсякъде може да го хванем..

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 09:56 от Bubbless

# 466
Моята шийка е 15мм. още преди да забременея Simple Smile Със серклаж съм от 14г.с. Не е нищо страшно, при теб може и да не се наложи. Най-добрият лекар в България при проблем с шийката е д-р Любомир Христов, работи в Надежда. Препоръчвам да направиш една консултация с него. Само дължината на шийката сама по себе си не е предпоставка за серклаж. Важно е дали е мека и дали е започнала да се отваря - в тези случаи дори и 40мм. да е, се налага серклаж.

Момичета, вчера ми измериха шийката и ми казаха, че съм в долната граница 25мм Disappointed
Единствено ми забраниха да вдигам тежко и с**с (което не ми е проблем, защото така или иначе не посмях след като имах зацапвания до около 12та седмица). Порових се из няколко сайта, включително и няколко теми тук и настръхнах Fearful Не знам какво да правя… Вие, как мислите - да отида ли при друг лекар за 2ро мнение? Можете ли да препоръчате някого (София)?

По темата с приятелството… Не съм забелязала отдръпване, но все още не съм и споделила с много хора. Към момента знаят само родителите ни и още 2 - 3 човека. През годините съм забелязала, че жени, с които съм била близка след като родят променят социални си кръг, което според мен е напълно нормално. Аз не съм се сърдила или обвинявала, и въпреки че вече не мога да кажа, че сме толкова близки сме запазили много топли взаимоотношения. Това е живота Simple Smile събира ни, разделя ни или ни слага на пауза за някакво време… Heart

# 467
Жирафче, най - важно е да си спокойна и да не се паникьосваш, за жалост доста хора са така смятат, че сложили ваксината или преболедували вече се мислят, че няма как да ги застигне отново... и да пренасят вируса, ама няма как да ги превъзпитаме... моята майка ако е била в контакт с какъвто и да е простинал отказва да се виждаме 5дни поне. Мисли позитивно и ти и малчо ще сте здрави, никой няма да се разболява Heart

За приятелството бих казала, че мен живота ме отдели от некачествените, последно имах 2 приятелки и двете не желаят семейства и деца ..  и просто усетих как им е неприятно, че аз съм в сериозна връзка и вече говорим за семейство. Та на 30+ според мен е нормално да се замисля човек за тези неща Simple Smile а едната даже и гадже не  е имала... а ще ми обяснява как трябвало да се държи един мъж... . Та около нас останаха общо взето семейни хора , Мм си има 1-2 приятели ергени, ама единя вече не звъни така... та живота ни показва с кого да сме. А предвид и особената ситуация в момента е доста по - сложно Sad

# 468
Novache21 и според мен направи втора консултация може и да е грешка. При мен беше така в рамките на 1 седмица се спуках от притеснения понеже имам предишен опит с преждевременно родено бебе. Аз съм за второ мнение ако се потвърди ще сте по внимателна и повече ще се пазите и ще се вземат нужните мерки, а ако е грешка пине ще се успокойте

# 469
Novache21, аз съм с конизация. Първата бременност от 5 месец я изкарах на утрогестан. На последния преглед сама казах да ми я измерят, че имам съмнения и се потвърдиха. Моята е 2 см. Лечението е повече лежане, 2х2 утрогестан и 3х1 магнезии. Първото бебче го износих до 38г.с., родих заради инфекция. Зная, че е плашещо, но не е задължително предпоставка за нещо лошо. Ако желаеш за свое успокоение отиди на второ мнение, но от само себе си няма как да порасне. С утрогестана набъбва, а магнезия предотвратява контракции (от които също се скъсява). Успех!

# 470
Момичета след прием на аб, колко време след приключването пускате нови изследвания

След перорален АБ- 3 дни за кръв и урина ( не стерилна); микробиология -7 дни; стерилна урина- 7 дни. Ако  АБ е вагинален - микробиология - може и след 3 дни. Така сме ги пускали до сега.

Аз постоянно съм с инфекции и на двете места. АГ се старае да пуска едновременно изследванията, пресмятаме как едновременно да излязат резултатите, за да лекуваме с по-малко лекарства. Засега не се получава, защото ту едното е чисто, ту другото.

И тук има АБ, предназначени за 2-3 приема. Зависи от вида бактерия, чувствителността на организма ти към определен АБ.

А моя мъж се скара яко с майка си. Ваксинирала се жената и вече няма нужда да слага маска, когато работи в магазина. Аха да дойде на гости онзи ден, но мъжа ми я разпитал и тя си призна. Майка й почина след усложнения тази година, мъжа ми също тежко го изкара. Вместо да си прави изводите и да се пази, да ни пази...
Майка ми също ходеше при болната ми сестра като безсмъртна, пътуваше в автобус, ходеше на работа - къде с маска, къде без...
Абе вместо да се пазят и да помагат, че съм лежащо бременна с малко дете, всеки си гледа удобството.

Nova777 за София най-добрите са д-р Христов в Надежда, д-р Танчев в Токуда. Мерят, не правят излишни манипулации и са сред най-добрите въобще.

# 471
С ваксина или без, както и преболедувал или не, всеки трябва да пази околните, особено бременни и малки деца от всякакви вируси. Нито ваксината, нито преболедуването не са застраховка, че не го пренасяме вируса. Аз съм го преболедувала, имам още много анти-тела, всички лекари ми казват да не се притеснявам ама аз все пак се пазя и пазя околните. Всички от семейството на годеника ми са ваксинирани и последния месец го изкараха всички сравнително гадно с температура, кашлица, отпадналост и други “екстри”, даже имаше случай на двустранна пневмония, заразиха се от един много “силен”, който не носи маски и не се пази, съответно не пази и хората около него, включително има още една бременна жена в семейството и тя го изкара сега, точно защото не се съобразяваха да я пазят. Баба ми и дядо ми също са ваксинирани, но го “лепнаха” от брат ми, който е на 15 и без симптоми, слава богу го карат много леко. Но всички са много съобразителни и 1 месец не се виждах с никого и веднага като се почувстваха зле ми казаха, въпреки че не знаеха дали е Ковид. В момента е грипен период и освен коронавируса трябва да се пазим от всички върлуващи вируси. Мен точно това, че не се съобразяват хората ме дразни най-много. Като са преболедували или ваксинирани някои си мислят, че никой вирус не могат да пипнат или да пренесат и няма нужда да пазят нито себе си, нито околните.

# 472
Момичета, вчера ми измериха шийката и ми казаха, че съм в долната граница 25мм Disappointed
Единствено ми забраниха да вдигам тежко и с**с (което не ми е проблем, защото така или иначе не посмях след като имах зацапвания до около 12та седмица). Порових се из няколко сайта, включително и няколко теми тук и настръхнах Fearful Не знам какво да правя… Вие, как мислите - да отида ли при друг лекар за 2ро мнение? Можете ли да препоръчате някого (София)?

По темата с приятелството… Не съм забелязала отдръпване, но все още не съм и споделила с много хора. Към момента знаят само родителите ни и още 2 - 3 човека. През годините съм забелязала, че жени, с които съм била близка след като родят променят социални си кръг, което според мен е напълно нормално. Аз не съм се сърдила или обвинявала, и въпреки че вече не мога да кажа, че сме толкова близки сме запазили много топли взаимоотношения. Това е живота Simple Smile събира ни, разделя ни или ни слага на пауза за някакво време… Heart
Аз ви съветвам да не четете форуми и да не се плашите. В началото на бременноста бях чела сайтове и форуми за проблем, който имах. Като разказах на гинеколожката ми какво съм чела се хвана за главата и категорично ми забрани да чета в интернет. Каза че прочетеното от мен няма нищо общо с реалността. Затова се посъветвайте и потърсете второ мнение от лекар. В никакъв случай не четете форуми по такива теми. Абсолютно винаги ситуацията изглежда в пъти по-страшна отколкото е. Хората винаги пишат, когато са най-разтревожени. Когато всичко се оправи, рядко някой се връща да разкаже, че всъщност не е било толкова страшно. Не искам да налагам мнение, но на мен много ми помогна, когато гинеколожката ми каза тези неща, много се успокоих.

# 473
Благодаря ви, момичета Heart Heart Heart

# 474
Жирафче, не плачи. Не знам дали това ще те успокои, но ММ се беше виждал с баща си един ден преди на свекър ми да му излезе положителен тест. Но ММ не се зарази, така ченищо не се знае, може да ви се размине.

# 475
Аз не разбирам хората. Това, че са ваксинирани не означава, че не могат да се заразят, не означава, че няма и други вируси.
Дори и без Короната в този сезон има грипове.
Аз често питам преди да се срещна с някой, как се чувства и дали е имал контакт с някой, който е настинал.
Overall, спазвайте дистанция, без прегръдки  целувки и т.н. Това си го позволявам само с мъжа ми. Когато се срещнах с родителите ми, дори не съм ги прегърнала и те самите странят умишлено. Както се казва "Better safe than sorry".

# 476
Днес бях на преглед и всичко е наред с бебето, развива се много добре и е около 600гр. в 23г.с. Още търсим причината за припадъците ми, но поне не е гестационен диабет. Много съм ниска и бебето вече почти няма място, органите ми са притиснати и разместени и попринцип най-вероятно това е причината, защото и сърцето ми се размества и сърцебиене имам, така че просто ще ми се случва до края и нищо не може да се направи. Бебето е седалищно и лекарката каза, че я притеснява, че щом от сега няма място и ако не му се направи, не знае дали ще може да се обърне. Все пак каза, че има време и за сега няма да го мисля, а в краен случай ще се примиря със секцио. Обаче как да му се направи място, аз по висока няма да стана, така че не знам. Иначе с инфекцията съм до никъде и ми каза да слагам Макмирор, но само 6 дена. Някой слагал ли е по време на бременност?
Забравих да я питам за дължината на шийката, че да не се е скъсила от инфекцията, но щом тя нищо не каза, приемам, че е добре. Следващия преглед ще го направим по-рано, а не чак след месец, за да пуснем изследвания след Макмирора.

# 477
Sim23колко си висока?
Аз слагах Макмирор през предната бременност.

# 478
Sim23колко си висока?
Аз слагах Макмирор през предната бременност.

155 съм, обаче бебето се е забило високо горе под ребрата ми и така усложнява нещата допълнително.
Нали е нямало проблем с Макмирора тогава? Преди това слагах Полижинакс, но едва успявах да ги сложа по някаква причина и съответно нищо не съм постигнала. Лекарката каза да ги смачквам, за да не са много големи и тогава да ги слагам, така че правим втори опит и се надявам следващата микробиология да е чиста.

# 479

Здравей! Бъди спокойна, първата работа, и втората, препоръчвам консултация с д-р Любомир Христов, от Надежда. Той ще ти каже дали си за серклаж. А неговите серклажи са един път. Понеже по принцип съм си му пациентка,  ще ти кажа  че е от онези доктори, които не правят на всяка цена процедура, ако няма нужда. Можеш да му се довериш.
Успех и ни дръж в течение!

Общи условия

Активация на акаунт