Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 508
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Аз не съм забелязала отдръпване, напротив много по-често ми звънят приятелите, за да ме проверят как съм, по-скоро се тревожат да не ми добесат вирус и за това избягваме срещи.
Аз пък нямам никакъв проблем да хазвам, че се притеснявам от срещи с определени близки. Дори таткото се притеснява повече и отказва покани. Познавам приятелите, зная кой се пази и кой не, съответно преценявам с кой какви виждания да правим.
И ние действаме така, с проятелите с някои се виждаме с други само се чуваме, но такова е. Здравето е най-важно 😊

# 451
  • София
Относно леглата, моето е със сваляща решетка и с функция люлка, и двете аа полезни, но най-вече свалящата преграда, за да може да оставите спокойно заспалото бебче или пък да си смените чаршафите. Люлката не е проблем, защото се застопорява в момент, в който вече не ви е нужна.
Относно дрехите, най-удобно ми е с клинчетата от Лидъл, не ги усещам направо, но скоро май ще ми стане студено с тях. Имам и два чифта дънки, но не се чувствам особено удобно в тях. Трябва да проверя има ли чорапогащници за бременни и да си ги нося с клинчетата 😊

Има чорапогащници за бременни в H&M. 2бр за 14,99 и в момента имат безплатна доставка на всички онлайн поръчки.

# 452
Габка Жабка, естественото раждане за съжаление пак не е гаранция, че ще си гушнеш бебето. Аз родих естествено, взеха ми го веднага и го сложила в кувиоз, после жълтеница. Гушнах я чак на 8ми де, а я изписаха на 13. Това в момента е и моето терзание. В болницата ми я взеха с оправдание, че трябвало да е в кувиоз заради гестационния ми диабет. Иначе не беше чак толкова малко 2810 гр. Той беше лекуван. Сега с втората бременност като отидох при ендокриноложката и й казах тя каза, че това е абсурдно. Аз се лекувам, бебето не е малко и е безмислено действие. Започнах много да се впрягам и да си мисля дали не го направиха за пари. Чак се чудя дали сега да не скрия в болницата, че съм на инсулин.

# 453
Габка Жабка, естественото раждане за съжаление пак не е гаранция, че ще си гушнеш бебето. Аз родих естествено, взеха ми го веднага и го сложила в кувиоз, после жълтеница. Гушнах я чак на 8ми де, а я изписаха на 13. Това в момента е и моето терзание. В болницата ми я взеха с оправдание, че трябвало да е в кувиоз заради гестационния ми диабет. Иначе не беше чак толкова малко 2810 гр. Той беше лекуван. Сега с втората бременност като отидох при ендокриноложката и й казах тя каза, че това е абсурдно. Аз се лекувам, бебето не е малко и е безмислено действие. Започнах много да се впрягам и да си мисля дали не го направиха за пари. Чак се чудя дали сега да не скрия в болницата, че съм на инсулин.

За съжаление, това си е редовна практика на повечето болници у нас, да причиняват излишен стрес и да търсят начини да вземат повече пари, и аз имам горчив опит само, за да вземат пари по някоя пътека или от мен си измислят каквото си искат, затова мнооооого внимателно избирах в коя болница да родя, защото поне в Бургас навсякъде те гледат като ходещо портомоне. Особено от здравоопазването във Франция и Турция сме на светлинни години (само тези две държави казвам, защото само там имам опит с болници и лекари)

# 454
Здравейте! 🥰
Интересно ми е промени ли се  отношението на някой от обкръжението ви,след като разбраха,че ще имате бебче?Толкова сме разочаровани с моя мъж от хора,които смятахме за "приятели".Коренно си промениха отношението, съвсем рядко ни търсят и въобще като стане въпрос за бременността или нещо свързано с бебето гледат да сменят темата...
Приятелка,която живее в чужбина също прекъсна връзка с мен .Дори си беше дошла без да се обади и я видях съвсем случайно.Държа се студено все едно съм я обидила.Това е така след срещата ни лятото на която казах,че очакваме дете.Имаше сълзи,прегръдки,емоции много...но явно всичко е било фалшиво 🥺

И още нещо, което много ме натоварва и напряга...създава ми тревоги,мрачни мисли и безсъние. ВСЕКИ с когото се видя (съсед,познат,роднина,приятелка)  първите му думи са за КОВИД.Надпреварват се да разказват как чули,че на някой млад ваксината му повлияла зле,получил тромб и т.н. Или кой починал,в какви мъки.Общо взето САМО  трагични случаи с лош край 🥺😒😔 Това ли трябва да се говори на една бременна жена?!Отделно като пуснем и тв "Новини" или "Сутрешен блок" , отворим фейсбук пак това!Знам,че всичко се върти около тази болест,но...
Извинявам се за дългия пост,имах нужда да си го споделя ❤ Дай Боже да сме живи и здрави,а болните бързо да се възстановяват!
Малко по малко, от както имаме дете, останахме без семейни приятели. По отделно и аз и мъжа ми преди сме били все в големи компании все с верни приятелчета. Всичко изчезна, едните необвързани още са на вълна жени пиене, дискотеки, другите обвързани завиждат за пари, за къщи.... Третите с деца на възрастта на нашия син се получава някакво конкуриране тяхното дали прави това дали нашето не прави,дали първо свалило памперси , дали не спи с тях още, дали е самостоятелно, дали проходило, дали е проговорило... Не знам защо така става. Мечтаех за голяма компания с много хлапета на една възраст то какво стана.... Може и в нас да е грешката не знам. Децата с които сина ми играе от градината... Еми с извинение родителите са.... Няма да казвам какви, техните теми се изчерпват с това колко алкохол, ще изпият вечер мъжете и как жените 2 години след майчинство още нямат амбиции за работа и паразитстват вкъщи. Опитахме се, но не става. Само колкото докато сме на площадката докато играят децата. Отидохме на море с едните.... Е те си утрепаха децата от бой за щяло и нещяло.... И все са с телефоните децата им вместо в пясъка 6 деца да играят...

# 455
  • sofia
Така като ви чета и ми става много мъчно. Помните ли ние като деца в какви компании сме растяли, много семейства, родителите си правеха едни големи маси.
Сега гледам децата ми, които не излизат от вкъщи, играят на устройства с приятелчетата си или си комуникират онлайн.
Нашите приятели не са с деца, тоест или имат големи или нямат. Никога не съм искала някой да се съобразява с нас, когато можем и ако можем, но пък времената станаха неподходящи за събиране, иначе аз така обичам гости.
Гледам хората не спират да живеят, понякога се питам дали в мен не е грешката!

# 456
Габка, аз точно в Бургас раждах в Дева Мария. И двете бременностти си следя в София. Ходя по два пъти в месеца. Пътя страшно много тежи, особено в по-големите месеци. Обаче в Щерев (където ходя) нямат кувиози и детето щеше да е в друга болница, а до последно мислехме, че ще е към 2200 гр. И хубаво, че избрах Бургас, защото още до като излезем от моя град ми изтекоха водите, отидох в болницата с пълно разкритие. Можеше да ме дават по телевизията, че съм родила в колата Simple Smile . Сега пак към Бургас съм се насочила. Ще се консултирам с 2-3 ентокринолози и ако всички са на едно мнение може и да си скрия документите за инсулина или да водя скандали този път.
За приятелите преди живеехме в друг град и там ни останаха повечето приятели. С времето естествено намаляха. Виждаме се 3-4 пъти в годината. Тук имаме само едно приятелско семейство с дете малко по-голямо от нашето. Виждаме се веднъж на два месеца. Всеки си гледа семейството, къщата, работата. И на нас ни се искаше да имаме големи компании за тържества, пътувания, но уви ... явно найстина времената са се променили доста от нашето детство.

# 457
Времената вече са други и няма да се върнат, а и както някой спомена вече има и неприятен момент, че някои родители изпитват необходимост да се състезават, така че е много вероятно да не сте на едни "вибрации" със седите примерно.
Mety, съжалявам за това, което си преживяла, не знам как стоят нещата с бебе в кувиоз, но въпреки това да го гушнеш на 8-ми ден звучи абсолютно ненормално. Синът ми беше роден преждевременно, вярно не беше в кувиоз, но беше със зверска жълтеница и даже ме окуражаваха да кърмя, защото помага за жълтеницата. Първите дни беше на системи и ме пускаха в неонатологията там да го кърмя и гушкам на място, докато изтече системата.

# 458
Нашите приятели за сега  не са спряли да се чуват и виждат с нас, но ми направи впечатление, че вече нямат планове да ходим заедно на море или нова година примерно. Преди простоянно коментирахме къде ше отидем на почивка, какво ще правим уикенда . И така ми се струва, че са ни отписали покрай бебето. Явно не си представят да прекарваме същото време заедно след появата на бебето. Може би донякъде е нормално.. знам ли..

# 459
Момичета след прием на аб, колко време след приключването пускате нови изследвания

# 460
Момичета след прием на аб, колко време след приключването пускате нови изследвания
На мен ми бяха казали, че е най-добре на 7мия ден. Аз пуснах на 6тия, всичко беше наред. Наскоро пусках пак и пак всичко беше Ок.

# 461
Нашите приятели спряха да ни канят, но защото ние самите се отдръпнахме още с началото на пандемията. Аз не съм ваксинирана и преди да забременея вече се пазех. Иначе се чуваме, ако се видим е рядко на открито и са готови винаги да се съберем, но всички си водят живот все едно нищо няма, не спират да ходят навсякъде и това ни притеснява с ММ. Така че си седим ние, работа и вкъщи. После живот и здраве като се роди детето ще се ваксинирам, ММ вече е, и ще се върнем към соц. живот.

Аз съм пак с инфекция на пикочните, вчера личната ми даде болнични 15 дена. В България тази инфекция как ви я лекуват? Тук дават два дена един антибиотик на прах и това е. Е, не се маха и не се маха. Много боли и съм с контракции, така че сега две седмици ще си лежа само.

# 462
Момичета, здравейте, минавам да ви се оплача - зълва ми (ваксинирана), от вчера е с положителен тест за ковид. С децата й от няколко дни са болни, но чак вчера си е направила тест. Ние с тях не сме се виждали, ама свекър ми непрекъснато ги вижда, и в понеделник беше цял ден с тях, въпреки, че са болни, и вечерта дойде за малко у нас (живеем в един блок) и не спря да гушка малкия. И вчера се оказа, че тя е с ковид. Еми, много се ядосах. Просто толкова ме дразнят хора, които не се съобразяват, вкъщи сме с 10-месечно бебе а аз съм бременна, и въпреки това... оф не знам, направо побеснях. Той също е ваксиниран и явно се смята за неуязвим по този начин, но ето, че и ваксинираните го карат и са преносители! Не ми е целта да споря за или против ваксините, всеки си прави личен избор, но в крайна сметка независимо какъв е той, е редно да се грижиш за околните, особено пък за роднини, и още повече за бременни жени и бебета! Толкова се разтроих снощи, ревала съм един час, то че и хормоните ми ме подлудяват си е факт, ама наистина много се ядосах. Дано не са ни заразили!

# 463
Момичета, вчера ми измериха шийката и ми казаха, че съм в долната граница 25мм Disappointed
Единствено ми забраниха да вдигам тежко и с**с (което не ми е проблем, защото така или иначе не посмях след като имах зацапвания до около 12та седмица). Порових се из няколко сайта, включително и няколко теми тук и настръхнах Fearful Не знам какво да правя… Вие, как мислите - да отида ли при друг лекар за 2ро мнение? Можете ли да препоръчате някого (София)?

По темата с приятелството… Не съм забелязала отдръпване, но все още не съм и споделила с много хора. Към момента знаят само родителите ни и още 2 - 3 човека. През годините съм забелязала, че жени, с които съм била близка след като родят променят социални си кръг, което според мен е напълно нормално. Аз не съм се сърдила или обвинявала, и въпреки че вече не мога да кажа, че сме толкова близки сме запазили много топли взаимоотношения. Това е живота Simple Smile събира ни, разделя ни или ни слага на пауза за някакво време… Heart

# 464
Жиравче, всичко ще е наред, недей да плеш повече.Вземаш ли някакви имуностимулатори/витамини, аз вземам Биозин мама например.
Хората не се съобразяват, ваксинирани или не трябва да се пазим един друг, особенно както сега сме бременни, а ти и с бебче вкъщи. Успокой се и просто не допускай външни хора, а те ако са достатъчно съобразително няма да се сърдят-такива са времената сега и да не беше Ковида, има грип сега, пазене си иска здраво. Стискам палци да сте добре!

Общи условия

Активация на акаунт