Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 487
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • sofia
И аз идвам от зъболекар и направо място не мога да си намеря. Имам абцес и ми цепиха венеца, сложиха ми дренче и упойка малко. Адската болка е и пих Парацетамол.
Оплаках си се
АБ трябва да пия, но чакам АГ да го съгласува.

# 511
  • София
Аз се връщам от жк , в 20+2 , бебо е 351 гр, не застана мирен естествено нямам снимка и дори трудно се виждаше нещо на екрана. Много размазано този път беше не знам защо. Изместиха ми термина за 16.03, но ми каза между 16 и 20ти да го имам предвид. Много ниско беше , гледахме шийката - супер е , плацентата също. Единствено ме озадачи, че каза да не продължавам огестана , и реално никакви витамини няма да приемам. На 2рата ФМ ще пускам пак кръвни и тогава ще се види трябва ли да пия нещо.

На мен лекарката ми предписа витамини още от 3 месец някъде, а преди това пиех само фолиева, която спрях в последствие. И според мен витамини са необходими, защото то си взима, каквото му трябва, но ти оставаш с дефицит. На твое място пак бих я питала.

Оо аз питах, вече си питам за всичко. Изрично казах, че днес ми беше последното хапче Огестан и не пия други витамини и какво ще правим. Каза ми " за сега стига толкова , като пуснем кръвни за ФМ , ще го коментираме ". А и всеки път й казвам, че съм скарана с яденето и наистина ако не се подсилвам с някакви витамини не знам какво ще правя. Да не стане някое недохранено бебе, то хубаво си взима каквото му е нужно ама все пак ...

Не знам вече, питах за раждане, за ваксини, не ми препоръча да се ваксинирам за сега. Но каза, че за раждане ще говорим на другия преглед. Все още е много ниска плацентата , аз съм се насочила към секцио за момента. Общо взето на 15ти ще го решаваме.

# 512
Люба много неприятно това с абцеса... дано минава бързо, защото устата си е важна, като има възпаление е много неприятно.

Baby аз ако не си пия витамините се чувствам доста по зле хормонално и физически... както Сим каза бебето си взима всичко от майката, а ако при нея има дефицит то няма от къде да вземе... при мен въпреки витамините минах в дефицити точно, защото не се храня пълноценно (чистите протеини са ми много трудни). Аз на своя глава си ги купих после съгласувах с АГ, защото юли всички бяха отпуски нямах ЖК още, а усещах нужда. Сега пия Прегнакер, Биозин мама и пробиотик заради чреения баланс, а сутрин и вечер желязо, като се опитвам да ям и протеин, защото това желязо ми тормози стомаха... Та слушай тялото си при мен недостига излезна на кръвта в 5ти месец... а ако не пиех витамини от 2ри месец (преди това пиех само фолиева 2месеца преди забременяването) кой знае какви още дефицити щяха да излезнат, а лекарката на ФМ ми се скара, каза ако искаш умно дете няма как без протеини , че мозъка се развива от тях... та сега се насилвам по - малко Simple Smile

# 513
Това със зъбите го играх преди 10г. с големия Cry От 5месец та до края. Нощната болка се дължи на това , че когато организма се успокои и е в покой и заспим, тялото се затопля. Кръвоносните съдове се разширяват и от там притискат нервите. Хора , които имат проблеми с венци или не дай си боже с пулпити или грануломи изпитват силна болка нощем. Аз понеже страдам от венците , тъй като всички зъби са ми с метало- керамика откачих 4 месеца. Търпение му е майката, няма помощ. Ако е мъдрец пак така се получава болката ....

# 514
Люба много неприятно това с абцеса... дано минава бързо, защото устата си е важна, като има възпаление е много неприятно.

Baby аз ако не си пия витамините се чувствам доста по зле хормонално и физически... както Сим каза бебето си взима всичко от майката, а ако при нея има дефицит то няма от къде да вземе... при мен въпреки витамините минах в дефицити точно, защото не се храня пълноценно (чистите протеини са ми много трудни). Аз на своя глава си ги купих после съгласувах с АГ, защото юли всички бяха отпуски нямах ЖК още, а усещах нужда. Сега пия Прегнакер, Биозин мама и пробиотик заради чреения баланс, а сутрин и вечер желязо, като се опитвам да ям и протеин, защото това желязо ми тормози стомаха... Та слушай тялото си при мен недостига излезна на кръвта в 5ти месец... а ако не пиех витамини от 2ри месец (преди това пиех само фолиева 2месеца преди забременяването) кой знае какви още дефицити щяха да излезнат, а лекарката на ФМ ми се скара, каза ако искаш умно дете няма как без протеини , че мозъка се развива от тях... та сега се насилвам по - малко Simple Smile
Под каква форма, приемаш желязо и протеин. Чудя се дали да пия Малтофер сироп за желязото, протеина нещо не ми се получава от както съм бременна, преди тива пиех шейк

# 515

Под каква форма, приемаш желязо и протеин. Чудя се дали да пия Малтофер сироп за желязото, протеина нещо не ми се получава от както съм бременна, преди тива пиех шейк

Аз съм на малтофер фол Simple Smile ами започнах с яйца и малко месо по 2 -3 парченца...  защото от 5м месо не мога да ям, пък яйца доста рядко 1 път в месеца... а бях доста месоядна. Сега започнах с 2яйца, утре мисля да са 3 и поне до 6 на ден и поне 100гр месо да хапвам.

# 516
  • Варна
Записвам се с момичеее( пак не искаше да се покаже, но се пораздвижих малко и стана работата), 19 г с + 2 дни, 260гр, вече си отговаря точно на седмицата.
Бързо да ви минават неразположенията, момичета Heart
Другата седмица, пак съм на зъболекар, уж да махам зъбен камък,  ама взе , че ми падна коронката (отново)...

# 517
Предната бременност изкарах на Малтофер. Сега Вецев ми обясни че е слаб и ми изписа Сорбифер. Но аз си взех и Билкова кръв, и да си кажа ми просветна. Иначе в момента хемоглобина ми е 112 при долна 120.

# 518
Аз съм на ферофолгама, предния път хемоглобина ми беше 113, сега е паднал още на 107, въпреки че пия по 2 на ден. АГ ми изписа и Билкова кръв, но от днес я пия, другия път ще проверим дали има някакво подобрение и ако няма ще ми смени желязото.

# 519
  • София
Първо да благодаря на момичето споделило, че е ходила при д-р Атанасова в Марковс. Имаше забавяне в часовете, но въпреки това не ме претупа. Отдели ми внимание и спокойно обясняваше и показваше всичко. Бях си с детето, той е много възпитан и нямаше никакви проблеми. Тя комуникира с мен през цялото време. Имам и прекрасни снимки. С удоволствие ще бъда при нея в 7-ми месец.
Ще бъде момче Blue Heart Каза го точно 1-2 секунди, след като сложи ехографа на корема. Много се радвам, защото всичко си пазя от първото. Иначе си върви нормално - 418 грама в 21 г.с.
Бях писала и друг път, но ще повторя, тъй като виждам, че не съм записана отпред в темата - термин 9-ти март, София, второ.
Ритниците ги усещам и аз този път доста по-отчетливо.
Дрехите като клин, дънки и т.н. още от края на лятото ми са само за бременни. За яке си купих едно Л размер, но като гледам ще изкара до Коледа и тогава се надявам да пуснат в Лидл и да си взема от там.

# 520
  • sofia
Миленка, яйцата са чудно нещо, но внимавай с жълтъците, яж 6 яца, но с жълтъка, холестерол е. Аз често си намачквам сварено яйце и малко сирене и мажа на пълнозърнеста препечена филийка Simple Smile. Както би казал Ути и маллллко черррно пиперчее Simple Smile

# 521
Първо да благодаря на момичето споделило, че е ходила при д-р Атанасова в Марковс. Имаше забавяне в часовете, но въпреки това не ме претупа. Отдели ми внимание и спокойно обясняваше и показваше всичко. Бях си с детето, той е много възпитан и нямаше никакви проблеми. Тя комуникира с мен през цялото време. Имам и прекрасни снимки. С удоволствие ще бъда при нея в 7-ми месец.
Ще бъде момче Blue Heart Каза го точно 1-2 секунди, след като сложи ехографа на корема. Много се радвам, защото всичко си пазя от първото. Иначе си върви нормално - 418 грама в 21 г.с.
Бях писала и друг път, но ще повторя, тъй като виждам, че не съм записана отпред в темата - термин 9-ти март, София, второ.
Ритниците ги усещам и аз този път доста по-отчетливо.
Дрехите като клин, дънки и т.н. още от края на лятото ми са само за бременни. За яке си купих едно Л размер, но като гледам ще изкара до Коледа и тогава се надявам да пуснат в Лидл и да си взема от там.
Много се радвам, че и вие сте доволни от нея. Живот и здраве ще се запиша и третият път при нея.
Аз също се радвам на снимките, гледам
си постоянно, прехвърлих ги от диска на телефона. 😄💖

# 522
Уф момичета, и на мен ми е трудно с протеина много, но гледам да ям поне 2-3 яйца на ден със сирене откакто спрях да повръщам, но червено месо и риба не мога да погледна даже. Гледам да набавям месо с пилешки супички и отделно много обичам скир и йогурт и това си хапвам също. Бебето си върви много добре за седмиците, което значи, че може би не се справям толкова зле, но сега вече като влизаме в по-големите месеци ще се опитам да си набавям повече протеин някак си ☺

# 523
  • sofia
Аз есента си правих сладко от сини сливи без захар и слагам по 2-3 лъчики в 200гр скир, първо набавям протеин, второ ми е доста вкуснооо.
Месото е заменимо от много други храни и е нормално да не ни се яде.

# 524
Ние си имаме до нас една много хубава месарница и само от нея си купувам кайма и правя мусака, кюфтета в бял сос, спагети болонезе. Иначе месо ям предимно пилешко. Купувам пиле Росо, по принцип е френско и е доста по-скъпо от другите на пазара и го дебна на промоция. Сварявам цяло пиле и правя една хубав гъста пилешка супа, с останалото правя пиле с ориз/картофи или пиле фрикасе, че моят мъж обожава. В общи линии това ми е яденето на месо. Сега ми се е дояло телешко варено и мисля в скоро време да сготвя. Иначе ям предимно супи - сега редуваме спаначена крем супа, с броколи или карфиол, вече има тикви на пазара и правих и с тиква, с много мляко, масълце. Яйца освен за застройка на супа не мога да ям откакто забременях. Просто това е нещото, което не мога да си помисля да хапна.
Иначе аз пия вече втори месец билкова кръв и съм доволна. Като дойде време за следващите кръвно излседвания ще споделя дали има ефект. Този месец в 24г.с ми предстои и обремебяване с глюкоза.
И малко в страни от горните теми - знам, че има време, но ми беше любопитно каква е помощта от държавата за раждане на първо дете. Малко съм разочарована, защото ми се стори прекалено малко - само 250лв. А за второ е 600лв. Явно политиците са решили, че с такава еднократна помощ ще тластнат българското население към демографски прираст. На фона на хилядите левове, които оставихме в репродултивните болници, не знам...някак ми стана много мъчно. Това ще са първите пари в живота ми, които ще взема като помощ от държавата. Просто потънах в онези умопомрачителни размисли за икономика и финанси...

Общи условия

Активация на акаунт