Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 494
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз спрях цигарите от раз в момента в който се установи бременноста. Нито айкос, нито цигарка две. Дори ми ставаше гадно от миризмата им. Въпроса ми беше по-скоро дали е имало дами на които много им се е допушвало в някой момент и какво са правили тогава. Никой не говори да се вземе една кутия цигари и две бутилки вино и да се седне на маса 😂😂
Относно яденето на вредна храна , аз трудно ям каквото и да е, така че ако ми се дояде Макдоналдс да кажем си взимам един сандвич и едни картофки. И без това храната ми е мъка.

Да ви кажа, че от вчера мноого се е разшавал бебчо. Едвам ме остави да си легна да спя и само си отворих очите тази сутрин и пак започна да се вълнува.
Днес съм на ЖК и нямам търпение да го видя колко е порастнал и дали всичко му е наред ❤

# 496
Babyboo, и аз съм така. В момента, в който видях бледата (почти въображаема) Grinning втора черта спрях цигарите и не поглеждам към тях. Но да, има моменти, в които направо толкова ми се допушва, сякаш не съм ги спирала, а да не говорим, че не съм и била страстна пушачка (1кутия за 3-4 дни). Това, което аз правя в тези моменти е да пия повечко вода. Това го знам от мои познати, че било ефикасно… И да, на мен ми помага..

# 497
  • София
Babyboo, и аз съм така. В момента, в който видях бледата (почти въображаема) Grinning втора черта спрях цигарите и не поглеждам към тях. Но да, има моменти, в които направо толкова ми се допушва, сякаш не съм ги спирала, а да не говорим, че не съм и била страстна пушачка (1кутия за 3-4 дни). Това, което аз правя в тези моменти е да пия повечко вода. Това го знам от мои познати, че било ефикасно… И да, на мен ми помага..
Всичко ще се пробва 😂 Моите вече родили и бременни приятелки от нормални цигари минаха на айкос , от началото до края. Да не говорим щ, че миризмата ма айкос направо ми идваше не в повече ами следващото 😂 И аз ги питах ама как пушиш и отговора беше “ ми то от едно нищо няма да стане “. Мен този принцип ме дразни, но реално всеки си отговаря сам за себе си.

# 498
  • sofia
Моето момиченце е много активно тези 3-4 дни, дори през нощта ме буди, така силно ме подритва, а сега обедно си спинка.

За цигарите - не пуша от 4-5-6 години и не ми се пуши. С каките в мига, в който разбрах, че съм бременна спирах и пак не съм пушила.

# 499
И моята беболина е доста активна вчера и днес Simple Smile много е приятно (ама и болезнено понякога, да не говорим за пишкането през 10мин Joy )

Относно цигарите. Аз бях пушач 20г , пушех по около 1 кутия за 2дни. След като разбрах ги спрях, после започна да ми става и лошо та беше съвсем добре дошло  Simple Smile . Сега имам моменти в които много ми се припушва (според мен е по навик, като видя някой с кафенце и цигара) реално още ми става доста зле от цигари.. изгонила съм таткото на балкона или под абсорбатура да пуши. Simple Smile Та като ми се припуши, пийвам нещо или хапвам солетка. Минава ми доста бързо. Надявам се и ако кърмя съвсем да се откажа от цигарите Blush

# 500
Момичета и аз най-накрая започнах да усещам бебчо. Вчера бях на ФМ в 21+2дни и имах възможнист да направя връзка между странното усещане в корема и това, което се случва вътре в него -  активни юнашки ритници Simple Smile
Едниствено ми стана тъпо, че за момент на екрана ми показаха страхотно изображение (3 или 4д, не съм сигурна какво се води). Обаче малкият си беше сложил ръцете пред лицето и успях да видя само едната половина. После не ми дадоха снимка. Не знам дали не беше моя грешката, че не попитах. Останала съм с впечетлението, че за тези изображения се изисква допълнителен скрининг и се заплаща. Може да съм се подвела.
Иначе с бебчо всичко е добре - 442грама за 21+2 мисля, че са си нормални размери. Понеже миналия път ме наплашиха, че вървял едър, за раждане на 4кг бебе ми говореха и бях доста учудена.
И още две неща - плацентата ми продължава да е ниско долу. Някоя мама има ли със сходен казус като моя и, ако да докторите какво казват. Почвам да се притеснявам, че това в комбинацията с проблемите с очите ще доведе до раждане секцио, макар че още е рано да се каже. И ме измериха с вагинален ехограф, за да вземат размера на шийката - 31мм, което било ок.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 15:31 от Yoana Pavlova 679429

# 501
Здравейте, сега се връщам от моята ФМ в 20+6 дни, мъника е добре, има си всичко в точния брой 😁 спеше му се и се наложи да ям сладко и да се поразкърша, за да се обърне, успях и за 3 сек се обърна, колкото за бърза профилна снимка 😂. Върви със седмица напред( както ми казваха при всеки преглед) преместиха ми термина от. 18ти на 11ти- 474 грама е. Дето се вика-олекна ми още веднъж 😁

# 502
Момичета и аз най-накрая започнах да усещам бебчо. Вчера бях на ФМ в 21+2дни и имах възможнист да направя връзка между странното усещане в корема и това, което се случва вътре в него -  активни юнашки ритници Simple Smile
Едниствено ми стана тъпо, че за момент на екрана ми показаха страхотно изображение (3 или 4д, не съм сигурна какво се води). Обаче малкият си беше сложил ръцете пред лицето и успях да видя само едната половина. После не ми дадоха снимка. Не знам дали не беше моя грешката, че не попитах. Останала съм с впечетлението, че за тези изображения се изисква допълнителен скрининг и се заплаща. Може да съм се подвела.
Иначе с бебчо всичко е добре - 442грама за 21+2 мисля, че са си нормални размери. Понеже миналия път ме наплашиха, че вървял едър, за раждане на 4кг бебе ми говореха и бях доста учудена.
И още две неща - плацентата ми продължава да е ниско долу. Някоя мама има ли със сходен казус като моя и, ако да докторите какво казват. Почвам да се притеснявам, че това в комбинацията с проблемите с очите ще доведе до раждане секцио, макар че още е рано да се каже. И ме измериха с вагинален ехограф, за да вземат размера на шийката - 31мм, което било ок.
Защо се плашиш от секцио, няма страшно въпроса е накрая да се гушкате с бебчето. Аз съм щастлива, че отново ще раждам секцио. Първия път беше заради тесен вътрешен таз въпреки, че според доктора тогава "няма жена, която да не може да роди нормално, въпроса е колко шевове, разкъсвания и други последствия ще има" сега си мислех да се пъна пред докторката да мислим за нормално пък си казах "защо след като, всичко ще свърши за 10мин и ще видя бебето, то ще бъде здраво аз обезболена, после 1 ден болка и всичко си идва на мястото" Според мен, не е важно как ще родим стига на финал да сме здрави и ние и бебетата💕

# 503
  • София
Аз се връщам от жк , в 20+2 , бебо е 351 гр, не застана мирен естествено нямам снимка и дори трудно се виждаше нещо на екрана. Много размазано този път беше не знам защо. Изместиха ми термина за 16.03, но ми каза между 16 и 20ти да го имам предвид. Много ниско беше , гледахме шийката - супер е , плацентата също. Единствено ме озадачи, че каза да не продължавам огестана , и реално никакви витамини няма да приемам. На 2рата ФМ ще пускам пак кръвни и тогава ще се види трябва ли да пия нещо.

# 504
Free, как си, не пишеш. Подобряваш ли се?
Ехооо....тука съм ! Не му се давам Wink Вчера направихме тестове за антитела и аз и детето сме полoжителни за igg. Това означава че острата  фаза е минала и в момента се възстановяваме. Иначе се задъхвам доста и почнах да кашлям едни големи и тлъсти зелени секрети. Така бил правил Ковид ...влиза нанася си пораженията и бегом. После ...оправяй се. Антигенните преди 2 дни ни бяха отрицателни. На слушалка не се чуват  вече хрипове. Така че с нови сили...напред Wink Благодаря за загрижеността ! Пазете се много ! Докторите казват че имаме късмет в коремите....Wink Ще копирам статията. И взех да го вярвам да Ви кажа  Wink

Докато жената е бременна клетките на бебето мигрират в кръвта на майката и след това се връщат обратно в бебето, това се нарича „фетално-майчин микрохимеризъм“.⁠
В продължение на 41 седмици клетките циркулират назад и напред и след раждането на бебето много от тези клетки остават в тялото на майката, оставяйки постоянен отпечатък в тъканите, костите, мозъка и кожата на майката и често остават там за десетилетия. Всяко следващо дете, което майката има след това, също ще остави подобен отпечатък върху тялото й.
Дори ако бременността не премине до пълен термин или ако имате аборт, тези клетки все още мигрират в кръвта ви.
Изследванията показват, че ако сърцето на майката е наранено, феталните клетки ще се втурнат към мястото на нараняването и ще се променят в различни видове клетки, специализирани в "поправянето" на сърцето й. Бебето помага за своеобразен ремонт на майката, докато майката "изгражда" бебето по време на бременността.
Колко готино е това? Heart

Това често е причината някои заболявания да изчезват по време на бременност.
Невероятно е как телата на майките защитават бебето на всяка цена, а бебето защитава и възстановява майката обратно - така че бебето да може да се развива безопасно и да оцелее.

Проучванията също така показват наличие на клетки от плода в мозъка на майката цели 18 години след раждането. Колко невероятно е това?
Ако сте майка, вече знаете как можете интуитивно да почувствате детето си, дори когато то не е с вас. Simple Smile Е, сега има научно доказателство, че майките го носят години и години дори след като са го родили.
Намирам това за толкова красиво.

Via Heart Prints
.......................................
История за майката: https://5itagor.com/%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-% … %ba-%d1%80%d0%b0/
.........................................
https://www.facebook.com/530199587129075/photos/a.57643446583892 … 2131704313645253/

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 20:25 от Free2020

# 505
Free, много се радвам, че вече сте по-добре!

# 506
Фри, чудесбо е че се оправяте, надявам се и последствията скоро да отшумяват Simple Smile

Статията е много яка, оня ден я четох и ми стана едно приповдигнато Heart Eyes Пу пу, да чукам на дърво да не ме чуе зло, аз се чувствам в топ здраве (изключвам типичните за периода неразположения) , та смятам статията за вярна, аз пазя беба и тя пази мен. Таткото е вече 8ден на АБ, а аз съм добре слава Богу Simple Smile

# 507
Радвам се, че сте добре момичета! Heart
Като гледам моя прекрасник се очертава за сега най-слабичък - 316 гр в 20+6 (мислех че е 360, ама погледнах амбулаторния), док каза че е добре и че върви с два дена напред (21+1). Това беше в петък. Напоследък го усещам по-нежно от преди. В началото сякаш ритниците бяха по... Не знам как да го нарека хаха. Да кажем по-груби.

И аз я четох тази статия, изпълни ми се душата! Heart

Аз да се оплача - нали ме болеше зъб/чельост или не знам и аз какво.. Ходих на зъболекар, оказа се паднала пломба, оправи я. Ок, ама от снощи пак нещо ме боли. През нощта е ужас, през деня е по-добре. Много ме изнервя. Мисля че е от мъдреца, който се е показал, обаче сега ме е страх да се подлагам на интервенции и май ще търпя епизодите на болка Cry

# 508
Free, радвам се че вървят към подобрение нещата, дано и последиците бързо да отшумят.

И аз минах през ФМ най-накрая, струва ми се, че много отдавна го чакам този преглед Simple Smile Плацентата ми се е вдигнала най-накрая, което е добре, но е предна, трудно видяхме бебто и имам само 1-2 снимки, но това да е. Заради плацентата също по-рядко я усещам и движенията не са толкова осезаеми. Засега, предполагам по-нататък като няма много място, повече ще я усещам. Иначе всичко си е наред, 470 гр. е бебка, била в нормите.

# 509
Аз се връщам от жк , в 20+2 , бебо е 351 гр, не застана мирен естествено нямам снимка и дори трудно се виждаше нещо на екрана. Много размазано този път беше не знам защо. Изместиха ми термина за 16.03, но ми каза между 16 и 20ти да го имам предвид. Много ниско беше , гледахме шийката - супер е , плацентата също. Единствено ме озадачи, че каза да не продължавам огестана , и реално никакви витамини няма да приемам. На 2рата ФМ ще пускам пак кръвни и тогава ще се види трябва ли да пия нещо.

На мен лекарката ми предписа витамини още от 3 месец някъде, а преди това пиех само фолиева, която спрях в последствие. И според мен витамини са необходими, защото то си взима, каквото му трябва, но ти оставаш с дефицит. На твое място пак бих я питала.

Общи условия

Активация на акаунт