Дразнеща свекърва

• 23 482
  • 573
  •   1
Отговори
# 510
Афродита, със сигурност е било по-добре да си купят жилище, но сега ще трябва да се съобразяват с нея, а не да я гонят от дивана в нейната си стая. И, още веднъж да кажа, ангажимент на мъжа й е да се разбере с майка си какво получава в замяна на еди какво си и как ще живеят заедно.

# 511
  • София
Афродита, със сигурност е било по-добре да си купят жилище, но сега ще трябва да се съобразяват с нея, а не да я гонят от дивана в нейната си стая. И, още веднъж да кажа, ангажимент на мъжа й е да се разбере с майка си какво получава в замяна на еди какво си и как ще живеят заедно.
А тя не слева да се съобразява с тях защото - ??? Защото са й оправили бакиите, гледат я, спасили са имота и всичко това на цената да не са сами, а с нея, или?

# 512
Да си купят, обаче нямат средства за това, тя сама каза, че не й се дават пари за наем.
Не стана ясно къде е прословутият апартамент "с голи стени", но ако погледнем цени на 4-стайни в окаяно състояние не в София, а в Стара Загора например, става въпрос за сериозни средства.
Всичките приказки за благородство и 24- часови грижи са... просто празни приказки.

# 513
  • София
Аха, авторката казва нещо и ти доукрасяваш, че много очевидно стана как не се връзват историите с практиката.
Ясно.

# 514
Разбрахме се, че апартаментът не е бил ипотекиран, така че нищо не са спасили. Дали са пари от спестяванията, каквото е останало след ремонт и обзавеждане. Авторката каза, че са спасили нещо, купено с труд, нo не уточни, че е апартамента, защото, както разбрахме, той е купен от свекъра на свекървата.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:19 от ornelam

# 515
  • София
Да си купят, обаче нямат средства за това, тя сама каза, че не й се дават пари за наем.
Не стана ясно къде е прословутият апартамент "с голи стени", но ако погледнем цени на 4-стайни в окаяно състояние не в София, а в Стара Загора например, става въпрос за сериозни средства.
Всичките приказки за благородство и 24- часови грижи са... просто празни приказки.
Ми нямат, защото са вложили всико във въпросния и в просрочения заем, който не е техен.  Прословития апартамент не е в Стара Загора, а в малко градче, ако не греша по предните й постове. Честото ставане посреднощ и недоспиването, за да я водят в болница са "просто приказки" - защо? Защото не се вписват това, че младите все пак са положили грижи и са се лиши от самостоятелност за да е добре свека?
Разбрахме се, че апартаментът не е бил ипотекиран, така че нищо не са спасили. Дали са пари от спестяванията, каквото е останало след ремонт и обзавеждане. Авторката каза, че са спасили нещо купено с труд, на те уточни, че е апартамента, защото, както разбрахме, той е купен от свекъра на свекървата.
Заема с все лихви удобно го пропускаме? То помеждодругото, пари за семки? Апартамента до колкото четох бил купен от свекъра на свекървата - ама на сегашната свекърва, т.е. бабата и дядото на мъжа и бил купен за внука - мъж на авторката.

ПП - коригирам се - бил за мъжа на свека.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:04 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 516
  • София
Ако е бил купен за него, щеше да е на негово име...и съвсем отпада теорията за спасяването на апартамента.

# 517
  • София
Ако е бил купен за него, щеше да е на негово име...и съвсем отпада теорията за спасяването на апартамента.
Грешката е моя, купен бил за мъжа на свекървата:
Скрит текст:
Ако бях отишла някъде на готово щях да мисля като повечето от вас и нямаше да правя на въпрос изобщо подобни неща. Но не съм! Всяко нещо е благодарение и на  мои усилия и да преписан е апартамент на мъжа ми-голи стени, благодарни сме!
Апартамента не е купуван от свекърва ми, а нейните свекъри са го купили за сина им. След като той почива, тя го наследява, но след като се наложи да й изплатим заема й се наложи да го прехвърли. Защото повярвайте ми пълен шок и ужас е да дойдат и да ти кажат, че ще ти вземат всичко, което с 300 зора си купил без абсолютно да знаеш нищо. Имаше заем, за който никой не знаеше и не беше плащан от години. Докато станат дом тези голи стени, които твърдите, че не сме заслужили доста жертви сме дали.
Скрит текст:
Нима вие, които сте родители не мислите за вашите деца да им подсиурите жилище и нямате такова намерение за в бъдеще? Може емоциите ми да са малко в повече. Но аз искам нормални неща. Да се съобразяват с мен както и аз с тях това е. Не искам никой да е затворник и т.н. Както и да е приключвам темата, защото прекалено много започнах да споделям твърде лични неща, а предполагам отново ще съм нападната. Хубава вечер!

# 518
Разбрахме се, че апартаментът не е бил ипотекиран, така че нищо не са спасили. Дали са пари от спестяванията, каквото е останало след ремонт и обзавеждане. Авторката каза, че са спасили нещо купено с труд, на те уточни, че е апартамента, защото, както разбрахме, той е купен от свекъра на свекървата.
Вероятно става дума за потребителски или бърз кредит, да ти вземат всичко, което си вложил е опис на движимо имущество от чси.
Авторката самоотвержено си е откупила телевизора.
Никъде не става дума за загуба на апартамент, изключено е да е ипотечен кредит.
Предполагам, че са го прехвърлили на сина, защото младите са яхнали удобната ситуация да се възползват.

# 519
  • София
Вероятно става дума за потребителски или бърз кредит, да ти вземат всичко, което си вложил е опис на движимо емущество от чси.
Авторката самоотвержено си е откупила телевизора
A възможно ли е чси или друг да е искал да вземе апартамента (за погасяване на заема)? Аз така го разбрах.

# 520
А е можела просто да покаже гаранционна карта, примерно, и да удостовери, че е нейна собственост.

# 521
Вероятно става дума за потребителски или бърз кредит, да ти вземат всичко, което си вложил е опис на движимо емущество от чси.
Авторката самоотвержено си е откупила телевизора
A възможно ли е чси или друг да е искал да вземе апартамента (за погасяване на заема)? Аз така го разбрах.
Не, поне в постовете никъде не става дума за загуба на жилището.
Цитирала си точно. Нещо в смисъл беше да ти вземат всичко. Разбирам го като вещи

# 522
Според мен е дошъл някой събирач на дългове и ги е изманипулирал как ако не платят ще им вземат и гащите. И какво, проработило е Wink А иначе ако не е било плащано от много години е можело да проверят и за давност, ама не им е хрумнало, а веднага са платили.

# 523
  • Бургас
Сега, ако имаш 150 000 лв да изплатиш заем (тъй да се каже на стойност на тази на апартамента), и още 50 000 за ремонт…отиваш и плащаш заема на свекърва си? Не си взимаш ново жилище? Изкарал си 200к за 3-5 години? Мнооогооо филми. Мнооого.
Слагам си и двете ръце за заем макс. 30-40 хил. лева и даже е много (не повече от 10 хил).
 Те банките се бият да дават заеми на болни, възрастни  хора без доходи. Хайде стига филми!
На млад човек, с доход над прага дават 50-60 хил. потребителски. Ипотека няма как да е било, апартамента не е бил собственост 100% на свекървата.
Цялата фактология реално е ненужна. Картинката е за мен е повече от ясна, но съвета ми пак си е един: отделете се!

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:45 от MeMyselfI

# 524
Толкова измислици, колкото прочетех напоследък в тази тема, не ми се е случвало да видя на едно място. 😀
Лошото е, че някои са бая злобнички... Преди Коледа поне се поспрете малко. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт