Дразнеща свекърва

• 22 945
  • 573
  •   1
Отговори
# 555
Не мисля, че сте прави. Едно е съжителство с дете, друго с възрастен.
Различни са, да, но и двете - бащата и синът, са били налични като са заживели заедно и не е имало коментар да не живеят там. Според мен, ако мъжът беше читав, щеше да сподели с авторката  притесненията и неудобството от бащата още преди да се оженят, а не сред това да й казва колко го дразни, че изобщо е там. Авторката дори подсъзнателно усеща нещо в този човек, щом ходи на терапия. Може и в нея да има фактори е причини за това. Най-добрият начин е да говорят и да намерят общо решение, но ми се струва, че скоро пак ще допре до бащата. Дано не стане, все пак!

# 556
Говорим за принципи и уговорки. Днес е за едно, утре за друго.

# 557
Има достатъчно примери в живота за хора, които правят разлика между собствените си деца, какво остава между собствено и доведено дете( не зная как по-меко да се изразя). Като се появи бебето нищо чуждо таткото да промени отношението си към голямото дете. Дано не става така, но все пак промяната в държанието му към тъста без видима причина е сигнална лампа.

# 558
  • Пловдив
Ами надявам се да не се окажете прави, въпреки, че моя собствен житейски опит в живота е показал, че става точно така. Точно затова и ходя на психолог, за да опитам по някакъв начин да притъпя собствените си страхове и защити. В крайна сметка аз не съм напълно зависима него и ако промени отношението си към сина ми в никакъв случай няма да го търпя. Имам подкрепата на цялото си семейство, финансово не съм зависима от него, имам си работа, на която ме очакват. Винаги мога да наема гледачка и да се върна след първата година майчинство. Ще се опитам да запазя това семейство, но не на всяка цена.

# 559
Относно проблема с дразнещата свекърва,моя позната имаше подобен проблем,само че тя беше в ролята на свекървата.Жената шеташе,готвеше,гледаше внуците,млада пенсионерка,но имаха уговорка със снахата, прибере ли се от работа,понеже е изнервена и уморена да не я заговаря,а да я изчака да се нахрани,отпочине и след това,като намери време и ще си общуват.Няма как,трябват компромиси и след като се налага да живеят заедно млади и стари,всеки ще се съобразява.Снахата е направила голям компромис,като се е съгласила да изживее живота си със свекървата,от нея се иска да се съобразява и да не се натрапва,това е чужд човек,нормално е да се дразни,да има нужда от спокойствие и да се ползва от домашният уют,който си е създала.Нека си го кажем честно,всички ще остареем,децата ще пораснат и ще имаме нужда от тяхната помощ,колелото се върти,те ще си имат свой живот,за да не ги отблъснем ще се съобразяваме,може да ни е болно,да сме самотни,понякога,но такъв е животът,всеки с времето си.Нищо няма да и стане на бабата,да си гледа телевизия в стаята,да поздрави да си смени някоя дума с момичето и да се оттегли.За стаята,редното е да е самостоятелна,а не преходна,защото е ясно,че поставят жената в неудобно положение.Тези отношения са сложни и искат много дипломатичност и разбиране от двете страни,без сръдни и търсене на кусури.

# 560
  • France
Няма как да знаеш колко те дразни един човек, докато не заживееш с него.

# 561
Всъщност, в горния случай свекървата е направила компромис, че е приела сина и снахата да живеят при нея. А снахата изкарва нещата, все едно свекървата не трябва да е там по причина, че тя е купила обзавеждането. Така че трябва и от двете страни да има преразглеждане на нещата, които изискват и да намерят допирна точка.

# 562
Няма как да знаеш колко те дразни един човек, докато не заживееш с него.
Как доскоро е нямало проблем, сега след като жената е бременна и притисната се показват капризи? И пак казвам тея неща е трябвало да ги помисли като вариант преди да се съгласи на връзка.

# 563
А вариант тъстът с нещо да е заслужил това поведение?
Питам само, то е ясно, че няма как да чуем позицията на зетя.
В този форум само снахите са многострадални, не и зетьовете.
И изобщо – от изказванията досега става ясно, че по-добре една жена да живее с баща си и децата си, оставяйки ги без бащина грижа. Никакъв компромис, щом става въпрос за нейния татко. Мъже много, татко е един!
Интересно защо не се разсъждава така, когато става въпрос за свекървата?

# 564
Има кой да защитава свекървите, спокойно. 😃 Тук не става въпрос за кой член от семейството, става въпрос за уговорка, която не е спазена,  а дали има нещо друго, с което бащата е заслужил това отношение не е казано. Разсъждаваме само по казуса, който ни е даден, другото е разтягане на локуми.

# 565
Е аз попитах има ли причина да се държи така зетя, но не ми отговориха да има. В друга ситуация съм Ок таткото да се изнесе. Но в тази съществува варианта след изнасянето на дядото внукът да стане пречещият елемент. Особено след като се роди неговото бебе.

# 566
В случаите, в които снахата доброволно се е съгласила да живее под покрива на свекървата в бившата детска стая на мъжа си и когато след време стане така, че свекървата започне да я дразни, адекватните съвети са да се изнесе и ако мъжът ѝ я обича, ще я последва. Ако не я обича – да остане да живее с майка си.
Логично е в този случай съветите да са в този стил – зетят да се изнесе. Ако жена му го обича, ще го последва. Ако не го обича, ще остане да си живее семейно с баща си.
Същият този, който е липсвал като баща в нейното детство, принудена е била да живее с доведен такъв и затова се налага да посещава психолог.
Ами, добре...

Скрит текст:
Липсва ми само това, че жилището е собственост на бащата, за да се уверя, че казусът е измислен, само за да натрие носовете на нахалните снахи.

# 567
Всъщност, в горния случай свекървата е направила компромис, че е приела сина и снахата да живеят при нея. А снахата изкарва нещата, все едно свекървата не трябва да е там по причина, че тя е купила обзавеждането. Така че трябва и от двете страни да има преразглеждане на нещата, които изискват и да намерят допирна точка.
       Не ми изглежда точно така,просто младите са приели да вземат проблемите на свекървата присърце,да и оправят кашите, със заема и да живеят с нея,за да я наглеждат,другият вариант е бил да вложат парите си в собствено жилище,но нали човещина,а и сигурно момчето е предпочело да се погрижи за майка си,а момичето е съпричастно и е приело идеята,за да не се тормози половинката.И не е въпросът,кой е купил мебелите,а че всеки иска да има свое лично пространство, което при добро желание може да стане.Какво има да се преразглежда,хората са казали път на младите,но то е до култура,до усет и интелект.Има инатливи и вдетинени възрастни жени,които нарочно създават дразги,за да пречат и да се покажат,че са по важните и да привличат вниманието на синчето,което е егоистично и неприемливо.

# 568
"Вдетинената възрастна жена" в случая може да е на 50 г. 🙂

# 569
Става въпрос за случая, който hindi76 посочи. Но и в по-горния случай е същото. А за вземането присърце на проблемите на свекървата - не съм убедена. Ако искаха, щяха да помогнат, съдействат, но без се възползват. Може да се наеме жена, да се плати заема и пак да се живее на квартира или да се купи нов апартамент. Дори и да се загуби апартамента. Аз, когато майка ми беше болна, бях съгласна да го продаде, за да си плаща лечението. Не съм имала претенции към някакво наследство. Така че  - има начини.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 21:50 от ornelam

Общи условия

Активация на акаунт