Дразнеща свекърва

• 23 521
  • 573
  •   1
Отговори
# 75
Ейй  тия мамчета,  колко семейства съсипват,  ма то и мъжете такива.

Само снахите бели и добри и без никаква роля в съсипването на отношенията Wink
Свекървата няма място да се меси в семейството на младите!

# 76
Снахите може да не са цвете, но нека им се дава възможност да създадат свое семейство, така ,както те го виждат  ,без вмешателство, без конфликти и излишно напрежение, създадено в повечето случаи от маминка.

Напълно подкрепям това.
Но то може да стане само, ако младите се изнесат и живеят отделно, а не висят в дома на родителите на единия често и с дни. Което за мен си е направо живеене при тях.

# 77
Ами разбира се, че когато ходи в чужд дом, за по няколко дни, няма да има претенции. ...
А къде го има, че имала претенции в дома на свекървата?
Всичките срещи са именно и само в дома на свекървата. Първо са живели там, а после ходят на гости и остават с дни.
Ето какво пише авторката:
"Аз не искам да спре да уважава майка си или да ги скарам по някакъв начин. Но не искам да ми се меси и да дава ненужни съвети и акъл.Срещите ни не са за по-няколко часа,а оставяме с дни.
И той споделя с нея."

Не знам свекървата дали не се усеща, че прекалява със съветите, или нарочно го прави, за да демонстрира пред сина колко е зле жена му. Но тази жена - авторката - не са я вързали с белезници и закарали до дома на свекървата в багажника на колата. Сама е отишла. Ами да не ходи! За какво да се вкарва в съвсем излишни препирни и борби за надмощие. Най-малкото, къса си нервите, а и не е в неин интерес, защото в дома на майка му тя не се вписва добре и губи точки. Лоша стратегия и лоша тактика.

# 78
  • София
Зависи за какво се бърка свекървата. Ако се опитва да го прави в чуждо семейство, това, че го прави от дома си, не я извинява.

# 79
От думите на авторката стана ясно, че те ходят в дома на свекърите и стоят там по няколко дни. Няма къде да има претенции за поведението на свекървата, освен в нейния дом, тъй като явно свекърите не ходят на гости с дни при младите, а обратното.

А, не, не, зададох ясно въпроса
Защото ти даде някакви доста твърди хипотези как снахата се мъчи да се разпорежда в свекървин дом. Та да посочиш къде и кога е било това. Щото в случая, който цитираш, въобще не става дума снахата да дава наклон на свекървата в свекървин дом. А обратното - свекървата дава наклон на снахата за снахин дом.
И още нещо. Това, че съм на някого в къщата, не му снема задължението да се държи възпитано и уважително с мен.

Анджък! Ама ако не ходи - нали прочете каква заплаха я грози - ще остане без мъж. Тоз път поне нямаше споменаване на стари моми...засега.

Сериозно, не знам как я мислите тази работа с неходенето, но не чета много реалистични неща по въпроса. Ако авторката иска да е с мъжа си, то тя ще ходи с него и ще трябва да търпи свекървата на село. Иначе ще се наложи да остане сама с дни в квартирата им, докато маминият си е 'вкъщи', което при свекъри с подобен манталитет ще докара други проблеми на авторката.

# 80
Факт е обаче, че тя не е споменавала на мъжа си да има проблем в цялата схема и точно ни пита дали да не повдигне темата. Ти ми кажи за какви семейни отношения говорим?

# 81
Има ситуции,  в които трябва да си прехапеш езика, но и да не се оставяш да ти се разпореждат в семейството.  Просто я сложи на място с две думи.

# 82
За мен лично мъжа трябва да се намеси, за да постави граници. Поне с ММ сме така, всеки си озаптява родителите като се налага, защото едно е детето да ти направи забележка, друго е снахата/зетя. При мен просто по никакъв начин не се получи със свекървата и затова пристъпих към следваща мярка да прекъсна отношенията с нея, за да има спокойствие в семейството, за да не се чувства ММ между чука и наковалнята. Той се вижда с нея, когато пожелае, аз си запазвам нервите- идеален вариант.

# 83
  • София
По принцип, да, всеки трябва да се занимава с родителите си, но когато някой от тях гледа да те хване насаме, не може всеки път да търчиш при мъжа ти. Възрастен човек би трябвало да може да води битките си, а не да чака друг да му ги води.

# 84
От думите на авторката стана ясно, че те ходят в дома на свекърите и стоят там по няколко дни. Няма къде да има претенции за поведението на свекървата, освен в нейния дом, тъй като явно свекърите не ходят на гости с дни при младите, а обратното.

А, не, не, зададох ясно въпроса
Защото ти даде някакви доста твърди хипотези как снахата се мъчи да се разпорежда в свекървин дом. Та да посочиш къде и кога е било това. Щото в случая, който цитираш, въобще не става дума снахата да дава наклон на свекървата в свекървин дом. А обратното - свекървата дава наклон на снахата за снахин дом.
И още нещо. Това, че съм на някого в къщата, не му снема задължението да се държи възпитано и уважително с мен.

Когато се натресеш с дни в чужда къща - ще търпиш! Като не ти харесва - не ходиш! Свекървата може да си прави всичко, каквото реши в собствения си дом - повтарям го за незнам кой път. Ако иска ще дава и наклон, ако иска ще дава и съвети - каквото поиска ще прави. Това не я прави невъзпитана - прави я човек с определен характер. Преценила е, че нещо не й харесва - казва го. Ако авторката не иска да го чува - не ходи. Толкова е просто, че няма на къде. Ама тя хем иска да виси там с дни /защото явно иска, щом ходи непрекъснато там, заедно с мъжа си/, хем никой нищо да не й казва - е това, няма как да стане.

И понеже всички снахи сте мнооого отворени, та да ви попитам - така, както сте си уредили хубаво домовете с вашите съпрузи, ако утре синчетата ви доведат някоя мома у вас, чието поведение или нещо друго не ви допада, дали ще си кажете каквото мислите или ще си мълчите?
Въпросът е риторичен - не се опитвайте да ме убаждавате, как на вас никога няма да ви се случи и колко толерантни ще бъдете.

# 85
При толкова често гостуване, може жената да търси безуспешно теми за разговор със снахата.
В такъв случай много лесно се попада в графа- Тая пък ми се меси.
Например свекървата пита купихте ли си диван, видях много хубав еди къде си? Снахата подскача, от нахалството на свекървата, да я пита такива лични неща и да дава съвети и мнение.
Снаха и свекърва реално няма как да имат общи теми за разговор.
И никой не пита свекървата дали тя е ОК с това често гостуване в дома й. Аз бих се ужасила да ми се навлиза в личния живот толкова често и за дни.

# 86
  • София
Тя свекървата може умишлено така да се държи , да и се разкарат от главата младите, ама те не вдяват.

# 87
  • София
Може да е така, а може и тя да държи да ходят. Много работи може.

# 88
Тя свекървата може умишлено така да се държи , да и се разкарат от главата младите, ама те не вдяват.

Като нищо накрая може и така да се окаже. Кой нормален човек иска постоянно да му висят двама души в дома с дни. Това са си допълнителни разходи и задължения - ток, вода, храна, да сервираш, да отсервираш, да сготвиш, да смениш чаршафите..... Дори и снахата да се включва, което мен лично малко ме съмнява, пак тежестта си пада върху домакинята. Отделно постоянно някой ти се мотае около теб, че и претенции има, ако кажеш нещо, което не му изнася.

# 89
Когато се натресеш с дни в чужда къща - ще търпиш! Като не ти харесва - не ходиш! Свекървата може да си прави всичко,
[/quote]

Какво значи ако се натресеш  в дома й? Ами ако трябва да живеете заедно, да не би това да й дава право да си вре гагата навсякъде?
Няма начин да търпиш лошо отношение и вмешателство.

Общи условия

Активация на акаунт