Дразнеща свекърва

• 23 452
  • 573
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз първа ще се пообидя, ако мъжа ми иска да ходи често на гости на маминка за по няколко дни.

# 61
Черна станция, уважението не се дава така и свекървата не е част от семейството ми. Семейството сме аз и ММ, тя е майка на ММ. И това, че даден човек е по-възрастен от мен не значи, че има повече опит от мен в дадена област. А когато нещо не знам се обръщам към определен човек, който съм сигурна, че е опитен в тази област. Нямам нужда от дървени философи. Просто възрастен човек не е равенство с мъдрост и опит във всичко. И няма ние младите и вие старите. Всеки човек научава уроците си на различни години.

# 62
Тъй да бъде, ти ще живееш в това семейство, не аз.

# 63
  • София
Аз не искам да спре да уважава майка си или да ги скарам по някакъв начин. Но не искам да ми се меси и да дава ненужни съвети и акъл.Срещите ни не са за по-няколко часа,а оставяме с дни.
И той споделя с нея

Намаляваш контактите до минимум.
Не звъниш на свеки,не я търсиш,ходиш там само когато е неизбежно.
Не споделяш абсолютно нищо.
Нито къде ще ходите ,нито какво ще купувате,нищо...
Ако започне да се заяжда,когато и мъжът ти присъства-млъкваш и се втренчваш в него...може пък да се сети да реагира...

А на него насаме може да му обясниш,че уважение не е равно на подчинение.
Да обичаш и да уважаваш майка си не означава тя да те командва.
Не е нужно ти да оставаш с дни.

# 64
  • Варна
Хм, явно съм стара школа - свекър, свекърва, зълва, мъжът и децата й, са част от родата. По подразбиране се предполагат по-близки и топли отношения с тях. Трябва да са абсолютна отврат, за да "късам".

Що се отнася до мъжете дето често са определяни тук за муньовци, пут..ци и т.н. има и друга гледна точка. Няма той да ми води "битките" я! За да съм част от този род (и обратно), трябва да си намеря мястото аз, иначе ще ме подмятат, та и тези мунчовци, ако насаме говорят с жените и/или майките си, може и да са прави.

# 65
Здравейте,известно време живяхме при родителите на мъжа ми. Вече съм казвала,че има доста силна връзка с майка си. Проблемът е ,че тя започва твърде много да си налага мнението за каквото и да е било и то пред мен,дори и моето мнение да е различно от нейното ,което изключително много ме дразни. Аз казвам нещо,тя след мене друго.Опитва се все да е над мен к да не остане назад.Когато й отговоря малко по-остро или тя на мен ,той не взима отношение и не защитава нито една от двете. Изобщо не се съобразява ,всеедно му е жена.Искам да ми дадете съвет как да постъпя ,за да запзим добри отношения с мъжа ми. Да разговарям ли с него на тази тема или да започна да я контрирам по някакъв начин.
От трите отговора на авторката разбирам, че:
Живели сте у свекървата.
Сега й гостувате с дни.
Ти никога не си коментирала темата с мъжа ти.

За да решиш как да действаш, първо реши какво искаш.
Искаш ли да не ходиш у свекърва си? Не ходи.
Искаш ли мъжът ти да не ходи? Няма да стане, той ще си ходи, със или без теб.
Искаш ли да се разбирате с мъжа ти? Обясни му какво мислиш и какво искаш, когато сте насаме. Разберете се за компромис, така че да има най-малко засегнати. Имам предвид - в посока да се намалят твоите контакти с нея. Не се конфронтирай с майка му. Не се опитвай да й стъпваш на врата, защото няма да ти се получи.

А вече, ако не ти трябва този мъж - конфронтирай се с майка му, опитвай се да й стъпваш на врата, ходи често и се карайте пред него. Така най-сигурно ще се разделите.
И разбери една истина. Ако нарочно спориш със свекървата, за да провокираш мъжа ти да вземе твоята страна - ами, виждаш, че не става. Не го прави, не се оставяй да бъдеш въвлечена в спорове.

# 66
За мое щастие, моята свекърва бързо разбра,с мен, че няма смисъл от вмешателство в нашите отношения и до края си живеехме ,в мир и хармония. В твоя случай бих я игнорирала максимално, а на мъжа ми бих говорила непрестанно, докато не разбере, че така няма как да сте семейство.

Ейй  тия мамчета,  колко семейства съсипват,  ма то и мъжете такива.

# 67
Ами разбира се, че когато ходи в чужд дом, за по няколко дни, няма да има претенции. Като ходи в приятелите си на гости и й кажат, че вътре не се пуши, най-вероятно излиза на терасата, ако иска да пуши - не се цупи на домакинята, че не й дава да запали цигара в хола например. Значи, като се отиде в приятели се спазват правилата на чуждия дом - нищо, че е за няколко часа, но като се отиде при свекърите и се висне там с дни, ще си правят каквото поискат. Къде го има това?
А къде го има, че имала претенции в дома на свекървата?

# 68

Само снахите бели и добри и без никаква роля в съсипването на отношенията Wink

# 69
Като са се оженили, не е нужно да им се налива акъл отвън, нищо че свекървата може и за добро да го прави просто не е коректно да се меша в чужд живот. Но най-вече ситуацията звучи като че ли синът още не  се е отделил от мама и предпочита нейното мнение просто защото е нейно, а жена му е някаква безгласна придавка дето си я влачи със себе си защото така правят всички, а сигурно и мама непрекъснато му е напомняла, че трябва да се ожени. В такъв случай решението е единствено да си играете на инат.

# 70

Снахите може да не са цвете, но нека им се дава възможност да създадат свое семейство, така ,както те го виждат  ,без вмешателство, без конфликти и излишно напрежение, създадено в повечето случаи от маминка.

# 71
Хм, явно съм стара школа - свекър, свекърва, зълва, мъжът и децата й, са част от родата. По подразбиране се предполагат по-близки и топли отношения с тях. Трябва да са абсолютна отврат, за да "късам".

Що се отнася до мъжете дето често са определяни тук за муньовци, пут..ци и т.н. има и друга гледна точка. Няма той да ми води "битките" я! За да съм част от този род (и обратно), трябва да си намеря мястото аз, иначе ще ме подмятат, та и тези мунчовци, ако насаме говорят с жените и/или майките си, може и да са прави.

Абсолютно, си права. От ден първи, в който влязох и се събух в къщата на мъжа ми, която е фамилна си водя битките сама.  Успях да изградя уважение и разбирателство помежду ни.

# 72
Ейй  тия мамчета,  колко семейства съсипват,  ма то и мъжете такива.
Айде пак - а този рефрен къде е?

# 73
  • Down south
Цитат
От трите отговора на авторката разбирам, че:
Живели сте у свекървата.
Сега й гостувате с дни.
Ти никога не си коментирала темата с мъжа ти.
За да решиш как да действаш, първо реши какво искаш.
Искаш ли да не ходиш у свекърва си? Не ходи.
Искаш ли мъжът ти да не ходи? Няма да стане, той ще си ходи, със или без теб.
Искаш ли да се разбирате с мъжа ти? Обясни му какво мислиш и какво искаш, когато сте насаме. Разберете се за компромис, така че да има най-малко засегнати. Имам предвид - в посока да се намалят твоите контакти с нея. Не се конфронтирай с майка му. Не се опитвай да й стъпваш на врата, защото няма да ти се получи.
Добре, че прочетох темата по диагонал.
Изглежда, че снахата вече е извън "обсега" на свекървата.
Необходим е такт, търпение и още много от двете. Странен триъгълник, но често е факт.

Аз съм снаха, живееща през един океан разстояние, уважавам свекърва ми, приветствам я у дома и се стремя към мир и добри отношения. В името на всички ни.

# 74
А къде го има, че имала претенции в дома на свекървата?

Ето, какво е написала авторката:

Здравейте,известно време живяхме при родителите на мъжа ми. Вече съм казвала,че има доста силна връзка с майка си. Проблемът е ,че тя започва твърде много да си налага мнението за каквото и да е било и то пред мен,дори и моето мнение да е различно от нейното ,което изключително много ме дразни.

Аз не искам да спре да уважава майка си или да ги скарам по някакъв начин. Но не искам да ми се меси и да дава ненужни съвети и акъл.Срещите ни не са за по-няколко часа,а оставяме с дни.
И той споделя с нея

От думите на авторката стана ясно, че те ходят в дома на свекърите и стоят там по няколко дни. Няма къде да има претенции за поведението на свекървата, освен в нейния дом, тъй като явно свекърите не ходят на гости с дни при младите, а обратното.

Общи условия

Активация на акаунт