Дразнеща свекърва

• 23 478
  • 573
  •   1
Отговори
# 90
Факт е обаче, че тя не е споменавала на мъжа си да има проблем в цялата схема и точно ни пита дали да не повдигне темата. Ти ми кажи за какви семейни отношения говорим?
Какво да говори с него? Още в предната тема е казала, че той все родителите си слуша.

Когато се натресеш с дни в чужда къща - ще търпиш! Като не ти харесва - не ходиш! Свекървата може да си прави всичко, каквото реши в собствения си дом - повтарям го за незнам кой път. Ако иска ще дава и наклон, ако иска ще дава и съвети - каквото поиска ще прави. Това не я прави невъзпитана - прави я човек с определен характер. Преценила е, че нещо не й харесва - казва го. Ако авторката не иска да го чува - не ходи. Толкова е просто, че няма на къде. Ама тя хем иска да виси там с дни /защото явно иска, щом ходи непрекъснато е там, заедно с мъжа си/, хем никой нищо да не й казва - е това, няма как да стане.

И понеже всички снахи сте мнооого отворени, та да ви попитам - така, както сте си уредили хубаво домовете с вашите съпрузи, ако утре синчетата ви доведат някоя мома у вас, чието поведение или нещо друго не ви допада, дали ще си кажете каквото мислите или ще си мълчите?
Въпросът е риторичен - не се опитвайте да ме убаждавате, как на вас никога няма да ви се случи и колко толерантни ще бъдете.
Хайде пак натрисане.
Такъв бил характерът е типично оправдание на определен типаж крайно противни и прости хорица.
Енти път питам - авторката ако иска да е с мъжа, какво прави? За по-неразбиращите ще поясня - авторката отива с мъжа си някъде, а не на гости на свекърите да ги трови. На нея той ù е важен...все още. Какво толкова е трудно за разбиране, наистина не знам. Ти по някакви схеми ли си се омъжвала, някакво желание да имате общо време с мъжа си не си ли имала, когато обкръжението не ти е било приятно, но си търпяла заради него?
Относно 'снахичките' ... Започваш да пишеш все по-злобни измишльотини. Излагаш се.

При толкова често гостуване, може жената да търси безуспешно теми за разговор със снахата.
В такъв случай много лесно се попада в графа- Тая пък ми се меси.
Например свекървата пита купихте ли си диван, видях много хубав еди къде си? Снахата подскача, от нахалството на свекървата, да я пита такива лични неща и да дава съвети и мнение.
Снаха и свекърва реално няма как да имат общи теми за разговор.
И никой не пита свекървата дали тя е ОК с това често гостуване в дома й. Аз бих се ужасила да ми се навлиза в личния живот толкова често и за дни.
Явно е ок свекървата, защото иска младите да се преместят от квартирата в града в свекървин дом на село. А авторката не иска. Ама някои рекоха и отсекоха - край, тая е снаха, натриса се, нейната вера.

# 91
Не случайно, хората са казали, като избираш мъж, го взимаш с цялата рода. Особено ако живеете заедно. Бонус е, ако мъжът държи повече на теб, отколкото на майка си. Късмет.

# 92
Какво значи ако се натресеш  в дома й? Ами ако трябва да живеете заедно, да не би това да й дава право да си вре гагата навсякъде?
Няма начин да търпиш лошо отношение и вмешателство.

Какво значи "Ако трябва да живеете заедно"? Това "трябва" е оправдано само, ако някоя от страните има здравословни проблеми, които изискват грижи. Иначе няма такова нещо, като "трябва да живеят заедно" - когато младите се оженат, да се изнасят и да си създават сами семейство отделно, ако не искат някой да им се бърка. А, като не могат и трябва свекърите "да помагат" / в кавички е, защото те не помагат, а буквално си издържат младите/, тогава младите ще мълчат и ще търпят, защото живеят в чужд дом и на чужд гръб. Независимостта,  свободата и спокойствието струват пари. Ама много млади не искат да ги плащат - харесва им да увиснат на чужд гръб, ама ако може родителите само да дават, без дума да казват - е да, ама не става.

# 93
Ох, всичко чудесно, само продължавам да не разбирам как авторката, която иска да живеят сами с нейничкия, а неговите родители много настойчиво канят младите да живеят в голямата селска свекърска къща за по-удобно и пестене, изведнъж се оказва натресла се снаха, защото нейничкия я влачи за дни гостуване у майкини. Само това не ми стана ясно.

# 94
От думите на авторката стана ясно, че те ходят в дома на свекърите и стоят там по няколко дни. Няма къде да има претенции за поведението на свекървата, освен в нейния дом, тъй като явно свекърите не ходят на гости с дни при младите, а обратното.

А, не, не, зададох ясно въпроса
А къде го има, че имала претенции в дома на свекървата?
Защото ти даде някакви доста твърди хипотези как снахата се мъчи да се разпорежда в свекървин дом. Та да посочиш къде и кога е било това. Щото в случая, който цитираш, въобще не става дума снахата да дава наклон на свекървата в свекървин дом. А обратното - свекървата дава наклон на снахата за снахин дом.
И още нещо. Това, че съм на някого в къщата, не му снема задължението да се държи възпитано и уважително с мен.

Когато се натресеш с дни в чужда къща - ще търпиш! Като не ти харесва - не ходиш! Свекървата може да си прави всичко, каквото реши в собствения си дом - повтарям го за незнам кой път. Ако иска ще дава и наклон, ако иска ще дава и съвети - каквото поиска ще прави. Това не я прави невъзпитана - прави я човек с определен характер. Преценила е, че нещо не й харесва - казва го. Ако авторката не иска да го чува - не ходи. Толкова е просто, че няма на къде. Ама тя хем иска да виси там с дни /защото явно иска, щом ходи непрекъснато там, заедно с мъжа си/, хем никой нищо да не й казва - е това, няма как да стане.

И понеже всички снахи сте мнооого отворени, та да ви попитам - така, както сте си уредили хубаво домовете с вашите съпрузи, ако утре синчетата ви доведат някоя мома у вас, чието поведение или нещо друго не ви допада, дали ще си кажете каквото мислите или ще си мълчите?
Въпросът е риторичен - не се опитвайте да ме убаждавате, как на вас никога няма да ви се случи и колко толерантни ще бъдете.
.                      Когато синът доведе официално,своята половинка и е ясно,че това е неговият избор за спътница в живота,значи той си я е харесал,преценил и одобрил.Майката може да има много забележки,но смятам,че най-правилно е да уважава изборът на сина си и като по зряла да поддържа сговора и добрите отношения,защото това е нейната снаха,жената,която ще остане до синът и ще градят съвместен живот,защо трябва да всява смут,да се опитва да се заяви,като се меси в отношенията им,така само ще развали семейството,умната свекърва ще създаде условия младото семейство да укрепне,да се почувстват младите сигурни и приети и тогава тя няма да е досадната натрапница,а те сами ще я търсят за съвет и ще са благодарни за всичко.За съжаление,такива отношения са рядкост.

# 95
Хайде пак натрисане.
Такъв бил характерът е типично оправдание на определен типаж крайно противни и прости хорица.
Енти път питам - авторката ако иска да е с мъжа, какво прави? За по-неразбиращите ще поясня - авторката отива с мъжа си някъде, а не на гости на свекърите да ги трови. На нея той ù е важен...все още. Какво толкова е трудно за разбиране, наистина не знам. Ти по някакви схеми ли си се омъжвала, някакво желание да имате общо време с мъжа си не си ли имала, когато обкръжението не ти е било приятно, но си търпяла заради него?
Относно 'снахичките' ... Започваш да пишеш все по-злобни измишльотини. Излагаш се.

Че това къде съм го оспорила? Напълно съм съгласна с болднатото даже. Разбира се, че младите трябва да прекарват повече време САМИ или С ПРИЯТЕЛИ - да обикалят, да излизат, да се забавляват, да пътува, да пазаруват и т.н. и т.н. Затова не го разбирам това често висене при свекърите за по няколко дни. Че нямат ли нещо по-интересно за правене тези млади хора, та все там киснат?
И да, натрисане си е - когато някой постоянно с дни ти виси в къщата си е живо натрисане.

# 96
  • София
Много по- лесно се уважава избора на сина, ако не ти е в къщата. Много по- добри са свекървите, ако не си им в къщата.
Много простичко, пък прави чудеса.

# 97
Когато синът доведе официално,своята половинка и е ясно,че това е неговият избор за спътница в живота,значи той си я е харесал,преценил и одобрил.Майката може да има много забележки,но смятам,че най-правилно е да уважава изборът на сина си и като по зряла да поддържа сговора и добрите отношения,защото това е нейната снаха,жената,която ще остане до синът и ще градят съвместен живот,защо трябва да всява смут,да се опитва да се заяви,като се меси в отношенията им,така само ще развали семейството,умната свекърва ще създаде условия младото семейство да укрепне,да се почувстват младите сигурни и приети и тогава тя няма да е досадната натрапница,а те сами ще я търсят за съвет и ще са благодарни за всичко.За съжаление,такива отношения са рядкост.

Точно така е. Аз самата имам чудесен пример за добри отношения със свекърви и се надявам да успея да го прехвърля един ден и върху снаха ми. Но пак повтарям - това може да стане само, ако младите, като се харесат, заобичат и вземат, се изнесат да живеят в собствено жилище. При съвместно съжителство трябва наистина много толерантност, премълчаване, стискане на зъби и компромиси от всички живущи, за да се получат нещата. А това се случва наистина рядко.

# 98
А някой от тези, които говорят само за къщи и пари, сещат ли се, че на тоя свят има и нещо наречено любов? Онова нещо, дето се разказва за него в най-хубавите книги и стихотворения и което може би и вие сте изпитвали към мъжете си.
Не ви ли хрумва, че авторката се жертва,  за да е доволен мъжът ѝ, най-чистата, макар и глупава саможертва от любов, а не защото ще спести 5 лева от ток и 20 от храна?
Нещо друго освен имоти и пари останало ли е в главата ви след ценните наставления на свекървите ви?
Чета тая тема и си мисля не колко може да са злобни хората, за да мислят веднага, че една млада жена, която дефакто не познават е използвачка, алчна, нахална, която не уважава възрастните.
Мисля си колко може да са преживели тези жени, за да си мислят така и да дават съвета "преклонена глава сабя не я сече".
Най-тъжно ще е, ако авторката ги послуша, примири се и след време  дава същите съвети по форумите.
Предава се нататък любов и добро, а не токсични отношения, при които едно човешко същество тормози друго.

И конкретно по въпроса, моя съвет е авторката да спре да ходи при свекървата с мъжа си. Ако продължи да ходи сам, а тя стои сама, да се поогледа, пълно е и с нормални хора. Не знам на колко е години, но едва ли е престаряла за друг брак.
Ако спре да ходи, може и да се пооправят нещата, но не ми се вярва.
Ключът обаче е в спирането да се жертва за човек, на когото не му пука, че тя страда. Айде нЕма нужда!

# 99

И да, натрисане си е - когато някой постоянно с дни ти виси в къщата си е живо натрисане.
Искам да знам как човек на квартира в София се натриса с дни у родителите си в село, че и с булката. В детайли, моля.
Иначе и аз се чудя какво може да кара зрял човек да е лепнат за родителите си и да иска да се мести у тях. Ама на - авторката засега си го търпи и втора тема пуска по въпроса. Свекървата може да е дърта вещица, ама и синът не е бял и пухкав.

# 100
Авторке
Дай пример как протича един разговор, да видим аджеба, какво толкова лошо казва свекървата, та чак толкова те дразни и не можеш да я траеш ? Така не може да се прецени коя от двете ви е дразнителят ?

# 101
Авторке
Дай пример как протича един разговор, да видим аджеба, какво толкова лошо казва свекървата, та чак толкова те дразни и не можеш да я траеш ? Така не може да се прецени коя от двете ви е дразнителят ?

Именно, без примери всъщност всеки си дъвче своите убеждения.

# 102

Искам да знам как човек на квартира в София се натриса с дни у родителите си в село, че и с булката. В детайли, моля.
Иначе и аз се чудя какво може да кара зрял човек да е лепнат за родителите си и да иска да се мести у тях. Ама на - авторката засега си го търпи и втора тема пуска по въпроса. Свекървата може да е дърта вещица, ама и синът не е бял и пухкав.

За болднатото си стискаме ръцете.

Относно запитването ти - за теб може да не е натрисане, но за мен е. Всеки вижда нещата различно и това, че твоето мнение е различно, не прави моето грешно. Както и обратното разбира се. Пример от мен - аз и мъжа ми живеем отделно. Ако започнем често да ходим в свекърите и да оставаме там с дни, ще си е живо натрисане според моите представи. Много вероятно и според техните. И това няма нищо общо с това дали живеем в наше жилище или сме под наем.

# 103
Прегледах сега другата тема на авторката. Значи тази авторка е, дето мъжът й през ден си сменя мненията, не знае и той къде иска да живее, но като поговори с мама, разбира какво всъщност иска.
Ами, честно казано, трудна работа. Тя го обича... Не знам как и вълкът сит, и агнето цяло... тоест и свекървата сита, и снахата цяла. Наистина не знам, ако целта е да се запази този брак, как да стане така, че авторката да е щастлива.

# 104
  • Варна
.....
Не ви ли хрумва, че авторката се жертва,  за да е доволен мъжът ѝ, най-чистата, макар и глупава саможертва от любов, а не защото ще спести 5 лева от ток и 20 от храна?
Нещо друго освен имоти и пари останало ли е в главата ви след ценните наставления на свекървите ви?
Чета тая тема и си мисля не колко може да са злобни хората, за да мислят веднага, че една млада жена, която дефакто не познават е използвачка, алчна, нахална, която не уважава възрастните.
Мисля си колко може да са преживели тези жени, за да си мислят така и да дават съвета "преклонена глава сабя не я сече".
Най-тъжно ще е, ако авторката ги послуша, примири се и след време  дава същите съвети по форумите.
Предава се нататък любов и добро, а не токсични отношения, при които едно човешко същество тормози друго.
.....

Ми, не си разбрала много - точно заради най-чистата, свята и... любов, правиш възможното да се разбираш/приобщиш (не с цената на всичко, разбира се). И какви са тия "сабя не я сече", айде холан - дотам, ако са я докарали, работата я пиши бегАла.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 23:58 от plqsak

Общи условия

Активация на акаунт