И понеже всички снахи сте мнооого отворени, та да ви попитам - така, както сте си уредили хубаво домовете с вашите съпрузи, ако утре синчетата ви доведат някоя мома у вас, чието поведение или нещо друго не ви допада, дали ще си кажете каквото мислите или ще си мълчите?
Въпросът е риторичен - не се опитвайте да ме убаждавате, как на вас никога няма да ви се случи и колко толерантни ще бъдете.
Такъв бил характерът е типично оправдание на определен типаж крайно противни и прости хорица.
Енти път питам - авторката ако иска да е с мъжа, какво прави? За по-неразбиращите ще поясня - авторката отива с мъжа си някъде, а не на гости на свекърите да ги трови. На нея той ù е важен...все още. Какво толкова е трудно за разбиране, наистина не знам. Ти по някакви схеми ли си се омъжвала, някакво желание да имате общо време с мъжа си не си ли имала, когато обкръжението не ти е било приятно, но си търпяла заради него?
Относно 'снахичките' ... Започваш да пишеш все по-злобни измишльотини. Излагаш се.
В такъв случай много лесно се попада в графа- Тая пък ми се меси.
Например свекървата пита купихте ли си диван, видях много хубав еди къде си? Снахата подскача, от нахалството на свекървата, да я пита такива лични неща и да дава съвети и мнение.
Снаха и свекърва реално няма как да имат общи теми за разговор.
И никой не пита свекървата дали тя е ОК с това често гостуване в дома й. Аз бих се ужасила да ми се навлиза в личния живот толкова често и за дни.