Дразнеща свекърва

• 23 896
  • 573
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Но тя няма нужда да се приобщава към свекърва си.

# 106
Относно запитването ти - за теб може да не е натрисане, но за мен е. Всеки вижда нещата различно и това, че твоето мнение е различно, не прави моето грешно. Както и обратното разбира се. Пример от мен - аз и мъжа ми живеем отделно. Ако започнем често да ходим в свекърите и да оставаме там с дни, ще си е живо натрисане според моите представи. Много вероятно и според техните. И това няма нищо общо с това дали живеем в наше жилище или сме под наем.
Натрисане с покана няма. Това е. Който не ще да му се натрисат - не кани.
От предишната тема обаче разбрахме, че според авторката гаджето е убеждаван от майка си да си хване жената (тоест авторката) и да идат на село. И той наистина иска да се преместят.
И в онази, и в тази тема се писа, че такива селски ергени като него с градски моми като нея трудно мелят заедно брашно. Мъжът ù се сопва, че като не я кефи - да си ходи. Мъжката майка от село пък вече се изживява като официално признат матриарх и дава съвети по практичност, а момичето нито живее с нея, нито я е питало, даже не е споделяло. Селският ерген слуша майка си. Абе картинка от СО.

# 107
  • Варна
Ааа, в поста вече не нищех казуса на авторката, а конкретно мнението на дамата която яде горките жени дет давали еди какви си съвети. Просто й посочих, че схващането що е то "любов и глупава саможертва" има различни измерения.
Впрочем, всичко ли правим само когато имаме нужда?
Пък и да ти кажа, ако мъж ми ще е между чука и наковалнята, и ще ми е нервен вкъщи, щото докато сме били на гости сме си мерили онуй дет нямаме с майка му... ами май по-добре да  гледам любезно и да се усмихвам с половин уста.
Не знам, всеки си определя печелившата стратегия. Такава тема се повдига за 7783901 път и единно мнение няма, ама то няма и как.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 00:00 от plqsak

# 108
Ами, честно казано, трудна работа. Тя го обича...
Ама тя ако го обича ще прави това, което на него му харесва и всячески ще му угажда. За момента се вижда, че на него му харесва маминка да командва у тях. Само дето съпругата е недоволна и за нея налагането на собствено мнение е по-важно от това съпругът й да е щастлив ¯\_(ツ)_/¯

# 109
  • София
От предишната тема обаче разбрахме, че според авторката гаджето е убеждаван от майка си да си хване жената (тоест авторката) и да идат на село. И той наистина иска да се преместят.
И в онази, и в тази тема се писа, че такива селски ергени като него с градски моми като нея трудно мелят заедно брашно. Мъжът ù се сопва, че като не я кефи - да си ходи. Мъжката майка от село пък вече се изживява като официално признат матриарх и дава съвети по практичност, а момичето нито живее с нея, нито я е питало, даже не е споделяло. Селският ерген слуша майка си. Абе картинка от СО.

Ако нещата наистина са така, това е моето мнение

Изобщо не е за подценяване това един мъж да е залепен за майка си. И го казвам, като дете точно на такъв мъж - баща ми е на 70 години и още живее с майка си. А майка ми живее на горния етаж от къщата. Не я е виждал вече 15 години. Цял живот им слушам скандалите и побоищата, заради интригите, които баба ми им въртеше. Сега и на мен започна да ми ги върти и ме изпокара с баща ми. Защото за него думата на майка му е свещен закон - край! Всички други лъжат и се опитват да очернят горката му маминка. Идея дори си нямаш какъв ад е да се живее с такъв човек, пък дори и да не ти е съпруг, а баща.
Затова й казвам на авторката да се опита да уреди този проблем преди да се родят децата. Ако не успее, хич и не й трябва да ражда, и да се обвързва с такъв типаж за цял живот, защото е много тежко после - най-вече за децата.

Като цяло мнооого трудно си позволявам да давам съвети за раздяла, даже, като се замисля, май не съм го правила до сега, но като човек, който е минал през подобен живот, но от друга гледна точка, смело казвам на авторката - да събира багажа и да се маха. Такъв тип мъже мога да ги сравня с алкохолиците и комарджиите - никога не престават да са такива. Няма оправяне, няма превъзпитаване, има само един пропилян живот - този на съпругата. И изхабени нерви - много, много нерви. Не си заслужава!

# 110
Добре, но той кога се е привързал към майка си? Тя такъв си го е взела - привързан. И сега на това основание да го отсвири, ми изглежда като аз да си взема рус мъж, а после да го напусна, защото не харесвам руси мъже.
Не е логично.

# 111
Всяка жена очаква  вземайки ерген от майка му, да е готов за ново семейство, а не да придържа полата на мама.

# 112
  • София
Добре, но той кога се е привързал към майка си? Тя такъв си го е взела - привързан. И сега на това основание да го отсвири, ми изглежда като аз да си взема рус мъж, а после да го напусна, защото не харесвам руси мъже.
Не е логично.

Всички сме били млади и заблудени, всички сме вярвали, че любовта е достатъчно силна, за да промени човек. Авторката най-вероятно също е вярвала, че ще го промени - много жени са заблудени, че могат да го направят. И много жени разбират след време, че всъщност това никога няма да се случи. Едни се примиряват, други се развеждат и си научават урока. Защото човек е такъв, какъвто е - или го приемаш, или го оставяш, търгваш си и си променяш критериите, по които ще търсиш следвашия.

# 113
И стигаме до извода, че бракът и свекървата са  късмет от лотарията.

# 114
Тя както го описа в другия пост... не ми се вярва такъв характер да не си е личал, когато го е взимала този ерген от майка му. Да й каже, че като не й харесва, да си ходи... То бива романтика и галантност, но чак толкова...

# 115

В никакъв случай, решението за брак се взема с главата все пак.

# 116
  • София

Първият да Joy
При втория избор нещата се гледат доста по-обстойно, в детайли и с подозрение. Ако разбира се човек има капацитет и си научи урока. Има разбира се и такива хора, които са склонни цял живот да повтарят една и съща грешка.

# 117
...Авторката най-вероятно също е вярвала, че ще го промени - много жени са заблудени, че могат да го направят. И много жени разбират след време, че всъщност това никога няма да се случи. ...
Съвсем точно казано - хората просто не са променят. Или го приемаш с плюсовете и минусите, или не. Особено пък голяма грешка е да се вярва, че като се роди дете, той ще се промени. Ами, и тогава не се променя, но за жената проблемът вече е от съвсем друг калибър.

# 118
  • София
Ами, честно казано, трудна работа. Тя го обича...
Ама тя ако го обича ще прави това, което на него му харесва и всячески ще му угажда. За момента се вижда, че на него му харесва маминка да командва у тях. Само дето съпругата е недоволна и за нея налагането на собствено мнение е по-важно от това съпругът й да е щастлив ¯\_(ツ)_/¯
Е колко да е щастлив, ако жена му е нещастна заради майка му? Защото и той, ако обича жена си, всячески ще й угажда.

# 119
Ми, не си разбрала много - точно заради най-чистата, свята и... любов, правиш възможното да се разбираш/приобщиш (не с цената на всичко, разбира се).
Разбрала съм аз, защото съм се "натрисала" така баш в името на голямата любов.
А тук някои обясняват как е заради тънки сметки.
Само че ако няма взаимност, то няма голям смисъл от такива саможертви.
Затова да пробва мъжът ѝ дали ще предпочете да прекарва по-малко време с майка си и повече време с нея, както е редно за едно семейство.
Ако не иска, то за мен компромис не е нужно да се прави. Това не е малък компромис, каквито всички правим постоянно при общуване. Това е нещо, което може да ти съсипе живота.
Все едно ще живеем хиляда години, та дай да прекараме 30-40 с хора, които не ни уважават. Че то така стават болестите.
Пак ще кажа - айде нЕма нужда!
И за сведение сега имам нормални свекъри, даже страхотни, защото парен каша духа и този път гледах като се омъжвах.
Сигурна съм, че ако мъжът на авторката не се осъзнае кое е настоящото му семейство, то тя би си намерила по-добър, защото вече знае какво да гледа.

Общи условия

Активация на акаунт