Дразнеща свекърва

• 23 953
  • 573
  •   1
Отговори
# 150
Представям си как в бъдеще ще изглеждат синовете, възпитани основно от разведените им майки.
Горките бъдещи снахи, темите в бг- мама ще са основно рев от мамините синчета. А свекървите ще са още по-ужасни.

# 151
Казваш, че синовете на разведени майки са мамини синчета?

# 152

Да, мамини са, разбира се. В стремежа си да ограничат контакта с бащите им, майките ги осакатяват базово.

# 153
  • София
Ами ако бащите им дори в съда не се борят за децата си... Могат и да станат мамини синчета, да. Ако таткото е неделен, как да стане татково синче?

# 154
  • Варна
Добре, че не охарактеризира дъщерите на разведените майки, че не ми се мисли какво щеше да излезе. А защо мислиш, че всички разведени майки се стремят да ограничат контактите с бащите? Щото около мен няма такова нещо. Имам две разведени приятелки с момчета, и двете насърчават контактите с бащите, но за съжаление, ефект няма, на татковците им харесва свободния живот, гонят фусти, с крайна неохота дават пари и почти насила си взимат децата от време на време.

# 155
Представям си как в бъдеще ще изглеждат синовете, възпитани основно от разведените им майки.
Горките бъдещи снахи, темите в бг- мама ще са основно рев от мамините синчета. А свекървите ще са още по-ужасни.

Щом бащите не търсят контакт с децата си, кой друг да ги гледа, освен майките. Поне майки да имат децата.

# 156
Ами всеки си пише от неговия опит. Около мен са все бащи, които се натискат да си взимат децата.
Разбира се, че сигурно има и абдикирали бащи. Хубавото е да се мисли навреме за евентуалните последствия, но за съжаление хората са различни и с различни интереси и приоритети.

# 157
  • София
А разведените с деца какво общо имат с темата на авторката?

# 158
В темата е това, че дразнещи свекърви е имало и ще има, та даже ще става и по-зле. Така, че да намери начин да се справи с нейната, защото със сигурност има и ще има по-лоши.

# 159
Аз не разбрах кскво означава "слуша майка си", "не слуша мен", но ако наистина преценката е по-правилна на майката, защо да не я послуша? Примерно, ако младите се хвърлят на голяма, необмислено покупка, не си правят сметка за нещо. Друг е въпросът, че всеки съвет може да бъде даден деликатно. За живеене със седмици при родители, това е сигнал, че връзката не е особено сериозна.

# 160
Примерно, ако младите се хвърлят на голяма, необмислено покупка, не си правят сметка за нещо.
Хахахахахаха, ами то по-голяма и необмислена покупка от собствено жилище, което е желанието на авторката, трудно ще се намери Grinning

# 161
  • София
Голяма и необмислена покупка например диван Laughing
Линк към известната тема за тези, които не са чували за дивана на Популе https://www.bg-mamma.com/?topic=772407

Техните покупки са си тяхна работа по принцип. Не е добре човек да си завира носа в чуждите портфейли.

# 162
Само пример дадох, защото не ми стана много ясно в какво точно се изразява "слуша, не слуша". Имам познати, чиито деца много самостоятелни иначе, но като се на бутат с необмислени финансови действия, после приревават на родители да помагат.

# 163
Как хем са самостоятелни, хем приревават за дотации?

# 164
Как хем са самостоятелни, хем приревават за дотации?
Живеят с илюзия, че са самостоятелни. Не преценяват възможности и не планират добре. И после-на родителите, а кой няма да помогне на детето си.
Но по темата, не разбрах в какво точно е "слушането".

Общи условия

Активация на акаунт