Дразнеща свекърва

• 23 549
  • 573
  •   1
Отговори
# 270
А какво лошо има да син обича майка си и ако остане сама вдовица да се грижи за нея ? Или щом се е оженил, край няма майка ли ? Ми, що не се откажете вие от майките си ?

И аз това се питам. Сега снахите са много сербез, ако могат ще прокарат закон, забраняващ на синовете да общуват с майките си. Обаче все се питам като остареят дали пак така ще мислят или ще мрънкат, че синът им не ги посещава и не се обажда? Всичко си има мярката и баланса и проблем има само ако се нарушат те. Иначе е съвсем нормално син да се грижи за възрастните си родители. както и дъщеря, впрочем.

Явно за хора като вас е невъзможно да осъзнаят, че става дума просто за поставяне на здравословни граници. За сведение, грижата за родителите не включва свекървата априори да бъде център на вселената. Жалко е обаче колко свекърви се борят със зъби и нокти за тази роля.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 15:55 от Lady_Gorgeous

# 271
А какво лошо има да син обича майка си и ако остане сама вдовица да се грижи за нея ? Или щом се е оженил, край няма майка ли ? Ми, що не се откажете вие от майките си ?

И аз това се питам. Сега снахите са много сербез, ако могат ще прокарат закон, забраняващ на синовете да общуват с майките си. Обаче все се питам като остареят дали пак така ще мислят или ще мрънкат, че синът им не ги посещава и не се обажда? Всичко си има мярката и баланса и проблем има само ако се нарушат те. Иначе е съвсем нормално син да се грижи за възрастните си родители. както и дъщеря, впрочем.

Явно за хора като вас е невъзможно да осъзнаят, че става дума просто за поставяне на здравословни граници. За сведение, грижата за родителиге не включва свекървата априори да бъде център на вселената. Жалко е обаче колко свекърви се борят със зъби и нокти за тази роля.

И после същите тези свекърви се оплакват. Ако сина е женен се оплаква от лошата си снаха, или защо моя син на 40 години, не може да си намери жена, или всяка жена го зарязва.

# 272
Разбира се, че е така, и майка й заслужено си в получила и шамарите, защото отдалечава децата от бащата. А бащата толкова много ги иска, че нямам думи. Buttercake, да не би да си изоставена свекърва и да ти се иска да имаш такива отношения със сина ти, ама лошата снаха ти е го е взела? Може ли да го отглеждаш 30 години и накрая някоя фуста за една вечер да ги го вземе? Или имаш проблеми с майка ти?

Както казваше навремето Катето Евро: "Защо бе маме, при жива майка, ще се жениш?" Joy

# 273
Абе като гледам няма да е голям тормоза от злата свекърва, щом някои още са със синовете им. Същите тези мамини синчета ? Па що бе си взехте партакешите и не се прибрахте обратно при добрите ви майки ?  За чий седите при льольото, дет спи с майка си ? Че и деца им раждате ?

# 274
Е, някои се прибрахме и не родихме.
А някои льольовци не стигат дотам да се наложи подялбата им.

# 275
  • София
Аз с майка ми се разбирам отлично, но нямах проблем да повярвам на много потребителки, когато споделяха обратното за майките си в темата за токсичните родители, примерно. Не съм мислила, че си фантазират, всеки си знае собственото положение.
И свекърва ми е супер, но пак- това е при нас. Колко е трудно да се приеме, че всеки си има лична история и отношения и не непременно мрази някого, лъже и така нататък?

# 276
Абе като гледам няма да е голям тормоза от злата свекърва, щом някои още са със синовете им. Същите тези мамини синчета ? Па що бе си взехте партакешите и не се прибрахте обратно при добрите ви майки ?  За чий седите при льольото, дет спи с майка си ? Че и деца им раждате ?
Някой много бързо си събрахме партакешите и се прибрахме, но не е там въпроса. Трябва жените  да знаем, че такива мъже не се променят, и или се примиряваш или си тръгваш. Авторката ми се струва, че се надява да се оправят нещата и да имат едно нормално семейство.

# 277
И аз така да питам, някой друг ли ви ги избира тези льольовци, че мрънкате кой какъв е? А да, забравих, наистина не е лесно да намериш послушен мъж тип чехльо, ама и да не слуша мама...

# 278
Jane,
Не, не смятам, че е нормално. Но, аз не коментирам това. Аз мисля, че в случая майката е токсичната, защото е вкарала децата във войната със свекървата и бащата.
Да не говорим за конкретния случай, но как си представяш жената да оправдава безкрайно дълго мъжа си, когато детето го търси, а той не се появява?
А ако обещава, че ще ходят еди-къде си и впоследствие се отмята? Когато виждаш разочарованото си дете, по-важното ли е да пазиш репутацията на бащата?
Не оправдавам женските крайности, но и ти прекаляваш.
А по-добре ли ще бъде да разбия сърцето на детето си ? По-добре ли ще стане положението ? Прекалявам или не, аз никога не бих казала лоша дума за баща им, нито пък за свекървата. И честно казано, изобщо не се връзвам на подобни истории за злата свекърва, дето има безгранична власт, че от разстояние движи животът на младите и те правят, каквото тя заповяда. В османската империя ли ?

# 279
  • София
Кой в темата е говорил срещу бащата, buttercake? Може ли цитат?

# 280
Пък една се оплакваше, че свекървара много се месила, щото разбираш ли, предлагала закуска ???
И онъз не издържала на тормоза и си събрала багажчето.
Боже, дано имаме същият късмет, като тази свекърва, ако някой ден синът ми доведе такава.

# 281
  • София
Е, липсата на отговор също е отговор Wink

# 282
Jane,
Не, не смятам, че е нормално. Но, аз не коментирам това. Аз мисля, че в случая майката е токсичната, защото е вкарала децата във войната със свекървата и бащата.
Да не говорим за конкретния случай, но как си представяш жената да оправдава безкрайно дълго мъжа си, когато детето го търси, а той не се появява?
А ако обещава, че ще ходят еди-къде си и впоследствие се отмята? Когато виждаш разочарованото си дете, по-важното ли е да пазиш репутацията на бащата?
Не оправдавам женските крайности, но и ти прекаляваш.
А по-добре ли ще бъде да разбия сърцето на детето си ? По-добре ли ще стане положението ? Прекалявам или не, аз никога не бих казала лоша дума за баща им, нито пък за свекървата. И честно казано, изобщо не се връзвам на подобни истории за злата свекърва, дето има безгранична власт, че от разстояние движи животът на младите и те правят, каквото тя заповяда. В османската империя ли ?

Просто много добре манипулират синовете си и им вменяват чувство на вина. Маме, ела да изкопаеш градината, нали знаеш, че аз съм болна и не мога. Другия петък се измисля веднага нова неотложна работа за вършене. Ако сина са го викнали в събота на работа, даже не отива на работа, понеже веднага се започва- баща ти и брат ти работят далече, сега и ти ли ме оставяш сама, аз толкова се борих във живота, заради вас. Естествено, вината е в сина, той не поставя никакви граници и така, още повече се привързва към майка си.

# 283
  • София
Ааа, чакайте, че чух и обратната история. Синът не се усеща сякаш, че майка му вече не става да води детето по ангажименти, а тя не смее да откаже. Бабата е на 75 години, просто е очукана от гледане на съпруг-бей и двама сина + 3 внучки. На него му е втори брак, млада жена, ясно ви е...

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 16:57 от Cuckoo

# 284
Пък една се оплакваше, че свекървара много се месила, щото разбираш ли, предлагала закуска ???
И онъз не издържала на тормоза и си събрала багажчето.
Проблемът беше, че ги буди в седем сутринта в почивен ден. Впрочем, нарушаването на съня по този начин е един от методите за мъчение на терористи, джихадисти, нацисти.
Пак добре, че не ги буди в шест като за работа.

Общи условия

Активация на акаунт