Дразнеща свекърва

• 23 412
  • 573
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  тя не се е трудила по никакъв начин за апартамента, явно не съм пояснила. А хола в който съм вложила хиляди е моя заслуга.
Няма какво да поясняваш.
На документите за собственост пише нейното, не твоето име.

Решила си да влагаш пари да ремонтираш имот, който не е твой. Твоя работа, но нямаш право на претенции.
Купи си телевизор, него поне можеш да си го вземеш после, ако се наложи.

# 391
Кой те е карал да влагаш в чужд апартамент? Съмнявам се свекървата да е поставяла условия, че няма да живеете, ако не направите основен ремонт. Ти си искала да минеш тънко с едно ремонтче да си заплюеш апартамент, ама няма да ти излезе сметката. Жената си е в апартамента, с колко и какъв труд е получен, не си ти съдник. Който иска да е самостоятелен си ремонтира собствения имот. Като не искате наеми, да си бяхте взели ипотека. Купи си телевизор в твоята спалня, как си се сетила в нейната да вземеш... Искаш жената да я превърнеш в затворник ли? Да излиза само по тъмно да не ви пречи?

# 392
Ами свеки освен да се гътне, друго какво да направи, та да угоди?
Направили сте, защото живеете там, да не сте вкарвали средства в чуждо жилище.
Вашите дали ли са нещо или само мъжът е длъжен?
Като ви е приоритет обзавеждането, не се сърдете. По нейно желание ли ремонтирахте или заради себе си? Тя да ви е молила?
Очаквате да се свре в стаята си и да излиза само след полунощ ли?
Много грубо се изразявате.Не съм казала, че не мога да я понасям или не я уважавам напротив! Апартамента е прехвърлян на мъжа ми негова собственост си е. Доколкото от моя страна с какво съм допринесла-поярвайте ми с много-осигурила съм достатъчно на свекърва си да й бъде удобно, а на родителите си нищо. Помагам й до колкото мога. Често и става лошо в  2, 3 вечерта карам я на болница.Заем й изплатихме за, който не знаехме и си дадохме всички спестявания. Не е лесно, повярвайте ми. Не искам само да си стои в стаята. Помолих ви за съвет затова как да говоря с нея без да я обидя да й кажа, че имам право да гледам каквото си поискам на телевизора, който аз съм купила? Не смятах, че толкова грубо всички ще ми отвърнете.

# 393
  • София
Живеят заедно, после тя слухтяла. Да си сложи тапи в ушите ли?
Намерили сте се - тя любопитна, а пък ти разчиташ да ти помага, но после да се скрие някъде.

А кой точно е прехвърлил апартамента на мъжа ти? Значи той го е заслужил, а свеки нямала заслуги? Страшна логика.
Живяла съм достатъчно години, за да повярвам, че не сте си направили сметката - един син, с прехвърлено жилище. И се започва: снахата не че не уважавала свеки, обаче.... трупат се претенциите, трупат се и така
Ето откъде тръгват приказките за лошите снахи, с пълно основание

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 15:49 от Cuckoo

# 394
Живеят заедно, после тя слухтяла. Да си сложи тапи в ушите ли?
Намерили сте се - тя любопитна, а пък ти разчиташ да ти помага, но после да се скрие някъде.
Ако смяташ за нормално някой да ви подслушва, окей, значи аз нещо греша.

# 395
  • София
Скрит текст:
Здравейте!Темата намерих за подходяща, за да споделя мои мисли. Живея със свекървата си от 5 години. От както съм се омъжила за мъжа си. В началото сме били на бригади да си спестим някакви пари, за да може да си направим ремонт. Апартамента е голям 4 стаен и живеем с нея,защото е млада вдовица и е с тежко заболяване. От човешка гледна точка да не е сама и така е по-лесно като мъжа ми е близо, за да може да й осигурява отопление, да пазарува и т.н.Ако живеем на квартира трябва да мислим за две къщи, което е по-натоварващо,
а по закон апартамента е наследство и на мъжа ми.
Скрит текст:
Не е нужно да плащаме наем като има толкова голям апартамент. Като цяло тя е добър човек и се опитва да помага много. Готви, помага за сметките, не ходи на работа, заради заболяването, но получава пенсия. Добре... Нека премина към нещата, които ме дразнят и се опитвам да преодолявам. Както споменах в началото ходихме на бригади, за да можем да направим ремонт.Хола е много голям и като средства ни струваше много, за да го направим както искаме. За да излезне от спалнята, свекърва ми трябва да премине през хола, за да иде до кухня или тоалетна. Та къде е проблема? Проблема е, че може и в мен да е грешката, но имам следните очаквания : като знам какво съм преживяла, за да спестим определение сума и да си го направим удобно очаквам малко повече самостоятелност, но я няма. Свекърва ми още като се наспи и се настани в хола и прекарва целия ден там. Гледа си каквото си реши по телевизора, а в нейната стая сме й осигурили телевизор и удобна спалня. В нашата спалня нямаме телевизор и очаквам като ида в хола да гледам каквото си реша без да се съобразявам и без да ми е съвестно. А също да чувствам самостоятелност. Ще кажете стой си във вашата спална. Да, но е супер нечестно да си се трудил за нещо толкова време и накрая някой друг да се разполага и възползва всеедно заслугата  е негова. Не знам дали ще ме разберете или ще ме сметнете за лоша, не знам! До сега не съм й казвала нищо, уважавам я. На мъжа ми съм споделяла, но какво да каже й той? Майка му, е не искам да си развалят отношенията. Аз съм възпитана да се съобразявам и май от там идва проблема, че очаквам и от другите същото. Не искам да не седи в хола или нещо такова, но поне да разбере от намек като например пускам си нещо на английски, което не разбира, но на нея вземе, че и стане интересно. Ако си нямаше телевизор нямаше да се ядосвам, но това не дразни има си и пак дистанционите стоят пред нея в хола гледа новини. През това време, аз си гледам в телефона какво да правя, не че толкова гледам тя, но аз на нейно място щях да се съобразявам повече може би. Друг проблем е, кухнята. Когато реша да сготвя нещо и само да пусна мивката и тя веднага идва да ме наблюдава, иска да помага, да нареже това, да направи онова. Аз съм човек, който обича самостоятелно да се изявява и съм й го казвала милион пъти. Така се чувствам всеедно ме подценява и, че не ми вярва, че ще се справя и ми се отбива желанието. Някой ще ми кажат, че съм луда, че се дразня на такива неща - да ми се помага, но дразня се какво да направя. Дайте съвети как да постъпя без да обидя никой? Дори в момента си лежим в спалнята с мъжа ми, а тя си гледа тв в хола. Когато сме в хола 3мата на мен не ми се общува не знам защо. Миже би защото на два пъти съм я хващала да се надвисва да ни чуе разговора докато сме си някъде двамата Чакаме бебче, може би за това емоциите ми се изострени и се дразня и още повече от преди. Не знам как ще я караме като се роди. Със сигурност ще ми помага, но от друга страна ще се дразня много от сега усещам. Аз от както съм бременна не съм карала мъжа ми да ходи да ми купува нещо, а свекито-оле как ми се дояде тва как ми се допи онова иди да ми купиш 😀Та извода е, че млади хора ако имат възможност да са си самостоятелни, защото разликата в разбирането и поколенията е свръх различно. И дразненето ще е в двете страни предполагам и аз я дразня.
Скрит текст:
Ами свеки освен да се гътне, друго какво да направи, та да угоди?
Направили сте, защото живеете там, да не сте вкарвали средства в чуждо жилище.
Вашите дали ли са нещо или само мъжът е длъжен?
Като ви е приоритет обзавеждането, не се сърдете. По нейно желание ли ремонтирахте или заради себе си? Тя да ви е молила?
Очаквате да се свре в стаята си и да излиза само след полунощ ли?
Много грубо се изразявате.Не съм казала, че не мога да я понасям или не я уважавам напротив!
Апартамента е прехвърлян на мъжа ми негова собственост си е.
Скрит текст:
Доколкото от моя страна с какво съм допринесла-поярвайте ми с много-осигурила съм достатъчно на свекърва си да й бъде удобно, а на родителите си нищо. Помагам й до колкото мога. Често и става лошо в  2, 3 вечерта карам я на болница.Заем й изплатихме за, който не знаехме и си дадохме всички спестявания. Не е лесно, повярвайте ми. Не искам само да си стои в стаята. Помолих ви за съвет затова как да говоря с нея без да я обидя да й кажа, че имам право да гледам каквото си поискам на телевизора, който аз съм купила? Не смятах, че толкова грубо всички ще ми отвърнете.
Кое от двете?

# 396
  • София
Ето съвет - щом апартамента е на мъжа ти, продавате го и купувате 2 по-малки.
И може да го навиеш да пише поне единия на името и на двама ви или да сложите един подпис преди това, за да знаеш че си влагаш парите в нещо твое. Гледай да са наблизо, но не в един вход.
По-скъпо е, но спокойствието е безценно.

Или съвета за телевизора. Понеже смени малко първоначалната версия за собствеността.

# 397
Апартаментът, предполагам, е прехвърлен със запазено право на ползване на свекърва ти, нали ?
Тя може и обезщетение за лишаване от ползване / наем/ да ви иска.
Едно дете ли е той ?
И винаги ли е живял с майка си ? Тя не ви ли помага с нещо, например готвене?
Ти защо не я ангажираш с някакви дейности, ако ходиш на работа ?
Сестра ми още живее със свекърва си , по същия начин. Тя им отгледа детето, готви и досега, а семейството се прибира вечер от работа и им е сготвено по поръчка. Жената си има телевизор в стаята, но предпочита тв в кухнята, за да си поговори с някого. Само вечер и сутрин си гледа нейния. Никой на никого не пречи вече 15 години. И те живяха под наем, но се прибраха при нея, всички са доволни.
Разбирам, че си бременна, но тази жена ще ти е нужна тепърва, да не я научите само в спалнята да си стои, и когато ти потрябва да наглежда детето, да не можеш да я извадиш оттам Blush
Малко дипломация, ако сте решили да останете там, няма да е излишна.

# 398
Благодаря на последните 2 отговора! Бяха адекватни и не толкова груби, както предходните. Няма да се обяснявам и да Ви снимам документи за собственост. За да съм решила да споделя - следователно съм открила причини да се чувствам несправедливо. Както и да е-за тези, които ме нарекоха лоша снаха. Не не съм - само тези, които живеят със свекървите си може би ще ме разберат. Не казвам, че и свекърва ми е лоша, просто много на мое място щяха да се дразнят за някой неща. Все пак и аз ще съм или свекърва или тъща и се моля само да не се налага да тежа на бъдещите си снахи или зетове по какъвто и да е било начин. Хубав ден! Благодаря и на негативните изказвания! Но наистина, човек, за да може да даде съвет адекватен и полезен трябва да се намира в подобна ситуация. ☺️

# 399
  • София
Бившият ми шеф живееше така с третата си жена - при мама.
И ми обясняваше колко добре било вечер да си намериш сготвено.

# 400
Разбирам, че се дразниш, задето стои около вас, но всъщност това е неизбежно, ако сте заедно.
За тези телевизори имаш два варианта:
Или си купете един за вашата стая и там си гледайте;
Или говори с нея, че в хола ти избираш програмите, а в нейната стая - тя.
Не знам, да не вземе да се обиди нещо, но не виждам да имаш трети вариант. Говори с мъжа ти, защото може той да ти се разсърди заради тези телевизионни неволи, ако майка му се почувства притеснена и се разстрои, както е и със заболяване.

# 401
И точно, защото истината е многолика и субективна, а правдата е въпрос на гледна точка, човек трябва да живее отделно, а ако няма начин да е готов на компромиси. И понеже избор винаги има, да не мрънка после.

# 402
Разбирам, че се дразниш, задето стои около вас, но всъщност това е неизбежно, ако сте заедно. За тези телевизори имаш два варианта:
Или си купете един за вашата стая и там си гледайте;
Или говори с нея, че в хола ти избираш програмите, а в нейната стая - тя.
Не знам, да не вземе да се обиди нещо, но не виждам да имаш трети вариант. Говори с мъжа ти, защото може той да ти се разсърди заради тези телевизионни неволи, ако майка му се почувства притеснена, както е и със заболяване.

Точно затова Ви помолих за съвет как да говоря с нея без да има обиди. Заради това заболяване на никой не му е лесно, но не и справедливо млад човек да си погубва уж най-хубавите си години в притеснения и съобразяване, защото в крайна сметка може и аз да се разболея. Даваме всичко на каквото сме способни и мисля, че е нормално да имаме някакви очаквания.

# 403
  • София
Никой не ти дава съвет как да проведеш разговора, защото не смятаме че си в правото си да имаш такива изисквания.

Ама не си погубвай най-хубавите години пред телевизора, остави я тая работа на пенсионерите, ти прави нещо по-смислено. Не мога да повярвам, че млада жена в 21 век страда, че не може да се пребори със свекървата за телевизора.

# 404
  • France
Ако не си искала да се притесняваш и съобразяваш, не е трябвало да заживявате заедно. Това е генерална грешка, която ще ви струва и комфорта, и разбирателството.

Общи условия

Активация на акаунт