Дразнеща свекърва

• 23 499
  • 573
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Djaky - Хубаво е преди да пишеш, да четеш. Нека погледнем в мненията на авторката:
Скрит текст:
Здравейте!Темата намерих за подходяща, за да споделя мои мисли. Живея със свекървата си от 5 години. От както съм се омъжила за мъжа си. В началото сме били на бригади да си спестим някакви пари, за да може да си направим ремонт. Апартамента е голям 4 стаен и
живеем с нея,защото е млада вдовица и е с тежко заболяване. От човешка гледна точка да не е сама и така е по-лесно като мъжа ми е близо, за да може да й осигурява отопление, да пазарува и т.н.
Скрит текст:
Ако живеем на квартира трябва да мислим за две къщи, което е по-натоварващо,а по закон апартамента е наследство и на мъжа ми. Не е нужно да плащаме наем като има толкова голям апартамент. Като цяло тя е добър човек и се опитва да помага много. Готви, помага за сметките, не ходи на работа, заради заболяването, но получава пенсия. Добре... Нека премина към нещата, които ме дразнят и се опитвам да преодолявам. Както споменах в началото ходихме на бригади, за да можем да направим ремонт.Хола е много голям и като средства ни струваше много, за да го направим както искаме. За да излезне от спалнята, свекърва ми трябва да премине през хола, за да иде до кухня или тоалетна. Та къде е проблема? Проблема е, че може и в мен да е грешката, но имам следните очаквания : като знам какво съм преживяла, за да спестим определение сума и да си го направим удобно очаквам малко повече самостоятелност, но я няма. Свекърва ми още като се наспи и се настани в хола и прекарва целия ден там. Гледа си каквото си реши по телевизора, а в нейната стая сме й осигурили телевизор и удобна спалня. В нашата спалня нямаме телевизор и очаквам като ида в хола да гледам каквото си реша без да се съобразявам и без да ми е съвестно. А също да чувствам самостоятелност. Ще кажете стой си във вашата спална. Да, но е супер нечестно да си се трудил за нещо толкова време и накрая някой друг да се разполага и възползва всеедно заслугата  е негова. Не знам дали ще ме разберете или ще ме сметнете за лоша, не знам! До сега не съм й казвала нищо, уважавам я. На мъжа ми съм споделяла, но какво да каже й той? Майка му, е не искам да си развалят отношенията. Аз съм възпитана да се съобразявам и май от там идва проблема, че очаквам и от другите същото. Не искам да не седи в хола или нещо такова, но поне да разбере от намек като например пускам си нещо на английски, което не разбира, но на нея вземе, че и стане интересно. Ако си нямаше телевизор нямаше да се ядосвам, но това не дразни има си и пак дистанционите стоят пред нея в хола гледа новини. През това време, аз си гледам в телефона какво да правя, не че толкова гледам тя, но аз на нейно място щях да се съобразявам повече може би. Друг проблем е, кухнята. Когато реша да сготвя нещо и само да пусна мивката и тя веднага идва да ме наблюдава, иска да помага, да нареже това, да направи онова. Аз съм човек, който обича самостоятелно да се изявява и съм й го казвала милион пъти. Така се чувствам всеедно ме подценява и, че не ми вярва, че ще се справя и ми се отбива желанието. Някой ще ми кажат, че съм луда, че се дразня на такива неща - да ми се помага, но дразня се какво да направя. Дайте съвети как да постъпя без да обидя никой? Дори в момента си лежим в спалнята с мъжа ми, а тя си гледа тв в хола. Когато сме в хола 3мата на мен не ми се общува не знам защо. Миже би защото на два пъти съм я хващала да се надвисва да ни чуе разговора докато сме си някъде двамата Чакаме бебче, може би за това емоциите ми се изострени и се дразня и още повече от преди. Не знам как ще я караме като се роди. Със сигурност ще ми помага, но от друга страна ще се дразня много от сега усещам.
Аз от както съм бременна не съм карала мъжа ми да ходи да ми купува нещо, а свекито-оле как ми се дояде тва как ми се допи онова иди да ми купиш 😀
Скрит текст:
Та извода е, че млади хора ако имат възможност да са си самостоятелни, защото разликата в разбирането и поколенията е свръх различно. И дразненето ще е в двете страни предполагам и аз я дразня.
тя не се е трудила по никакъв начин за апартамента, явно не съм пояснила. А хола в който съм вложила хиляди е моя заслуга.
Скрит текст:
Ами свеки освен да се гътне, друго какво да направи, та да угоди?
Направили сте, защото живеете там, да не сте вкарвали средства в чуждо жилище.
Вашите дали ли са нещо или само мъжът е длъжен?
Като ви е приоритет обзавеждането, не се сърдете. По нейно желание ли ремонтирахте или заради себе си? Тя да ви е молила?
Очаквате да се свре в стаята си и да излиза само след полунощ ли?
Много грубо се изразявате.Не съм казала, че не мога да я понасям или не я уважавам напротив!
Апартамента е прехвърлян на мъжа ми негова собственост си е. Доколкото от моя страна с какво съм допринесла-поярвайте ми с много-осигурила съм достатъчно на свекърва си да й бъде удобно, а на родителите си нищо. Помагам й до колкото мога. Често и става лошо в  2, 3 вечерта карам я на болница.Заем й изплатихме за, който не знаехме и си дадохме всички спестявания.
Скрит текст:
Не е лесно, повярвайте ми. Не искам само да си стои в стаята. Помолих ви за съвет затова как да говоря с нея без да я обидя да й кажа, че имам право да гледам каквото си поискам на телевизора, който аз съм купила? Не смятах, че толкова грубо всички ще ми отвърнете
.
Скрит текст:
Ако бях отишла някъде на готово щях да мисля като повечето от вас и нямаше да правя на въпрос изобщо подобни неща. Но не съм!
Всяко нещо е благодарение и на  мои усилия и да преписан е апартамент на мъжа ми-голи стени, благодарни сме! Апартамента не е купуван от свекърва ми, а нейните свекъри са го купили за сина им. След като той почива, тя го наследява, но след като се наложи да й изплатим заема й се наложи да го прехвърли. Защото повярвайте ми пълен шок и ужас е да дойдат и да ти кажат, че ще ти вземат всичко, което с 300 зора си купил без абсолютно да знаеш нищо. Имаше заем, за който никой не знаеше и не беше плащан от години. Докато станат дом тези голи стени, които твърдите, че не сме заслужили доста жертви сме дали.
Скрит текст:
Нима вие, които сте родители не мислите за вашите деца да им подсиурите жилище и нямате такова намерение за в бъдеще? Може емоциите ми да са малко в повече. Но аз искам нормални неща. Да се съобразяват с мен както и аз с тях това е. Не искам никой да е затворник и т.н. Както и да е приключвам темата, защото прекалено много започнах да споделям твърде лични неща, а предполагам отново ще съм нападната. Хубава вечер!
Скрит текст:
Благодаря на всички! Повечето бяха толкова мили, че се чудя свекърви ли са? С повечето мили думи усетих, че единствената Ви цел е да ни разведете с мъжа ми. 😀 Неадекватно е да обиждаш и да определяш някой какъв е от страни. Прочетох, че едва ли не съм някаква неадекватна психарка 😀, а аз просто помолих за съвет по какъв начин да поговоря с нея без да се засягаме. В случая да си търся права, които са съвсем нормални Нормално е, че човек има нужда като се прибере от тежък работен ден да вземе дистанционното и да погледа за 1 час нещо, което на него му се иска на телевизор, който той си е купил. Целта ми е отстъпване не на нещо чуждо, а на нещо наше си и мисля, че е съвсем нормално желание. Ядосвам се понякога, че така се държи всеедно тя е купила нещо или е направила друго, а не е така. Относно моите родители са помагали и финансово и физически също. Някой от вас дори искат да им говоря в цифри 😀. Така
апартамента е закупен от нейните свекъри и е подарен на моя свекър и нея.  Свекърва ми в този дом една крушка не е закупила. А стойността на, която е закупен апартамента мъжа ми още преди да се оженим почти я изплатил,
Скрит текст:
защото работи от 7 клас и поема повечето отговорности - тя е болна от скоро.
А от както живеем заедно сме я изплатили изцяло-няма да се обяснявам за подробности
Скрит текст:
, защото както казах на една от коментиралите, така ще кажа и тук  не сме банкови служители или счетоводител да Ви водя отчети. Нито искам да я пращаме някъде, нито да си стои в стаята постоянно вие сте луди 😀 Живеем с нея от човешка гледна точка, за да е лесно и на мъжа ми да й помага и да я гледаме.
Иначе да, най-лесно да идем някъде другаде и да я оставим на произвола нали?
Скрит текст:
Но по всяко време трябва да сме на разположение, ако има някой, който е системно буден посреднощите, за да я закара да спешно ще ме разбере, че е по-лесно да сме на едно място в такива моменти. Друга мислителка определи, че искам да се гътне? Не знам как е възможно да мислите подобни неща? Тя е майка на мъжа ми и дори да няма друга причина тази е повече от достатъчна да я уважавам и да искам да е възможно най-дълго време сред нас.
Не сме ремонтирали при нашите, защото те нямат нужда от ремонти и не живеем с тях, защото са си двама и нямат нужда от компания.Мисля, че е нормално човек да се дразни за някой неща-като например купи зелени завеси или пък оле дано бебето ти не реве много, че какво ще правим.
Скрит текст:
Не знам дали си въобразявам, но това не ми звучи като приказка на бъдеща баба, която се радва за внучето си. Сигурно се радва естествено, ама вие нали ме изкарвате нагла и каква ли не.  И общо взето ще си стоя в стаята и ще си взема телевизора от хола и там ще си гледам. Не знам какво очаквах от хора, които не са на мое място да ме посъветват наистина, чак си се смея на себе си 😀 толкова остроумие, изключително съм впечетлена 👏

# 481
Аа, нямали нужда от компания нейните😀 И проклетата свеки си купила зелени завеси, как не я е срам...
Само не разбрах, какво толкова лошо е направила, като е казала на сина си, че нещо й се яде или пие, и той, влизайки в магазин, се е сетил и го е купил?
Сметкаджийка е мацката, сама си го написа, че не иска да дават пари за наем, и си е фантазирала, че ще навре майката на мъжа си в една стая без право да излиза. Обаче сметките й поначало са криви. С право я питаха момичетата тук как си е представяла да имат гости, когато стаята е преходна. Как свеката ще иде до тоалетна или ще спи? Нормално ли е? Тази направо си мисли как да изхвърли жената от дома й.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 17:11 от Djaky

# 482
  • София
Аа, нямали нужда от компания нейните😀 И проклетата свеки си купила зелени завеси, как не я е срам...
Само не разбрах, какво толкова лошо е направила, като е казала на сина си, че нещо й се яде или пие, и той, влизайки в магазин, се е сетил и го е купил?
Сметкаджийка е мацката, сама си го написа, че не иска да дават пари за наем, и си е фантазирала, че ще навре майката на мъжа си в една стая без право да излиза. Обаче сметките й поначало са криви. С право я питаха момичетата тук как си е представяла да умат гости, когато стаята е преходна. Как свеката ще иде до тоалетна или ще спи? Нормално ли е? Тази направо си мисли как да изхвърли жената от дома й.
Настоящия апартамент (до колкото прочетох) е на мъжа й (или СО, е разбрах кога е прехвърлен), а свека е една прахосничка, поставила ги пред свършен факт, въпреки това са й покрили заема и запазили апартамента. Притичват й за прищявки, каквито и бременната не си позволява. А защо да дават пари за наем, след като този апартамент си е техен и са приели свека в дома си на добра воля, за да я гледат? Как си представяла гости - ами с 4 стаи, дори и едната преходна, не виждам проблем. А свека как щяла да отиде до някъде си - ами тя самата  е гостенка, като не й харесва - пътя и да си живее сама където иска, няма да й се налага да се съобразява с никой.

# 483
Сметкаджийка е мацката, сама си го написа, че не иска да дават пари за наем, и си е фантазирала, че ще навре майката на мъжа си в една стая без право да излиза. Обаче сметките й поначало са криви. С право я питаха момичетата тук как си е представяла да умат гости, когато стаята е преходна. Как свеката ще иде до тоалетна или ще спи? Нормално ли е? Тази направо си мисли как да изхвърли жената от дома й.

И с всеки отговор повтаря как жената няма собственост вече, за да узреем за идеята, че снахата ако още малко потърпи неподчинение, наистина ще вземе да я изгони. Мен даже глупостта с гостите не ме учуди толкова, колкото крайната убеденост, че такова съжителство трябва да тече гладко, за сметка на възрастнта жена. Много глупаво поведение, хем да очакваш да минеш тънко и да не дадеш пари за апартамент, но в същото време понеже си нарцис, да очакваш да се държат с теб все едно ти си купил апартамента. Ако сделката широка панелка с бонус баба не е била по-изгодна от по-малката, но самостоятелна такава, авторката нямаше да се вкара в този филм. Яд я е, че бабата печели повече в сегашния сценарий. Плана беше тя да е отгоре просто. Това им е войната.

# 484
  • София
Да , авторката няколко пъти каза, че стойността, на която е бил закупен апартамента е изплатена.
На което аз вярвам.
Въпроса е, че това му е била стойността преди 30 години примерно, а не пазарната стойност към днешна дата.
Разликата е огромна!
Апартамента си е чист подарък от свекървата.

# 485
Afrodita, главната героиня не е написала до момента, че е съсобственик, т. е. не е СИО апартаментът. Иначе нямаше да пропусне да го изтъкне. Не се знае изобщо имат ли брак, ако нямат, СИО е изключена.
Пак казвам, голяма беля си е взела жената, като се е съгласила да напуснат квартирата и да се нанесат при нея. Да се беше разбрала със сина си да го продадат, и да купят два малки, щеше да е поне спокойна.

# 486
  • Варна
Отношението на авторката е ясно. Свекървата наследила а-нта, собственост на мъжа и . Съответно закупен от нейните свекъри. Намек, че не е допринесла финансово за имота. Но тази жена е отгледала сина си. Оценките не са само финансови. При появата на дете, свекървата ще е пречка. Трябва да се помисли за нейното бъдещо пребиваване.
Дори да са с чисти и безкористни намерения, имат и съответните задължения.

# 487
  • София
Да , авторката няколко пъти каза, че стойността, на която е бил закупен апартамента е изплатена.
На което аз вярвам.
Въпроса е, че това му е била стойността преди 30 години примерно, а не пазарната стойност към днешна дата.
Разликата е огромна!
И ти знаеш за коя стойност говори авторката от???
Апартамента, мисля, нямаше да им е наличен, ако не са й изплатили заема, а щеше да е заминал за погасяването му, ако младите не са си изхрачили спестяванията, за да погасяват чужд, занемарен заем, чиито лихви кой знае какви са и дали не са повече от главниците. Така че свободните съчитения издишат. Отделно, част от ап. е унаследен от сина, до колкото разбрах, после е продаден, т.е. частта на свекървата е изкупена от сина. В общи линии младите са спасили имота и са прибрали свека, вместо да й теглят чертата да остане на улицата и да си гледат живота само двамата, което им се отплаща - вижда се как.

# 488
  • Варна
Нека авторката да конкретизира, каква сума са изплатили. И на каква база е кредита, при съсобствен имот? Кредиторите не могат да конфискуват съсобствен имот. Поне тази лъжа не коментирайте.
Afrodita, най-удачния вариант е да евтанизират свекървата. Теренът ще е чист и ще и спестят доста неудачи.

# 489
Никъде авторката не е споменала, че е теглен ипотечен заем. Това не става без да подпишат всички собственици. Щом се твърди, че синът е собственик, той трябва да ипотекира. Ако не е ипотечен заем, никой не може да пипне единствено жилище, и то на двама собственици (дори да се изчислява минималната полагаема площ) Т. е. няма как апартаментът да е заминал, както казваш,  Аfrodita.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 17:44 от Djaky

# 490
Авторката писа че е около 25годишна,сина да е 28.Парите дадени за погасяване на дълга и обзавеждане на заветния хол са спестявания от бригади.В никакъв случай не може да са равни на пазарната стоййност на апартамент.Разбирам,че свекървата я дразни но при съжителство е неминуемо.
Отново предлагам да предоставят на свекървата непреходната стая,за да са по-самостоятелни в преходните спалня-хол.
Добре е авторката да поговори с мъжа си и тримата общо да поизгладят отношенията.

# 491
  • София
Afrodita, главната героиня не е написала до момента, че е съсобственик, т. е. не е СИО апартаментът. Иначе нямаше да пропусне да го изтъкне. Не се знае изобщо имат ли брак, ако нямат, СИО е изключена.
Пак казвам, голяма беля си е взела жената, като се е съгласила да напуснат квартирата и да се нанесат при нея. Да се беше разбрала със сина си да го продадат, и да купят два малки, щеше да е поне спокойна.
Djakу, ако беше прочела темата щеше да видиш, че по думи на авторката брак имат. А беля си е взела снахата, защото вместо да си вложат спестяванията в техен имот (друг), те са тръгнали да спасяват този, да погасяват чужд заем и да гледат жена с нулева финансова култира, която вероято е щяла да загуби този ап. или поне нейната част от него и която глрам не се съобразява с факта, че ако не тези хора, тя остава на вълните.
А ей това е написала авторката:
Цитат
след като се наложи да й изплатим заема й се наложи да го прехвърли. Защото повярвайте ми пълен шок и ужас е да дойдат и да ти кажат, че ще ти вземат всичко, което с 300 зора си купил без абсолютно да знаеш нищо. Имаше заем, за който никой не знаеше и не беше плащан от години. Докато станат дом тези голи стени, които твърдите, че не сме заслужили доста жертви сме дали.
Очевидно като май не е бил ипотекиран, а заема е бил друг (поне така разбрах от написаното), може и да не е единствено жилище за свека, щом са щели да им го вземат. Явно на някои ви е невъзможно да асимилирате, че свека е щяла да загуби имота, а сега е гостенка в имот на сина си, което предполага поне елементарна съобразителност с хората, които са и осигурили покрив, удобства и грижи.

# 492
  • София
На което аз вярвам.
Разликата е огромна!
И ти знаеш за коя стойност говори авторката от???
Апартамента, мисля, нямаше да им е наличен, ако не са й изплатили заема, а щеше да е заминал за погасяването му, ако младите не са си изхрачили спестяванията, за да погасяват чужд, занемарен заем, чиито лихви кой знае какви са и дали не са повече от главниците. Така че свободните съчитения издишат. Отделно, част от ап. е унаследен от сина, до колкото разбрах, после е продаден, т.е. частта на свекървата е изкупена от сина. В общи линии младите са спасили имота и са прибрали свека, вместо да й теглят чертата да остане на улицата и да си гледат живота само двамата, което им се отплаща - вижда се как.
От последния цитат, който си извадила и болднала даже в предното си мнение Stuck Out Tongue Winking Eye

И да младите със сигурност са върнали заем на стойност един четиристаен апартамент. Знаем ли какъв е пазара на имотите в момента?
Не знам кой си прави свободни съчинения.

И как им се отблагодарява свекървата - седи им в хола, гледа им телевизора и помага в готвенето, не я е срам. Вместо да вземе да си се завре в стаята и да излиза от там само като тях ги няма или спят.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 17:45 от ~Étoile~

# 493
Ее, свободни съчинения, сега пък не било единствено жилище на свека.

# 494
  • София
Авторката писа че е около 25годишна,сина да е 28.Парите дадени за погасяване на дълга и обзавеждане на заветния хол са спестявания от бригади.В никакъв случай не може да са равни на пазарната стоййност на апартамент.Разбирам,че свекървата я дразни но при съжителство е неминуемо.
Отново предлагам да предоставят на свекървата непреходната стая,за да са по-самостоятелни в преходните спалня-хол.
Добре е авторката да поговори с мъжа си и тримата общо да поизгладят отношенията.
Заветния хол е ремонтиран, след като изплатили заема и са спасили имота. Като се има предвид, че не е в София, се предполага и че цените са други.
Djaky - ако е единствено жилище и то съсобственост със сина, как точно ще " дойдат и да ти кажат, че ще ти вземат всичко, което с 300 зора си купил без абсолютно да знаеш нищо." - демек май заемодателя е искал да си покрие заема или част от него?

Общи условия

Активация на акаунт