Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 649
  • 918
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Tо за мен така и не мога да намеря някой с квалификация и познания.

# 616
  • In transit
Ре, незнам дали може да ти е от полза, но в сайта на Удая има една практика, по-скоро терапия, за трудно подвижни хора и с проблеми в гърба. Клипчето се казва Therapy for lower back с Tatiana Urquiza. Не я познавам въпросната Татяна, освен, че е добре изглеждаща възрастна дама, но ми беше направила впечатление, защото всичките и видеа са терапевтични.

# 617
  • София
Ще го видя, мерси. Проблемът ми е в горната част на гръбнака.

# 618
  • София
А за разтягане на предната част на бедрата какво бихте препоръчали?  Камилата ми е много трудна и от към огъване назад и много ми опъват бедрата. А има една асана, която обаче не знам как се казва( все едно от камила да се легне назад върху подбедриците), която ми е изключително белезнена и пускам назад само до лакти и не мога да задържа дълго. Ще съм благодарна за насоки. Започнах опитите за огъвкавяване назад с тухлички...и шпагат може да направя някой ден с ваша помощ:wink:

# 619
Ето това

Само че, коляното  на сгънатия крак да е на същото ниво като на изпънатия, а не да излиза пред него. И пробвай и тазът да не се накланя много на една страна.

# 620
Щом е трудна Ущрасана, опитай с блок:

Позата за която питаш в супта вирасана, ето облекчена версия.

Всяка асана може да се модифицира спрямо състоянието ви в момента, има дни в, които дали от претвоварване или от застояване, мускулите са стегнати и неща, които сте правили с лекота, може да ви спънат. Не се обвинявате, не се тюхкате, а правите стъпка назад и изпълзявате обелкчена версия на позата. 100 пъти по- добре отколкото да се преразтегнате и да получите контузия, която да ви държи далеч от мата с месеци.
Зимата мускулуте са стегнати, в студено помещение също. Има много фактори.
Слушайте тялото си🙏

# 621
Жаки сега като пусна снимките се сетих и още един.
Заставаш в началната поза на колене. Подравняваш тазът и гръдния кош да са в една равнина, все едно си закопчаваш якето и пускаш така назад като дъска без да ги разместваш. Бедрата ти ще те спрат докъде можеш. Пускането не е голямо в никой случай ако си подравнена. Задържаш колкото можеш, връщаш в начална позиция и пак така.

Опитвам се да намеря снимка, ама нещо безуспешно засега.

За сметка на това на другото намерих без да искам Simple Smile

В идеалния вариант за това разтягане от изходно положение с двата крака на земята само повдигаш подбедрицата назад и я хващаш без грам навеждане наникъде Simple Smile но аз не го мога Simple Smile минава ми напред коляното все още о като си хвана глезена си дооправям позата

# 622
  • София
Момичета, днес правих много хубав, кратък но интензивен клас, насочен към рамене, гръб и кръст и изобщо целия гръбнак,  понеже вчера коментирахме, ви давам линк и нота да го направите ❤🙏

https://youtu.be/3vGs_y2Xtfo
Аз го направих...доколкото мога. Това са събрани накуп всички неща, които ми е трудно да правя. Но ще го повтарям и трябва да мога да правя всичко, това са ми целите за напред.

Благодаря, момичета! Продължавам да се опитвам.Ще пробвам всичко.

# 623
Аз го направих...доколкото мога. Това са събрани накуп всички неща, които ми е трудно да правя. Но ще го повтарям и трябва да мога да правя всичко, това са ми целите за напред.

Благодаря, момичета! Продължавам да се опитвам.Ще пробвам всичко.

Много вярно може човек да си сравнява часовника така!
Аз си записвах подобни практики (които съм правила и кое ме е затруднявало) във файл, който при смяна на компютрите остана на стария такъв, а той не е при мен.
Още една причина, поради която се каня да прегледам всичко от първа тема насам, но все още времето ми е кът. Силно се надявам от следващата седмица да имам повече такова и да успея да си възстановя както "базата данни", така и да направя и някоя и друга "минала"  практика, да видя докъде съм стигнала.

Ако някой търси класове с мобилност, в този акаунт се качват такива всеки понеделник, сряда  и петък, активни са 24 часа.  https://www.instagram.com/masha.blinova/ Но! са на руски. Sunglasses

# 624
Тази супта вирасана и на мен ми е много болезнена, иначе камилата я правя.
Днес 40 Мин ин йога за врат и рамене. Кеф!

# 625
  • София

В идеалния вариант за това разтягане от изходно положение с двата крака на земята само повдигаш подбедрицата назад и я хващаш без грам навеждане наникъде Simple Smile но аз не го мога Simple Smile минава ми напред коляното все още о като си хвана глезена си дооправям позата

Пробвай легнала по корем, първо с единия, после с другия крак, после може и с двата - като подготовка за лък.
Ако захванеш крака от вътрешната страна на глезена се получава едновременно разтягане и на рамото.

# 626
Момичета, ида с домашно Simple Smile Много полезна статия с имената на асаните, кое какво значи!
Ай да се научат и ще се изпитваме😅🤣🤣

https://ekaterinaminkova.com/%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%83%d1% … 0%b8%d1%82%d0%b5/

# 627
  • In transit
Жаки, благодаря...отивам да си плета езика. 🤣🤣🤣

Малеее мъка. Стигнах до мъдреците и запецнах.

# 628
А за разтягане на предната част на бедрата какво бихте препоръчали?  Камилата ми е много трудна и от към огъване назад и много ми опъват бедрата.

Аз ще предложа Ardha Dhanurasana и варианти1 , варианти с болстер внимавай да не се огъва таза - трябва пубисната ( срамна)  кост да остава на постелката, може и да удължиш ръката която изтегля свитият крак с коланче ->
Скрит текст:

също и варианти на ardha supta virasana ( ако имаш проблем с колената не я прави )

И двете бих ги изпълнявала след като съм се раздвижила добре и на някаква омекотена "постелка" : одеалце или още една в/у основната постелка.
Ежедневно, с малък обхват и постепенно разгръщане към пълният вариант

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 16:46 от Casual

# 629
  • София
Скрит текст:
А за разтягане на предната част на бедрата какво бихте препоръчали?  Камилата ми е много трудна и от към огъване назад и много ми опъват бедрата.

Аз ще предложа Ardha Dhanurasana и варианти1 , варианти с болстер внимавай да не се огъва таза - трябва пубисната ( срамна)  кост да остава на постелката, може и да удължиш ръката която изтегля свитият крак с коланче ->
Скрит текст:

също и варианти на ardha supta virasana ( ако имаш проблем с колената не я прави )

И двете бих ги изпълнявала след като съм се раздвижила добре и на някаква омекотена "постелка" : одеалце или още една в/у основната постелка.
Ежедневно, с малък обхват и постепенно разгръщане към пълният вариант
[/spoiler]

Благодаря, имам помощните средства, започвам по-сериозни практики. Не може да се чувствам като дърво.Убедила съм се от собствен опит, че с постоянство нещата се получават...даже и на по-зряла възраст.

Общи условия

Активация на акаунт