Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 656
  • 918
  •   1
Отговори
# 600
Да, Мики, всичко е само с йога! Като кажа на някой и вдига вежди, а аз наистина в зала или с тежести или каквото и да е по- силово от тежката йога, не съм праивла от 7 години. Лятото тичам, зимата ходя бързо под наклон, нямам ден с под 8 км, това е закон, където и да съм, вали гърми, аз съм навън. Така се “изветрям” слушам книга и не мисля за нищо. Понякога правим по 1-2 месеца предизвикателство с тази инструкторка:
Има месечен челиндж. Но това не е постянно.
Йогата и кардиото са всеки ден и тялото ми е подържано само с тях.
https://youtube.com/playlist?list=PLfj4lZyPiNanFW6uY6WE6BzXAJsJV60UX

Тили, за най- най начални етапи, най обикновена обтатна ектензия, ръце до тялото или за врата или сънати в лакити, както е удобни и започваш повдигания, първо само в горна част, таза на пода, плътни, крака прави, събрани и стегнати, коленни чашки нагоре. Повдигаш, спускаш, ако можеш задържаш, колото можеш. Две по 8 със задържане  три дихания, би било чудесно. Полсе почваш в детска поза. Пак лягаш по корем този път повдигаш ръце и крака, ако можеш събрани крака иделано, ако не леко раздалечени, но! опънати и стегнати. Пак колкото можеш. След това хваща глезени с външен захват и започваш леки полюшвания. Като се страниш гърдите да са напред и нагоре, таза плътно долу и залюляваш.
Свинкс с лакти долу, отворени гърди.
Кобра с изпънати ръце/ всичко това е за кръст.
Докато стигнеш до по сложни, пурвотанаса, мост и прочие. Най - базови и добро си е екстензия в различни форми. Разбра ли ме? Че не знам доколко добре обяснвам:)

Нагледно:

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 16:54 от JACKLIN*

# 601
Много се радвам, че темичката се раздвижи! Страхотни сте и много вдъхновяващи!

Yoga Vibe имат и онлайн абонамент.

# 602
пробвала съм ги, не са моята йога
може и да не съм попаднала на правилен клас

метасенс и патладжани са кварталната йога, ТиЛи е интернешенъл, ама за сф е в района
йога вайб си затвориха студиото, там беше ок
чекнеж и гимнастика има във всеки фитнес

Херц, в "патладжани", кои от инструкторите препоръчваш?
Може и на лични да пишеш.

# 603
Да, Жаки, разбрах те, много хубаво обясняваш. И илюстрираш след това. Hug
Всичко това правя, от любимите ми пози са, но не задържам толкова дълго. Даже пурвотанасана правя и държа.
Благодаря за съветите и насоките още веднъж! Heart Eyes

# 604
Ехааааа, много приятно се изненадах като ми светна темата с толкова нови постове Simple Smile
Не бях ходила отдавна в зала, преди 2-3 седмици се бях върнала, после имах грижи (и все още)  с един глезен и малко съм от отсвирила нещата. Но пък направих една серия от 10 дни с клизми със зелено кафе. Малко е оф топик 😆,
но връзката с йога е че учителя ни ги препоръчва да се правят периодично.
Жаки, поздравления за Индия, очакваме отзиви и впечатления 😊
За първи стъпки в йога според мен е добре в зала, с учител и начинаещ курс. Точно така го направих аз, учителят ни е от Бихарската школа, ходил в Индия, БЙА, и на мен това е йогата, която ми допада. Лично аз редувам подсъзнателно зала и вкъщи, някакси като се наситя на едното, минавам на другото и после обратно. Наблюдението ми е, че е много полезно при асаните да се има предвид дошата. Напр. на мен, като вата-пита, една по динамична и силова йога хич не ми е по вкуса, но за една кафа ще е супер.

# 605
Жаки, нямаш избор. След Индия просто трябва да си направиш канал в ютюб. Joy Само от форума сигурно ще имаш достатъчно последователи за монетаризиране на съдържанието.

# 606
Попи, знае ли човек, може там да ме научат да съм търпелив учител, ся ще ви овиквам и ще искам да ви пипна, нагакся и натискам, както моите учители:) Аз пискам, той вика това е 50% от това което можеш и ме натиска:) ич не ме жалят Simple Smile

# 607
  • In transit
Жаки, нямаш избор. След Индия просто трябва да си направиш канал в ютюб. Joy Само от форума сигурно ще имаш достатъчно последователи за монетаризиране на съдържанието.
Аз съм ЗА.

Жаки, благодаря за предизвикателството. Ще го почна тия дни, дано го докарам до края...кардиото ми е най-омразно от всички спортни занимания. Особено в тия жеги.

# 608
...кардиото ми е най-омразно от всички спортни занимания. Особено в тия жеги.

И на мен! Обаче вече всяка сутрин ми започва с едни 4 км сравнително бързо ходене, къмто следобедта- още 4. Както писа Жаки- с книга в ушите, или дори без, важно ми е да си остана сама със себе си.
Това ми е кардиото към момента и смятам единствено да увеличавам разстоянията.

# 609
  • In transit
Тили, това го правя ежедневно, 4-5км бързо ходене, тип разходка, по неравен терен + баир, наобратно до вкъщи. Ама не го броях като кардио. Опитвам се да увеличавам по малко разстоянието.

# 610
докато не припаднеш на пътечката, ник'во кардио не е Laughing
следиш пулса, едни сметки... едни чудеса...
на мен много ми липсва тичането, спрях преди ок 3 години и сега просто не мога да продължа
работя навън, много се движа, но не е същото

бърз пример за кардио
https://l-carnitine.bg/blog/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BE … D0%B8%D0%BD%D0%B8

# 611
Момичета, днес правих много хубав, кратък но интензивен клас, насочен към рамене, гръб и кръст и изобщо целия гръбнак,  понеже вчера коментирахме, ви давам линк и нота да го направите ❤🙏

https://youtu.be/3vGs_y2Xtfo

# 612
  • София
Жаки, да направиш канал в тубето, за да ме разтягаш.  Много ме боли от 4 дена насам.
Последни кръвни правя и после биопсия. Дано може да ме оперират. То и като са много загрижени не е ок, че се презастраховат.

# 613
Тили, това го правя ежедневно, 4-5км бързо ходене, тип разходка, по неравен терен + баир, наобратно до вкъщи. Ама не го броях като кардио. Опитвам се да увеличавам по малко разстоянието.

О, и при мен не е равен терен, ъпс енд даунс, както се казва.
И може да не е баш кардио, ама по- добре от нищо. А и като се вкара бързото темпо- готово.
Спрях да следя пулс и подобни простотиЙ- следя мога ли да говоря свободно, или се задъхвам, такива неща. Ако въобще следя, де. Защото предпочитам да не го мисля, да изключа. Като задобрея откъм време, ще увелича и разстоянието.

# 614
Ох, Ре, нямам квалификация за твоя случай, не смея. Само с ММ си правя експерименти 🤣😅
Ти полекичка, изобщо не се напъвай за нищо. Разтягай мн финни без рязки движения, без силни усуквания. В остра фаза- почивка няма кво.
Дано се оправиш бързо и после на килима❤

Аз съм много тъжна днес, ММ е абониран за ББС Индия, днес пишело за накъв нов вирус мн тежък и непознат…. Кой знае кво ще стане пак:( Ако е писано ще ида, ако не, не е времето, но много съм се настроила. Миналата година висчко уредено, визи, билети и каза 7 дни карантина, после техен тест и ако е плюс в индийска болница… как да идем?! И пропадна… сега пък ново нещо.
Аман!

Общи условия

Активация на акаунт