Английски коледен кекс

• 135 044
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Да,само,че 100-е гр. в тестото са финно смлени,а останалите 2по 100 са нарязани на ситно! Не печи на 4-а степен,може в началото,докато загрее фурната,но после намали на 3.

# 121
Аз мисля, че трябва да загрееш фурната на 3 степен и после да печеш на 2 като го сложиш.

# 122
  • София
Ето сега разбрах моя защо не се вдигна...нали пишеше на 150градуса да се пече? Как изведнъж от 150, стана на 4та степен? 4та степен отговаря на 250-275... Confused

# 123
Ето сега разбрах моя защо не се вдигна...нали пишеше на 150градуса да се пече? Как изведнъж от 150, стана на 4та степен? 4та степен отговаря на 250-275... Confused
Абе чети авторката на темата, а не някакви си там потребители, които нямат идея от градуси,  печки и от кулинария май.
На 150С се пече.

# 124
  • Балчик
.......И аз се приготвих да си го направя този толкова вкусен сладкиш (по вашите описания), и сега ми текат лигите като пиша
 Но имам проблем - и моля ви  кажете как да го пека , като имам печка тип Раховец с 1-2-3-4 степени вместо градуси  на 1 или на 2 . newsm78
Не ми остана време за проби. Утре ще го пека и искам да изглежда като вашите   chef   bouquet
и друго , освен
Цитат
100 гр орехи нарязани
100 гр бадеми нарязани
към плодовата смес, трябват и още 100 гр смлени бадеми за тестото на другия ден
или по точно ядките в сладкиша общо 300гр ли са? newsm78
Като гледам какво съм написала - много тъпи въпроси, за което моля да ме извините  Embarassed

и последна молба - Отговорете ми бързо  Praynig

Мисля, че трябва да печеш на 2 степен, никаква 4- ще изгори.
Ядки има и в тестото и към плодовата смес. Аз ли нещо неясно съм написала. newsm78 

# 125
  • София
Абе чети авторката на темата, а не някакви си там потребители, които нямат идея от градуси,  печки и от кулинария май.
На 150С се пече.
Ами четох, правих и на 150градуса не се вдигна повече от 2 см от първоначалното...нищо, пак го изядохме, но страшно се разочаровах. Всички кексове и сладкиши до сега съм пекла на 200-220 и са се надигали...за това си мисля, че ако и този го бях пекла на по-високи градуси щеше да се вдигне.

# 126
...

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 12:21 от Olimpia(Скарлет)

# 127
  • София
В неделя направих кекса - стана страхотен!!! Огромно БЛАГОДАРЯ на Джемма за рецептата.   bouquet Спазих всички пропорции и инструкции.
Но разделих сместта на две и опекох 2 кекса /просто защото ще сме и при свеки и при майка/ и ще е грозно ако на едното място занеса отрязан кекс.
Опече се за 1 час на 180 градуса.
В стаята, в която го държа се разнасят Коледни ухания, а малкия ме преследва и пита кога ще ядем "кеска".  Joy
Благодаря отново за рецептата и Весели празници от мен!  Hug

# 128
  • Балчик
На 150С се пече.
Ами четох, правих и на 150градуса не се вдигна повече от 2 см от първоначалното...нищо, пак го изядохме, но страшно се разочаровах. Всички кексове и сладкиши до сега съм пекла на 200-220 и са се надигали...за това си мисля, че ако и този го бях пекла на по-високи градуси щеше да се вдигне.

Много съжалявам, че не се е получил- да не би да не е била подходяща формата ти- ак-о е по- широка- не очаквай да се надигне много.

# 129
  • София
Точно в кутия от панетоне я правих.. Wink

# 130
Много ви благодаря за експресните съвети -доста ценни бяха bouquet   chef
Пекох го по заръка на две, но нещо печката се беше "прецакала" го оставих сладкиша на майка да го доопече, та за да загрее беше го включвала и на 4 отдолу и в крайна сметка - големият (за Коледа) се препече а бях заделила и в 2 кутии от консерва от ананас - та 2-те станаха много добре и снощи 1-я изчезна .(съвета ми е да ги правите в такива кутии от консерва по- добре се опича )
На мъжа ми страшно му хареса - поиска за разрешение да закуси с него hahaha

# 131
  • в мечтите си
Аз съм много разочарована от себе си:(
сега кексчето се пече...но няма ништо общо с тези от снимките:(SadSadSadSad
щом стане се надявам поне да има хубав вкус ако не друго...неразбирам всичко спазих и пропорции и продукти:(SadSadSad

# 132
# 133

Лелеееее, и как ще ви даде сърце да срежете тая красота и да я изядете???

# 134

Общи условия

Активация на акаунт