Английски коледен кекс

• 135 318
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • USA
Ще ми се да опитам това чудо, много вкусно изглежда! А на колко градуса се пече? Благодаря предварително!

# 271
  • Балчик
Нали съм написала в рецептата- 150 гр.

# 272
  • софия
Джемма,моля те кажи с какво да завържа хартията докато пека АКК,страхувам се да не се  запали newsm78

# 273
  • Балчик
Аз не я завързвах с нищо, притиснах хубаво капака и тя се огъна така че, стоеше като капак върху формата.

# 274
  • София
Моят вече се пече   chef И съм много доволна... направих го в 2 форми. И тъй като не се намират сушени череши, ги заместих със сини сливи, както обикновено до сега съм правила. Нямам търпение да станат и да ги извадя  Heart Eyes

# 275
Три години му се каня на този кейк, ей тази вече ще се престраша Simple Smile. Само, че мисля да го направвя 10-тина дни преди Коледа.
Джемма, наистина изглежда невероятен.

# 276
Охххх, че вкусно Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Утре ще си купя продуктите и ще се пробвам. Нямам подходяща кутия, но смятам да използвам тенджера с капак Simple Smile

Само един бърз въпрос - къде се съхранява до Коледа. Нямам балкон, нито подходящо мазе, килер или хладна стая също.. Ако го сложа в хладилник ще се запази ли пухкав и сочен до Коледа. Или да го нося при мама като краен вариант? Моля за съвета ви!

# 277
  • Балчик
Този кекс е всичко друго, но не и пухкав. Надявам се, не си се заблудила. В хладилник можеш да го съхраняваш, да. Но плътно затворен, особено ако е no frost. Peace

# 278
Английски коледен кекс
източник : http://kuking.net/4_770.htm
защо пък английски да е. Абсолютно същата рецепта за традиционен коледен сладкиш има и в португалската кухня.

# 279
  • Балчик
Да, и мусака има и в Гърция, и в България.  Whistling
И въобще какво значение има каква е рецептата?

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 18:17 от Джемма

# 280
имам въпрос - на колко дни и по колко да овкусявам кекса  Embarassed Embarassed?
вече съм го поляла три пъти по 5 лъжици ром и сега мисля да е само портокалов сок, но се безпокоя да не го премокря или да не вкисне с този сок, та макар и изтискан от плод.
иначе в мазето е студено и е на ръба на замръзването, но с нетърпение чакам празника, че да го опитаме.   chef

# 281
  • Балчик
Не го поливай много често.Целта е да не засъхва- на около седмица-10 дена се напръсква.

И аз тази вечер накиснах плънката, утре ще пека.  chef

# 282
Джемма, от миналата година му се каня на този кейк и днес набавих продуктите. Довечера ще накисна и утре смятам да пека, пък да видим. Дано го опазя до Коледа, че мъжа се нацупи от сега като му казах да не пипа  Joy

# 283
  • Бургас
Тази година доста избързах,още на 20 октомври го направих. Сега го поливам чат пат, като гледам шишенце от 250 мл ром е до половината. Стои влажен, а как ухае като отворя кутията. ....
Приемам предложения за глазура, но като за начинаещи-до сега такова чудо не съм ползвала. Знам, че има още време, но да се огледам за продуктите.
Благодаря предварително!

# 284
  • София
Belle Fleur, миналата година го заливах обилно с някаква шоколадова глазура, в тортената тема или в тортената библиотека намерих рецептата. Стана перфектен като за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт