Английски коледен кекс

  • 135 319
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
На мен най-много ми допадат украсите с моделираща маса
Мисля нещо такова да е моят:

# 286
  • Мнения: 214
И аз започнах да си набавям продуктите. Мисля в неделя да се захвана ...
Имам само едно чудене. Тъй като металните ми кутии са от по ниските, дали да направя АКК в две кутии или в една тенджера. Но пък тенджера как се затваря "плътно".

# 287
  • Мнения: 399
Джемма,тази година смятам да направя АКК и тъй като не съм ползвала моделираща маса,ще му подхожда ли  да го залея с бял ганаш?Знам,че всичко е въпрос на вкус,но ти се доверявам и затова  питам.Благодаря ти  за вкусните рецепти и многото разяснения!

# 288
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами той е достатъчно тежък и сладък и мисля, че покриване с крем само ще го направи още по-тежък. Аз затова предпочитам масата, защото хем е красива, хем я отделят при яденето моите- не я ядат. Ти си прецени все пак.

# 289
  • Мнения: 158
Искам да попитам за украсата въпреки, че е рано. Ако се декорира със захарен фондан, трябва ли да се маже с маслен крем за да не се свлича фондана  newsm78 Ако е писано вече, извинявам се, прегледах темата, но не открих

# 290
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
По-удачно е  да се намаже с кайсиев конфитюр, тънък пласт. След това се покрива с тънък пласт маса и после още веднъж с по-плътен слой маса.

Много ми хареса и тази украса:



http://www.flickr.com/photos/tartasdesilvia/galleries/7215762286 … 6#photo_270488194

# 291
  • Мнения: 158
Много благодаря за бързия отговор Джемма,  а тази украса е просто фантастична  Peace

# 292
  • Мнения: 411
ако разрешите няколко идеи за декориране и от мен

# 293
  • Мнения: 2 694
И моят първи кекс вече е готов, отлежава на хладно и чака Коледа Heart Eyes Не ми се стори никак трудна направата му, имах проблем единствено с намирането на подходящата форма за печене, та в крайна сметка го опекох в огнеупорна тенджера Wink Не знам какво се е получило, по разбираеми причини не съм го опитала, но сместа беше невероятно вкусна (добре си похапнах останалото по купата след бъркането Blush), а ароматът при печенето - несравним! Използвах за напръскване ромова есенция, даже май малко прекалих с нея Crazy, следващият път няма да правя така Laughing Глазурата му ще е мъничко бял шоколад, ще добавя и малко сушени плодове за декорация, и това ще е. Ще го снимам в цялата му прелест по-нататък Wink

# 294
  • София
  • Мнения: 1 623
Вчера и аз направих АКК за втора поредна година-още усещам аромата му-благодаря на Джемма за рецептата. Heart EyesНаправих половин доза-вътре сложих следните сушени плодове-киви,папая,пъпеш,смокиня,кайсия,череша,боровинка,ананас .Без стафиди,защото в къщи не ги харесват.За Коледа и снимки на разрез ще пусна.Малкият доста порева да му отрежа едно парченце,и аз накрая му казах,че съм го пратила подарък на дядо Коледа и той каза,че е лош и не му иска вече подаръците./е дадох му две трохички ,но той е сърдит все още/ Laughing/

# 295
  • Мнения: 0
Здравейте момичета, тази година и аз реших да направя този английски коледен кекс, въпреки, че сестричката ми която живее 10 години в Англия каза, че не е нещо по нашите вкусове. Това което ме притесняваше е формата в която да се пече и факта че за Коледа трапезата ни е отрупана с толкова много неща, че за сладките неща които в повечето случаи са десерт място почти не остава. Друго което ме мотивира да размисля за формата за печене е, че много ми се иска да направя подарък и на приятлелите ми, не че по едно парченце няма също да е добре, но опаковани индивидуално, ще предизвикат повече наслада. Та това което ми дойде на ум е дали не могат да се използват кутии от Нес Кафе от 200 грамовите които са или от кутиите за адаптираното мляко на дечицата за печене, или от консерви например от грах или нещо друго. Така ще станат хем достатъчно високи, хем ще станат и няколко такива кексчета. Искам да попитам дали разсъждавам във вярната посока и дали ще се получат така опечени?

# 296
# 297
  • Мнения: 6
Благодаря на Джемма за невероятната рецепта  bouquetМоят АКК вече се пече и ухае чудесно.Не знам къде ще го скрия до Коледа! newsm78.Продължавам с коледните изкушения.

# 298
  • Мнения: 1 248
Джемма,тази година смятам да направя АКК и тъй като не съм ползвала моделираща маса,ще му подхожда ли  да го залея с бял ганаш?Знам,че всичко е въпрос на вкус,но ти се доверявам и затова  питам.Благодаря ти  за вкусните рецепти и многото разяснения!

Разтопен бял шоколад, му отива много на вкус. Поне според мен и моето семейство.

# 299
  • Бургас
  • Мнения: 1 383
Идеята за кекса,изпечен в метални кутиийки е добра,според мен. Догодина ще си отделя няколко,за да изпека и аз за подарък. Не че сега се цупи някой на парче,но наистина вида е друг.
А за разтопен бял шоколад като украса отгоре,чудесно, но колко ли шоколад ше отиде...
В този ред на мисли, някой експериментирал ли е да го полее с кондензирано мляко? Просто ми хрумна.

Общи условия

Активация на акаунт