Английски коледен кекс

  • 135 342
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 2 694
А за разтопен бял шоколад като украса отгоре,чудесно, но колко ли шоколад ше отиде...

И колко толкова шоколад ще отиде - максимум 2 шоколада, все пак идеята не е да се залее целия кекс, а да се полее отгоре и шоколадът да се разтече за по-ефектен вид. Че ще стане тежък - определено да, но ще режем фини парченца и проблемът е решен Peace

# 301
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Кондензираното мляко ще се разтече и няма да се задържи особено много по кекса.

# 302
  • Мнения: 0
Момичета да ви покажа и моят английски коледен кекс
ето го:
вътре е със сушени круши и черешки и го пекох като във фурна бях сложила и една купичка със вода. А по въпроса със кутиите от кафе или от бебешки храни, няма да могат да се ползват. На горната си страна имат едно метално ръбче навътре което прави изваждането на кекса после невъзможно.
Отчетох се с кекса, другата седмица подхващам меденките и гевречетата, чудя се само медените къщички колко могат да издържат?
Хубав ден!!!

# 303
  • Мнения: 6
ето и снимки от моя:подготовката            и готовия сега отлежава скрит до Коледа.Тогава ще има и украса.Отново благодарности на Джемма за рецептата!Приемам и критики ,но мисля че поне на външен вид го издокарах Crazy

# 304
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, чудни кексове. Hug

# 305
  • Мнения: 1 403
Момичета, а с какво завързвате отгоре хартията, в йенската тенджера може ли да го изпека и да го съхранявам в нея или е задължително да се съхранява в метален или глинен съд?

# 306
  • Мнения: 0
Здравейте момичета,

Много хубави са ви станали кексовете, поздравления  bouquet

Аз миналата година за първи път правих АКК и всички бяха очаровани, Джемма, много благодаря за чудесната рецепта  bouquet  bouquet  bouquet

Имам обаче един въпрос, миналата година ми стана много вкусен, но ронлив, почти не можеше да се отреже здраво, хубаво парче...дали ако намаля малко стафидите, примерно около 400 гр. ще избегна роненето newsm78 или е друга причината? И друго последно въпросче...тази година се снабдих вече с голяма кутия за печене- от тези, в които се продават панетоне...та мисълта ми е няма ли да се разтопи покритието и  като се пече, защото нали са с някакви картинки и ми се струва че ще си опуша кекса Joy

Поздрави и успешни приготовления на коледните лакомства  chef

# 307
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Нищо не се разтапя и не пуши. За роненето, не знам защо се е получило така. Sad

# 308
  • Мнения: 0
Благодаря за бързия отговор smile3525 Още утре се заемам да го направя, че май поокъснях тази година. Като стане ще споделя впечатления Hug

# 309
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Поредната страхотна рецепта на Джемма, благодаря за което! Един въпрос (сигурно повтарям и се извинявам) - ако го направя този уикенд късно ли е вече?

# 310
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не е късно. Peace

# 311
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
 Hug Ще се прави значи. Тъкмо се чудех с какво да заменя щолена, че нещо не ми е много по вкуса.

# 312
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Джемма, тези ситно нарязани портокалови кори в рецептата какви са - пресни ли? Обработват ли се по някакъв начин?
И още един въпрос - мога ли 1 доза да я разделя на 2 и да ги изпека в правоъгълни форми за кекс?

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 20:00 от savina_33

# 313
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, може и правоъгълен, но не знам колко ще е времето за печене.

Коричките ги нарязвам на ситно, изварявам в 3 води-като заври водата хвърляш, наливаш нова и оставяш да заври. Така 3 пъти. След това нареждам в буркан като ги посипвам плътно със захар. Така, че целите да са оваляни в захар. Така си ги съхранявам в хладилник и при нужда си вадя от буркана. Заради захарта издържат дълго време.

# 314
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Благодаря.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт