Английски коледен кекс

• 135 342
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
А за разтопен бял шоколад като украса отгоре,чудесно, но колко ли шоколад ше отиде...

И колко толкова шоколад ще отиде - максимум 2 шоколада, все пак идеята не е да се залее целия кекс, а да се полее отгоре и шоколадът да се разтече за по-ефектен вид. Че ще стане тежък - определено да, но ще режем фини парченца и проблемът е решен Peace

# 301
  • Балчик
Кондензираното мляко ще се разтече и няма да се задържи особено много по кекса.

# 302
Момичета да ви покажа и моят английски коледен кекс
ето го:
вътре е със сушени круши и черешки и го пекох като във фурна бях сложила и една купичка със вода. А по въпроса със кутиите от кафе или от бебешки храни, няма да могат да се ползват. На горната си страна имат едно метално ръбче навътре което прави изваждането на кекса после невъзможно.
Отчетох се с кекса, другата седмица подхващам меденките и гевречетата, чудя се само медените къщички колко могат да издържат?
Хубав ден!!!

# 303
ето и снимки от моя:подготовката            и готовия сега отлежава скрит до Коледа.Тогава ще има и украса.Отново благодарности на Джемма за рецептата!Приемам и критики ,но мисля че поне на външен вид го издокарах Crazy

# 304
  • Балчик
Момичета, чудни кексове. Hug

# 305
Момичета, а с какво завързвате отгоре хартията, в йенската тенджера може ли да го изпека и да го съхранявам в нея или е задължително да се съхранява в метален или глинен съд?

# 306
Здравейте момичета,

Много хубави са ви станали кексовете, поздравления  bouquet

Аз миналата година за първи път правих АКК и всички бяха очаровани, Джемма, много благодаря за чудесната рецепта  bouquet  bouquet  bouquet

Имам обаче един въпрос, миналата година ми стана много вкусен, но ронлив, почти не можеше да се отреже здраво, хубаво парче...дали ако намаля малко стафидите, примерно около 400 гр. ще избегна роненето newsm78 или е друга причината? И друго последно въпросче...тази година се снабдих вече с голяма кутия за печене- от тези, в които се продават панетоне...та мисълта ми е няма ли да се разтопи покритието и  като се пече, защото нали са с някакви картинки и ми се струва че ще си опуша кекса Joy

Поздрави и успешни приготовления на коледните лакомства  chef

# 307
  • Балчик
Нищо не се разтапя и не пуши. За роненето, не знам защо се е получило така. Sad

# 308
Благодаря за бързия отговор smile3525 Още утре се заемам да го направя, че май поокъснях тази година. Като стане ще споделя впечатления Hug

# 309
  • Sofia
Поредната страхотна рецепта на Джемма, благодаря за което! Един въпрос (сигурно повтарям и се извинявам) - ако го направя този уикенд късно ли е вече?

# 310
  • Балчик
Не е късно. Peace

# 311
  • Sofia
 Hug Ще се прави значи. Тъкмо се чудех с какво да заменя щолена, че нещо не ми е много по вкуса.

# 312
  • Sofia
Джемма, тези ситно нарязани портокалови кори в рецептата какви са - пресни ли? Обработват ли се по някакъв начин?
И още един въпрос - мога ли 1 доза да я разделя на 2 и да ги изпека в правоъгълни форми за кекс?

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 20:00 от savina_33

# 313
  • Балчик
Да, може и правоъгълен, но не знам колко ще е времето за печене.

Коричките ги нарязвам на ситно, изварявам в 3 води-като заври водата хвърляш, наливаш нова и оставяш да заври. Така 3 пъти. След това нареждам в буркан като ги посипвам плътно със захар. Така, че целите да са оваляни в захар. Така си ги съхранявам в хладилник и при нужда си вадя от буркана. Заради захарта издържат дълго време.

# 314
  • Sofia
Благодаря.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт