Английски коледен кекс

• 135 345
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
а в машина за хляб някой дали е пекъл? не ми се ще да си развалям металните кутии от италианските козунаци Rolling Eyes

# 316
  • Балчик
Абсолютно нищо им няма на кутиите. Грам не се променят. Моята машина има кръгло казанче, ноне съм се сетила да пробвам да пека там.

# 317
Абсолютно нищо им няма на кутиите. Грам не се променят. Моята машина има кръгло казанче, ноне съм се сетила да пробвам да пека там.

моята е с правоъгълно и прави до килограм и половина хляб, т.е. може и с една програма да се изпече цялата доза Rolling Eyes

# 318
  • София
Моят АКК е готов, изпечен и ухае прекрасно  Peace

Аз всяка година го правя в 2 кутии - единият е за нас, а другия раздавам с коледни сладки на приятели.

Благодаря ти, Джемма за прекрасната рецепта! Няма година, в която да не се е получавал   bouquet

# 319
  • София
Искам да пропусна едното  напояване с ром и да го заменя със сок. Дали ще се вкисне нещо, ако използвам фреш от портокал? Някой пробвал ли е?

# 320
  • Sofia
Дали ще се вкисне нещо, ако използвам фреш от портокал?
Според мен рискът е много голям. Аз не бих го поела.
stassi, на парчета ли го раздаваш? Не изсъхват ли като са нарязани? И на мен ми се иска вторият да го раздам със сладките, но нещо не се сещам как да стане...  newsm78

# 321
  • София
На парчета, да  Grinning Аз ги режа в деня, в който ще ходим на гости, останалата част държа увита в свежо фолио. Не изсъхва въобще.

# 322
Момичета, а защо моят АКК стана твърд като изстина, така ли трябва или съм прецакала нещо. Като го извадих от фурната беше мекичък, надигна си колкото трябва, но преди 2 дни като го отворих да го наръся с ром беше си доста корав отгоре. Увит е във фолио и е в метален съд, въобще спазила съм всичко.

# 323
  • София
Една много свежа идея за раздаване на парчета.

Ако ви хрумнат идеи за продуктите, с които да осъщесвя украсата, споделете. Аз само за фондан се сещам.
А дали пък ефектът ще е същия, като няма този бял крем по средата на парчето...

# 324
  • Sofia
Бялото можеш да направиш от айсинг, зеленото и червеното - от бонбонки М&M, или може вместо черешка - желирани малинки Харибо, ушите можеш да направиш от бишкоти или котешко езиче.

# 325
Здравейте, момичета!
Стана студено вън, почна да вали и всички се свряхме на топло. Още малко остана и ще трябва да се приготвяме за Коледата.
Тази година съм решила на направя АКК.
Джема, искам да те попитам - колко джинджифил да сложа - на върха на ножа?
И най-вече, тъй като нямам такава кутия за печене, а видях в линк със снимки че АКК го има в  различна форма - споделете, момичета какви форми сте ползвали. Аз имам тенджера, с диаметър - 23 см, но ми се струва висока. Има ли значение, че е доста по-висока от предполагаемата височина на кейка. И после да го държа ли пак в такава тенджера до Коледа?

# 326
  • Балчик
Да, на върха на ножа е достатъчно. Нищо, че е по-висока тенджерата, даже по-добре. Peace След изпичането можеш да го държиш увит във фолио и в найлонова тора, няма проблем да не е във формата, в която е печен.

Аз започнах по малко да си набавям стафиди и червени боровинки купих, не намерим череши, но имам вишновка и смятам да отцедя вишните и да ползвам тях. Simple Smile

# 327
oki4,миналата година за първи път правих АКК и не исках  толкова  да го заливам с ром,защото аромата му  ми е доста силен.За целият месец го залях  4 пъти,много оскъдно   с портокалов сок  и малко ром.Не съм опитвала друг АКК, нашия си ни хареса , не беше сух и в никакав случай вкиснат.Но ти си преценяш как да подходиш.

# 328
Ех, Коледа идва - мисля и тази година да направя кейка, миналата година стана великолепен и обрах овациите Wink

Слончик, по твоя въпрос за формата - аз нямах подходяща форма и пекох кейка в една тенджера под налягане Blush на свекървата, която изрових вкъщи. След печенето, кейкът си отлежаваше в същата тази тенджера и се получи чудесно. Тази година май пак така ще процедирам, защото не се поправих и още нямам дълбока форма.

А за рома - аз нямах ром и слагах вместо него вермут, всяка седмица по 1 супена лъжица разреден с портокалов сок. Кейкът стана много сочен и приятен на вкус.

# 329
  • София
Тази година ще го направя с Коняк и Амарето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт