Английски коледен кекс

• 135 347
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Шумен
Здравейте Simple Smile
Имам питанка относно престоя на сухите плодове с коняк.Дали е проблем ако се киснат няколко дни ? Искам да си ги приготвя от сега ,но не съм убедена кой ден ще имам възможност да направя АКК  Wink
БЛагодаря предварително  bouquet Hug

# 331
  • София
IKAFETO, мерси за отговора. А сока ти от озцедени портокали ли беше?

Моят въпрос тази година е до съда за печене- по- скоро за материала. Има едни метални купи за салата, пише, че са от неръждаема стомана- мога ли да пека там? Иска ми се тази година кейка да изглежда така

и се сетих за тези купи.

# 332
  • Балчик
Не знам за тях,ако са от качествена стомана- може, но ако са от тънките,турските, не знам. Йенска тенджерка не е ли решение?

# 333
  • София
Икейски са купите- не знам колко им е качествена стоманата. Йенска тенджерка нямам- ще се огледам за някакви малки. Мерси, Джемма, за идеята!

# 334
oki4,аз ползвах прясно изцеден сок.Успех!

# 335
  • Балчик
Нямам представа какви са икейските купи, някой мъж може да помогне, който разбира от стомани, метали и високи температури.

# 336
От няколко години се каня да го правя, дано тази година най-после успея

# 337
  • София
Здравейте! Влизам да се запиша с моя първи опит. Сигурна съм, че при този аромат няма начин да не е вкусно. За украса ще мисля допълнително.

# 338
УУУУ, че вкуснотия. Ще се прави.

Я кажете коко време преди Коледа да го направя?

# 339
  • Бургас
Доколкото помня, приготвя се 40 дни преди Коледа. Точно сега му е времето значи.Аз тази вечер накиснах сухите плодове, малко импровизирах-вместо череши, сложих сушени боровинки, нямах лимон ,сложих само натурален сок, вместо портокалов сок,сок натурален портокал ,от новия с парченцата. Смело замествам, защото съм с няколко опита вече и знам,че важното е да са добре овлажнени и с качествен коняк заляти.Утре вечер след работа ще пека.
Успех на всички!

# 340
  • Балчик
Anabella, перфектен е. Hug

Bliss, аз ще го правя месец преди Коледа- на 24 или 25.11 или на 1.12. Зависи от времето, с което ще разполагам. Но да, 6 седмици преди Коледа най-рано може да се прави.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 22:05 от Джемма

# 341
Благодаря  bouquet

# 342
Anabel :hug:la,страхотен АКК,представям си аромата!

# 343
  • Бургас
Един бърз въпрос,ако не намери мъжа ми сурови бадеми,да сложа ли още 100гр брашно в тестото?

# 344
  • Балчик
Не, по-добре ги замени с орехи или други ядки. Или пък нищо не слагай. Тестото само по себе си е нормално по консистенция, още 100 гр брашно ще го направи по-твърдо.

Общи условия

Активация на акаунт