На пазар във Варна - тема 66

• 42 755
  • 716
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Имах да взимам поръчка от Декатлон днес, две момчета отвън проверяват за сертификати. Аз нямам, изчаках да ми донесат поръчката. Други две дами, мисля пак без серт., показваха от телефона си артикул на служител. Не знам в почивен ден как ще се оправят обаче служителите.. Съпругът ми днес имаше работа в Делта планет, никой никъде не го е проверявал.

# 91
Така беше и в Технополис, имаше изнесено бюро с компютър, някакви ел. уреди, който не може да влезе се обслужва на входа.

# 92
  • Варна
Днес ходих до Зара и ХМ, никой не иска сертификат или резултат от тест нито на входа на мола, нито на входа на самите магазини. Онзи ден в Делта планет беше същото. Докато в Пепко на Осми Приморски и Технополис не пускат свободно.
От понеделник ще се изисква.
https://tvn.bg/otsrochka-iziskvaneto-za-zelen-sertifikat-v-sila-ot-ponedelnik/

# 93
  • Варна
Дадоха гратисен период за сертификатите.

За тестовете не се изисква час-отивате и чакате.

# 94
Къде има магазин за пердета втора употреба?

# 95
  • Варна
Имаше един от Майчин дом надолу по Мир като тръгнеш, точно до ЦБА-то. В бултекс във Владиславово под Лидл също има много на втория етаж.

# 96
  • Варна
Този на Мир, до СВА, е с много кратко работно време, от 10 до 13 ч. по спомен.

# 97
Здравейте, следя темата отдавна и така и не намерих коментар по темата "на кое химическо чистене да си занеса яке, което е цялото от естествен велур/кожа?" В търсачката попаднах на стари коментари за пране с много омекотител или търкане с царевично брашно. Цвят каки е и се притеснявам да не се обърка нещо. Етикета не ме ориентира кой знае колко.
 Има ли някоя от вас, която да има опит с такова яке? Благодаря предварително! Simple Smile

# 98
  • Варна
По принцип кожа, и особено велур, не се перат. Не съм носила на химическо чистене, но наскоро си изпрах чанта от естествен велур. Имам препарати за почистване на велур, но не виждам особен ефект от тях, само омокрят и разнасят мръсотията, но не излиза. Ядосах се и я изпрах с течен препарат за пране. Вече изсъхна чантата и сега е леко на гънки от съхнененето, но смятам, че ще се оправи с носенето.
Аз търся черноморски скариди, няма значение дали са замразени или пресни.

# 99
  • ВАРНА
Пресни черноморски скариди има на Колхозния пазар.От 1до 1,5лева за 100грама.Току-що си купих.

# 100
И аз изпрах едни маратонки велур, станаха твърди, мислех да ги хвърлям, но прочетох, че хората си ги носели и така, втвърдени, вероятно после се отпускат. Не съм носила на химическо чистене велурено яке, затова не зная.

# 101
Аз имам много велурени боти. Тях си ги поддържам със спрей и четка. Никога не а мокрени, защото стриктно следя прогнозата за времето, когато ги обувам. 😀 Якето обаче ще трябва да се пере или поне яката.
Благодаря ви! Ще го задържа това яке, пък после най-много да се включвам по темата със съвети какво да не правите в такъв случай. 😃

# 102
Прескачам от тема в тема че се боря с една кухненска мивка,че ще я нацепя с брадвата на двора... Кажете фирма която изгражда омекотителни инсталации. Разбира се изпробвана и заслужаваща похвали 🤣

# 103
  • Варна
За велуреното яке питайте в химическото в Паркмарт.Бях носила яке с яка от лисица и копчета със камъни сваровски.За яката отделно ме таксуваха,а копчетата пробваха с нещо като флумастер,дали ще им стане нещо и го почистиха.

# 104
  • Варна
Аз съм доволна от химическото Пеликан. Изключително коректни са и си казват, ако не може да се изпере нещото. Не като други да бързат да ти вземат парите и после да вдигат рамене.

Общи условия

Активация на акаунт