Ще ни гонят с подписка заради децата

• 7 064
  • 133
  •   1
Отговори
# 75
Мира Иванова, и оправиха ли се или още си викате?

# 76
  • Варна
Не викаме вече всеки път когато са на двора, има промяна в положението.
Чува се детската игра, което е нормално и с тази врява нямаме проблем.
Ако обаче почнем ние да не си чуваме приказките, има моментална обратна връзка по телефона Simple Smile

# 77

Деца на три и четири години може да рисуват с водни боички с кеф, да им се чете, да играят с конструктор, пластелин, да редят пъзел, мемори.....

Ама трябва на родителите да им пука, нали? Да се занимават, да отделят време, да полагат усилия. Къде по-лесно е да ги оставиш да беснеят щото ти си им свикнал, а другите наоколо - кучета ги яли.
Синът ми е на 7, дете с нормално развитие, до тригодишен в много отношения изпреварваше връстниците си, но никога не се е интересувал от гореописаните дейности. Нещо повече, всеки път, когато кака му започнеше да оцветява, да реди пъзел, да конструира и т.н той отиваше и й разваляше заниманието, предизвиквайки по този начин бурната й реакция. И ако на 1 годеника ще кажете, че не разбира, то го правеше и на 3, и на 4... За сметка на това в периода 3-5 годишен играеше с кака си с колички по пода. Доста бурно играеха и въпреки дебелите килими доста тропаха, придвижвайки се на колене. Най-забавно им беше да засилват количките и да ги блъскат. И всичко това придружено с писъци от кеф. Никакво говорене и предлагане на други тихи дейности не вършеше работа. Надрасна го този период и отдавна вече не го прави. На 6 наряди първия си пъзел. Справя се, но не му е интересно. Пак по това време започна да строи с Лего, до тогава купувах най-дребното и евтино заради нинджите, защото само с тях играеха. Рядко проявява интерес и към него. В повечето случаи като види кака си да се заиграва с него, но пак е склонен да я дразни и да й пречи, а тя да пищи изнервено. Разбирам я напълно, него - не.

# 78
Моя да е бил точно на 3- 4 год., лятото, любимо му беше да наизвади тенджери и се започва чукане с черпака. Почивка за мен за десетина- двайсет минути, въпреки шума-  да пушна една цигара на терасата, нали го чувам какво прави. Часове за почивка не спазвах- нали, само десетина минути са. Да, ама един ден ми се звънна на вратата- съсед от третия етаж, аз съм първи- " Комшу, ремонт ли правиш? Лошо няма, ама кажи на майстора да не тропа следобеда, че жената се нерви." Точно, кратко и ясно. Толкова неудобно ми стана. Сложих свинска опашка на шкафа с посудата.Simple Smile
Има ли желание, винаги се намира начин.

# 79
Има някакво противоречие тук, достатъчно интелигентни са да работят дистанционно и 0, за да отглеждат деца, и т.н., и т.н.

# 80
  • Германия
Има някакво противоречие тук, достатъчно интелигентни са да работят дистанционно и 0, за да отглеждат деца, и т.н., и т.н.
Никакво противоречие няма, просто поредните, които са се размножили защото така се прави, но нито имат желание да си гледат децата, нито знаят как, а и не искат да се научат. Явно за съжаление нямат баби, на които да ги тръснат за пълно отглеждане и после да се бият в гърдите че са родители. Това го говоря от позицията на детето в тази ситуация. И после ще има - ние сме ти родители и ти трябва да ни уважаваш и да ни гледаш Imp

# 81
  • Варна
Пълно неглижиране на децата. Отврат. Защо изобщо са ги правили... Тия искат да си седят и да си работят, никой да не ги занимава с нищо. Децата са затворени вкъщи, демек няма как да се загубят или наранят. Нахранени и облечени. Край. Повече явно смятат, че не е нужно. Нещо за храна за ума да си чувала, авторке? Или искаш да отгледаш асоциални откачалки? Имам пред очите си подобен пример. Да знаеш, че с годините става много, ама много по-зле. И ако ще пари да имаш за пет апартамента в София, и всичките пари на света да имаш, няма да са ти от полза.

# 82
И за мен няма противоречие, а по-скоро либерален стил на отглеждане на деца във възраст, когато по-скоро е авторитарен към авторитетен. Дори е рано за демократичното родителство  в тази възраст.
И да, има ситуации, когато човек е безсилен и преуморен. Ама не знам какви нерви трябва да имаш, за да живееш и работиш в такава обстановка.
Авторката трябва да преподреди деня и да си разпределят задачите и работното време с таткото, така че единият докато работи, другият да отговаря за децата. Например тя до обед се грижи за дома и децата, а той работи 4 часа (9-13). Следва обедна почивка. Обядват и той взема децата в детската стая да им чете и разказва разни истории, ако не спят, да строят или да оцветяват. През това време мама работи 2 часа. След 16 часа таткото може да отиде на пазар или площадка с децата, а мама да поработи още два часа до вечеря. 18-21 семейно време - вечеря, игра с децата, гледане на филмчета, баня и слагане по леглата. След 21 да си доработват или пък време за тях. Зависи и какво работят. Всякакви врътки стават щом и двамата работят от вкъщи.
Така или иначе и без ваксини като стане на 5 голямото ще го запишат на ПУК в училище.

# 83
  • Варна
Аха. И като е асоциален дивак ония направо ще размитат за него в училище.

# 84
Разбра ли се защо децата не се водят на детско заведение?
Какво работят от вкъщи родителите, че работата им да позволява и да си гледат децата в същото време?

# 85
Блу, не са васкинирани.

# 86
  • Варна
Ами не си гледат децата в същото време. Работят, а децата са оставени на самотек да се спасяват с игри. И за месец са успели да подлудят всичките комшии.

# 87
  • София
Признавам, че на авторката и на мъжа й им завиждам за непукизма. Аз не мога да търпя дете да пищи, тропа, крещи или да се бият. Затова гледам да ги занимавам, за да е мирно и тихо. И не говоря за това деца да трополят в рамките на нормалното, особено като знаем колко тънки са стените и подовете на обикновените жилища  - едно дете дори като ходи нормално по пода без отгоре да има някаква пътека или килим, а е от плочки, все едно стадо говета трополят.

# 88
Много се изписа, но и аз да кажа. Синът ми е на 4 години, бебето е на 2 месеца. Знам какво е енергично дете, скучаещо вкъщи, затова не допускам да му е скучно. Навън сме с часове, вкъщи игри и образователни карти. Ходи на градина, но сега го спрях за малко, за да е здрав и да бием ваксини на бебето. Държите децата затворени, уж са на съвсем близка възраст, а не са научени да играят заедно. Без респект към родители, съседи и всякаква обкръжаващата среда. Случва се съседката ни да почука по тръбите и той сам спира, ако вдига шум. Разговори, защото разбират, занимавка с тях и трети човек, който да се грижи реално за тях. Работите и давате мило и драго, да не ви занимават, защото не са ви приоритет. Говорите, но за да крещят и ревът постоянно, значи децата не се чувстват добре. Обърнете им внимание.

# 89
  • Най-красивата страна
Като живееш в блок е нужно да се съобразяваш.
На детето може да се обясни ,че вкъщи не се бяга и не се крещи.
Може да бяга на детската площадка и в парка.
На 3-4 години децата разбират.
Аз започнах да обяснявам преди тази възраст.
Много пъти,докато разбере.
Вкъщи-по тихи занимания.

Но ако родителя не обяснява и не прави забележки,детето няма как да  разбере,че това не е редно..

Да се разреве дете е нормално,но да реве постоянно-не.
Ако аз чувам,че две деца реват постоянно в апартамента на съседите ,ще се притесня и ще извикам 112.

Общи условия

Активация на акаунт