Ще ни гонят с подписка заради децата

• 7 034
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
Закрила на детето къде е? Родителите не са способни да се грижат за децата си, значи някой друг трябва да ги поеме.

# 61
И да не са с дефицити- те докато работят тия деца какво правят?
И още въпроси ми напират на клавиатурата.
Що не ходят на детска?
И да не са с дефицити- те докато работят тия деца какво правят?
И още въпроси ми напират на клавиатурата.
Що не ходят на детска?

Първия въпрос не го разбрах. Относно втория не ходят на детска понеже искат децата да са ваксинирати, а ние не искаме да ги ваксинираме
Ами замисли се, проблемът е във вашия телевизор. Вие искате да живеете като в гората. Ами идете в гората. Щом сте успели да подлудите всички и навсякъде, където живеете -да ви изгонят. Малки били децата и не разбирали ама друг път. Невъзпитани са и са на самотек... Другите хора деца нямат ли, споед вас, те не реват ли?!

# 62
И пързалка да е темата пак има такива деца и такива съседи.
Съжалявам, ако съм крайна, но стискам палци на съседите от входа. Повече хора трябва да се борят за правото си вкъщи да се чувстват комфортно, а не като в зоологическа градина, въпреки че живеят в блок.
Деца на три и четири години може да рисуват с водни боички с кеф, да им се чете, да играят с конструктор, пластелин, да редят пъзел, мемори.....

А за малоумието да не се ваксинират здрави деца изобщо не искам да коментирам, че ще ме банне модератор.
Авторке, чети и си гледай и възпитавай децата, защото нито съседите, нито по площадките и после градина/училище другите са длъжни да им търпят агресията.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 22:00 от Threemafan

# 63
Здравейте на всички! Преди точно месец със съпруга ми си купихме апартамент в София, иначе сме от Годеч. Имаме 2 деца на 3 и 4 години. Но съседите са твърдо против децата ни и нас, защото били кресливи, разглезени, невъзпитани (другото са обиди) и не сме се справяли с мъжа ми с родителската задача. Никой не бил длъжен да си реже ушите заради нас и блокът е "жилищен - за живеене" не детски зверилник, че да го тресем постоянно. Точно под нас живее и домоуправителката, която веднъж дойде да ни направи забележка, но как да спра децата да играят? Вчера дойде и каза, че вдигнала кръвно от шума, а и много други съседи също се оплаквали от нас. Даде ми срок 14 дни да се махаме доброволно, иначе щели да направят подписка срещу нас и ще се махаме принудително. Говорихме с двама адвокати и ни казаха, че в случай на подписка, нищо не може да се направи. Ако някой може да  даде съвет, ще бъда много благодарна доживот.
Имаше коментар в предишните страници, че след 2 месеца съфорумка не е направила още забележка на родители с шумни деца, но се кани. Вие за един месец, за да подлудите съседите - какво правите бе, хора? Навън - за шумните игри, тичат, ритат топка, катерят се. Вътре - за тихите игри, четете им, рисуват, занимавате се с тях. Това е съветът: погрижете се децата да имат достатъчно време не просто за игри, но и за общуване с други деца. Тоест - ваксинирайте ги като начало. После ги пращайте в детската  градина да общуват, да си играят, та и вие, и комшиите бял ден да видите.
Знаете ли колко е лошо за едно дете да не е научено да общува? Аз знам. Знаете ли как ще се държи с другите деца, а и те с него? Това е лошо за децата ви, обрича ги да са аутсайдери. Най-вероятно им мислите доброто, но резултатът няма да е добър.
Премислете, вижте си грешките и напред. Успех ви желая.

# 64
Донякъде разбирам безпомощността на майката. Ако не се обърне внимание на време, после май е много трудно да се научат да са по-внимателни вкъщи.
Аз чакам две деца, засега не съм майка, но все се надявам, че тези бебета ще спират да реват от време на време. Имах едни съседи с бебе, то не спираше почти, нищо не сме казали, бебе е... Не съм и очаквала, че някой родител би седял и търпял безучасно нещо, което аз не мога да търпя.
Ми че то до преди 3 седмици времето беше супер. Ако досега не сте ги извеждали да играят, сега не знам. Моля ви, не е преди две години, парковете и градините са отворени. Спрете им сладкото и не, не е нужно да крещите за да бъдат поне една идея по-спокойни.
За жалост вече сте черни на съседите и дори да станат по-тихи, мисля че вече ще са прекалено взискателни. Иначе повечето хора не биха казали нищо, ако има деца, които от време на време в нормален час тичат и играят.
Проблемът не е в съседите, така че те съветвам да потърсите вината във вашия апартамент и да го решите по какъвто начин сметнете за добре, защото така като гледам никой в този форум няма капацитета да се справи с тези деца.

# 65
  • София
Ако съседите решат, наистина могат да подадат сигнал до Закрила на детето и тогава те ще бъдат длъжни да направят проверка по случая. Затова авторката да се вземе в ръце и да си възпитават децата и да ги извеждат по-често навън да играят, иначе ще зорлем ще подивеят и ще имат накрая едни изтормозени и невротични деца заради принудителната изолация.

# 66
  • Далечният изток
Там е работата, че според авторката всичко е нормално, и не си дава сметка, че нещата, възпитанието и въобще гледането на тези деца, не са наред... Децата са буйни, нормално било да реват и да викат... Ама, авторке, не, не е нормално. 100 човека го казаха, пак ще повторя - дано си вземеш някакви забележки и осъзнаеш, че нещата не са ОК. Трябва да се работи с тези деца. Вие сте ги оставили да си правят каквото искат. Така деца не се възпитават.

# 67
Заглавието на темата би трябвало да е “Ще ни гонят с подписка заради липса на родителски капацитет”.

# 68
Като темперамент, характер и интереси децата наистина са различни.
Деца с година разлика или близнаци е нормално да са идея по-буйни или шумни. То и родителите им е нормално да са малко по-изнервени или пък тотални непукисти.
Оправданието "Деца са" не върши добра услуга на никого. Да, деца са. Да, темпераментни са, но все пак си има място и граници за всичко. Няма как да им се позволява да си правят каквото си искат, защото са такива. Извеждате, говорите, доколкото можете спокойно, опитвате се да ги занимавате с нещо, да организирате и ръководите игрите им, за да не се карат и бият.

# 69
  • София
Трудно ми е да повярвам, че темата е пусната от възрастен човек, родител на две деца. За мен авторката е неадекватна - и във възгледите, и в поведението си.
Казвам го като родител на дете с проблеми в разбирането, много активно и силно възбудимо. И не е ходил на градина също.
Децата имат нужда от режим, от сън, от разходки и от пълноценна храна.
На тази възраст се разхождат поне по 2-3 часа, спят и на обяд, лягат в 21 ч. и не ядат храна, която ги прави възбудими (бързи въглехидрати). Не зяпат телевизия, занимават се с нещо и се заиграват и сами.
Ако нямате възможност да ги гледате, докато работите, наемете гледачка.
Ако на тази възраст не можете да се оправите с тях и да се наложите като авторитет, след 7-8 години не ви виждам какво ще правите.

# 70
За съжаление, в днешно време има доста родители, които приемат децата такава, каквито са и не обръщат внимание на това, че поведението на децата силно нарушава комфорта на околните или нормите в обществото. И ако за дете с проблем в психологическото развитие е оправдано, то за дете в норма - не е.

# 71
Не е редно да се неглижират проблеми в поведението. А това е проблем - такъв шум, че да държат целия вход на нокти.

# 72
  • Германия
Навън за колко време ходите на разходка? И къде.

п.п. аз с моите въпроси досадна ставам

Обикновено ги води мъжа ми и за около час. Не знам къде ходят, сигурно на площадката
Обикновено? А не обикновено, сигурно не излизат. Ако темата е сериозна, в което вече се съмнявам - ами то кучетата се разхождат по повече време и поне 2 пъти на ден. Наистина сте за закрила на детето. Горките ви съседи и горките деца, живеещи в затвор, не ще подивеят ами не знам.

# 73
  • Варна
Мисля, че стана ясно защо роптаят съседите и, че имат право.
Предложението ми е отсега нататък при всяка среща със съседи, да покажете разбиране към нетърпимостта им към тормоза, на който ги подлагате и да го кажете с думи.
Също така заявка, че ще сеnпогрижите шумът да спре, ще тушира някаква част от неприязънта към вас и ще ви осигури време. Но казани от вас думи, не мълчаливо разминаване в общите части.
Децата можете да разделите по едно с всеки от вас докато работите, за да кротуват. Ще пречат на вас, но така ще имате повод да бъдете строги с тях.
Ако и да работите в една стая, ще се разделите в отделни, с по едно дете при всеки.
Живеем в къща, зад нас дойдоха съседи с две момчета на по 4 - 5 години тогава. Зарязваха ги на двора, приказките си не можем да чуем. Не беше викане от детска игра, а лудо пищене и говорене на висок тон. Майка им същата - за да ги надвика, говори и вика.
Викнахме и ние от съседните къщи, не ни интересуват техните разговори и си искаме тишината.
Различаваме детската игра от писъците. По едно време си мислехме, че тези деца са болни и затова крещят така.
Озаптиха ги, пак се чуват, но не е по цял ден дни наред.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 10:10 от Мира Иванова

# 74
  • Варна

Деца на три и четири години може да рисуват с водни боички с кеф, да им се чете, да играят с конструктор, пластелин, да редят пъзел, мемори.....

Ама трябва на родителите да им пука, нали? Да се занимават, да отделят време, да полагат усилия. Къде по-лесно е да ги оставиш да беснеят щото ти си им свикнал, а другите наоколо - кучета ги яли.

Общи условия

Активация на акаунт