Косопад - 21

• 51 570
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
За възстановяване след косопад мога да препоръчам шампоана с кофеин за стимулиране растежа на косата на O'right, който предлагат в Златна рибка. Аз си го взех с намаление на черен петък, защото иначе е скъп. За сметка на това е 400 мл., въпреки че е безсулфатен, се разпенва много добре и малко количество е достатъчно за добро измиване на косата, което го прави икономичен. Хем е доста дълбокопочистващ, хем е много нежен към скалпа и не предизвиква никакво раздразнение при мен дори при честа употреба, има едва доловим аромат и изчистен състав.

С моята дерматоложка последно си говорихме, че напоследък има много голям наплив от пациенти, които се оплакват от косопад. Отдава го не само на ковид, а по-скоро на това, че хроничният стрес, на който сме подложени, също води до такива щети върху организма.

# 541
Аз също си мисля, че моето оредяване е от хронипен стрес. Дълги години живея в такъв и още не съм събрала смелост да го прекратя. Не знам и каква добавка да с пия за това.

# 542
Moмичета, някоя от вас пила ли е сао палмето? По принцип е добавка за простата, но в чуждите групи чета навсякъде, че го пият жените при андрогенен косопад. Както и масло от тиквени семки (то също е полезно за простатата Satisfied ). Въобще някоя от вас нещо, освен витамини, приемала ли е?

# 543
Да, сз съм пила сао палмето, но само месец. Не видях някаква разлика, но сз много пъти съм казвала, че нямам видим, обилен косопад, а изтъняване на косата. Пих добавката Фолигейн.

# 544
Пих повече от 3 месеца Сао палмето и не успях да си подобря косопада. Не видях резултат.

# 545
Пих повече от 3 месеца Сао палмето и не успях да си подобря косопада. Не видях резултат.
По чуждестранните групи съм чела, че на много хора сао палмето не им влияе добре или им понижава либидото, докато с маслото от тиквени семки имали страхотен резултат. Още на първата седмица им спирал косопада.
А някоя пила ли е вечерна иглика?

# 546
Пила съм и вечерна иглика.
Сега ще прочета за маслото от семки.

# 547
Без никакъв ефект при мен от почти 2 месеца прием на вечерна иглика.

# 548
Аз да споделя позитивен ефект.
Снощи правих Дерма ролер на скалпа, след това продължих с масаж и Numinox на  Mediceutical усетих действието му значително по добре след ролера.
Тази сутрин измиване с дълбоко почистващ шампоан на Mediceutical и след това MEDICEUTICALS THERAPEUTIC SCALP AND HAIR CONDITIONER.
Който усетих много освежаващ и енергизиращ за скалпа с ментова нотка.
Завърших с Kérastase keratin termique.
Резултата е обем и усещане за плътност,няма и помен от разхвърчани и фризи дължини.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 10:21 от Lorinda

# 549
Lorinda, какъв дермаролер ползваш? От много време се каня да си взема и не знам какъв 🙄

# 550
gera,
Имам комплект дерма ролери с различна големина на игличките.
Започнах първо с по-малките и съвсем не е неприятно.
Но сега проучвам дерма Пен и мезогън,ако някой има опит ще се радвам на насоки.

# 551
Lorinda,
Колко точно "не е неприятно"? Болезнено ли е? Кръв тече ли?
Аз изпитвам ужас само като погледна такова чудо.

# 552
Аз имам дермапен, ама още не съм го използвала. Иначе съм си го взела за лице.

# 553
Lorinda,
Колко точно "не е неприятно"? Болезнено ли е? Кръв тече ли?
Аз изпитвам ужас само като погледна такова чудо.

Витаминче,
Убожданията са микроскопични, както и игличките. Използва се и за финнната кожа на лицето. Не няма болка, нито кръв.
Приложение на дермаролерът за лечение на косопад

Според последни изследвания, терапията с дермаролер може да помогне и при косопад, включително при андрогенетична алопеция (оплешивяване при мъжете). През 2013 г. се провежда медицинско проучване върху 100 доброволци разделени на случаен принцип в две групи. Върху първата група се прилага два пъти дневно 1 ml 5% разтвор на “Миноксидил”, а върху другата група се прилага същата доза “Миноксидил” плюс седмична процедура с дермаролер. В проучването е използван дермаролер с дължина на иглите 1,5 мм. И двете групи са били обръснати, за да може косата да не окаже влияние върху изледването

След 12 седмици се отчитат резултатите, въз основа на три метода:

Промяна в изходния брой косми (тестваната област е татуирана, за да се осигури точно измерване)
Самооценяване на пациента за растежа на косата
Оценка направена от слепи хора
Проучването установява:

Средната промяна в броя на космите след 12-та седмица била значително по-голяма при групата, ползвали дермаролер в сравнение с групата, лекувана само с лекарство - 91,4 срещу 22,2. Накратко, процедурата за микронизиране води до значително по-голямо възстановяване на косата, отколкото терапията само с медикаменти.

Отчитат се следните механизми на действие при микронизирането, които водят до подобрен растеж на косата:

Освобождаването на растежен агент, получен от тромбоцити, увеличава епидермалните растежни агенти чрез активиране на тромбоцитите и механизъм за възстановяване на раната по кожата.
Активиране на стволови клетки в третираната област при условия на заздравяване на рани, причинени от дермаролера.
Свръхекспресия на гени, свързани с растежа на косата, съдов ендотелен растежен агент, В катенинови, Wnt3a и Wnt10 б.

Загуба на коса се дължи на широка гама от молекулярни сигнали. Дихидротестостерон (DHT) е основният хормон отговорен за андрогенната алопеция. Смята се че DHT, инхибира много пътища, стимулиращи растежа на фоликула на косъма. Авторите на изследването предполагат, че тези пътища се активират в отговор на микроубожданията. Активирането на растежния агент и стимулирането на стволовите клетки също играят роля в подобряването на растежа на косата.

Използване на дермаролер в домашни условия

С такива обещаващи резултати, може да се изкушите да тествате метода сами в къщи. Ако решите да изпoлзвате дермаролер у дома, следвайте следните стъпки:

Използвайте дермаролера веднъж седмично - не използвайте отново, преди третираната зона да се възстанови напълно.
Използвайте дермален валяк с игли от 1.5 мм.
Дезинфекцирайте дермаролера след всяка употреба.
Съсредоточете се върху определена част от скалпа, като търкаляте ролера хоризонтално, вертикално и диагонално 3-4 пъти във всяка от посоките.
Заменете дермаролера след 20 употреби, защото иглите се затъпяват.
Дермаролера има положителен ефекти, дори без продукти. Терапията с дермаролер не е най-приятното изживяване, но е едно от най-надеждните решения за възстановяване на загубената коса.

# 554
Прочетох за експеримента с интерес, но някак не ми вдъхва доверие. След 12 седмици са отчели резултати, при условие, че от миноксидила такива се очакват най- рано след 4-5 месечно ползване.   Да не споменавам и факта, че миноксидила увеличава косопада в първите седмици. Нещо не ми се връзва....

Общи условия

Активация на акаунт