Косопад - 21

• 51 456
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Всичко гореописано за психическото състояние е валидно и за мен. Влизайки в метрото не виждам хора, а коси … За масажа, наистина не ви ли пада много… при мен точно тогава е ад. Включително и сега, когато започнах Давинес, при все че изобщо не му правя някакъв грандиозен масаж..лекичко само го втривам …

# 61
Сега направих по-дълъг масаж отново и стана леле-мале!

# 62
Здравейте, мога ли да използвам haitian black castor oil за смесване с масло от розмарин?
Купувам си готово олио, но ми се вижда доста скъпо да давам 20 долара на 2 седмици, само 16мл е сместа. Искам сама да си приготвя същата смес, гледам съставките са 3, горните 2 които споменах и peppermint oil. Чудя се в какво съотношение да ги използвам.

# 63
В началото падаха страшно много косми, постепенно забелязвам, че стават малко по-малко, но все още количеството си е доста. Може би 3-4 пъти повече от нормално.
Съгласна съм, че е малко неприятно на пръв поглед, но пък това са били вече мъртви косми, по всяка вероятност щом подат при масаж, маслена маска или къпане, фоликула е деградирал и косъмът е във фаза катаген. Дали ще е на главата ми още 2-3 седмици или не, за мен не е от значение. Предпочитам предимствата които дава масажа и благодарение на тях да поддържам останалите си фоликули.
Вярвам, че ако съм постоянна след време при масаж ще падат съвсем малко косми.

# 64
Като видях как се прави масаж и най вече различните техники и време за това,разбрах,че досега нищо не съм правила...20 Мин. енергизиране на скалпа, дори и без продукт!!
Човека споделил видеото е много наясно с видовете косопад и лечението му,след като години наред е правил какво ли не под лекарско предписание и наблюдение, похарчени стотици хиляди долари без особен успех,решава и започва собствено проучване и прави собствен протокол,споделя го с познати и де факто правят изпитания на теорията му.
За съжаление той споделя,че много често причините за косопад за миксирани,т.е. може да имаш и андрогенна алопеция и ТЕ и за това методите трябва да се комбинират.
Препоръчва да се започне с кръвни изследвания за да се видят дефицити и да се направи консултация с дерматолог, но междувременно нищо не се губи от допълнителни грижи- масаж, дермаролинг.

Когато се повтарят, тези протоколи могат да помогнат за премахване на достатъчно фиброза, за да се подобри транспортирането на кръв, кислород и хранителни вещества до спящите космени фоликули.  Крайният резултат?  Бавен, продължителен, естествен растеж на косата - като един от нашите минали читатели, Калвин (към това писане, той масажира повече от 10 месеца).
Дори да има засилен косопад в началото масажът помага за събуждане на космените фоликулии и нови растежи.
Free masterclass:
https://perfecthairhealth.com/

# 65
Много подробно и полезно видео което показва как точно да се прилага скалп масаж за стимулиране на растежа на косата. Показаната техника е с масажни движения по целият скалп разделен на зони.
https://vimeo.com/310444236/bed6eb03c2

Lorinda благодаря за страхотното видео. От дълго време се опитвам да свикна ежедневно да си правя масаж на скалпа и съм изгледала десетки видеа, но това мисля е най-доброто до тук.
От около 2 седмици съм много стриктна с масажа.
Сутрин нанасям Целаген и масажирам за около 10 мин.
Вечер минавам с Дарсонвал 10-15 мин., нанасям отново Целаген и правя масаж около 10 мин.
Отчитам леко подобряване на косопада.
Намислила съм си много неща, които да правя, бях ги описала преди време тук, но ми е много трудно да бъда постоянна.
Надявам се постепено да си изградя навици.

Относно справятето с психическите щети, които нанася косопада, в началото ми беше много трудно. При мен проблема започна преди 2 години, тогава бях на 20. Приемах нещата много тежко, а и не срещах подкрепа от родители и близки.
Моят начин да се справям с нещата е да не се самосъжалявам, не се плаша от влошаване, защото изобщо не допускам такъв вариант в главата си. Мисля единствено какво не правя както трябва, какво мога повече да направя, как да подобря ситуацията.
В момента съм се фокусирала върху това да изградя навици за грижа, а не да броя паднали косми и да се вглеждам в огледалото и да търся проблеми.
Много много силно вярвам, че ако направя необходимите неща, проблема ще се реши постепенно.

Това е страхотно, Pinki. Ще се опитам да "попия" и да възприема твоето мислене. Simple Smile А през тези две години какво си правила? Търсила и/или намерила ли си причина за косопада?

Аз съм на 25 и аз като mariat, си мисля, че е рано косопад на тези години, още повече, ако няма наследствени проблеми, затова много се чудя и притеснявам откъде се появи това чудо.

# 66
Като правите масаж не ви лимпада много коса, при мен 3 пъти повече !!!Затова избягвам.

При мен е също доста падането , аз дори и масла нищо не мога да слагам ... затова и спрях всички масла , лосиони , спрейове , то така и иначе си пада косата , по - добре да не я изтощавам повече , а и съм с чувствителен скалп ии от получавам пърхот и сърбежи

# 67
Anoniii,
Не позволявай страхът да те спре да опитваш. Много вероятно процесът е обратим, колкото по рано започнеш лечение толкова по вероятно е да имаш положителен резултат.
Каквото има да пада ще падне!!!
Въпросът е да не се допусне необратимо увреждане.
Много важно е че първата стъпка е направена всеки от нас е наясно с проблема и търси решение.
Трябва да се съсредоточим върху това което правим и ефекта ще дойде. Всеки си изработва протокол и действа упорито.
Хората споделят за 10 месечни масажи и грижи отделно прием на витамини и минерали.

# 68
В началото падаха страшно много косми, постепенно забелязвам, че стават малко по-малко, но все още количеството си е доста. Може би 3-4 пъти повече от нормално.
Съгласна съм, че е малко неприятно на пръв поглед, но пък това са били вече мъртви косми, по всяка вероятност щом подат при масаж, маслена маска или къпане, фоликула е деградирал и косъмът е във фаза катаген. Дали ще е на главата ми още 2-3 седмици или не, за мен не е от значение. Предпочитам предимствата които дава масажа и благодарение на тях да поддържам останалите си фоликули.
Вярвам, че ако съм постоянна след време при масаж ще падат съвсем малко косми.

По принцип си права, ама пустите косми купища като ги видя и ми призлява … Мен на този етап ме притеснява най-много дразненето по скалпа, сърбежа , ако използвам нещо друго освен Низорал, катранени шампоани и т.н.

# 69
Здравейте, мога ли да използвам haitian black castor oil за смесване с масло от розмарин?
Купувам си готово олио, но ми се вижда доста скъпо да давам 20 долара на 2 седмици, само 16мл е сместа. Искам сама да си приготвя същата смес, гледам съставките са 3, горните 2 които споменах и peppermint oil. Чудя се в какво съотношение да ги използвам.
Glossychery aз живея в Белгия и тук едно голямо шише  ЯЧРМ  е 9 евро в африканските магазини. Виждала съм и в нета. Ти къде се намираш?

# 70
Пинки, може да не ти хареса какво ще напиша, но ако си на 22 години е добре да се опиташ да откриеш причината. Много си млада.

В никакъв случай, аз пропуснах да отбележа за причината и коментара ти е много уместен.
Преди човек да започне каквито и да е действия трябва да знае срещу какво се изправя или поне да има някакви насоки, а това се случва с много изследвания. Независимо от възрастта, косопада е един от първите сигнали, че нещо не е наред в тялото ни.
Когато стане дума за косопад винаги съветвам  да се потърси причината, преди всичко останало.

kris1126 През тези две години използвах почти всичко на пазара, което е за косопад и растежи и се подложих на какви ли не изследвания. Аз уча медицина, а работата ми  в момента е свързана с дерматолози и като цяло достъпът до лекари и изследвания е сравнително лесен.
Консултирала съм се с много лекари и съм си изследвала наистина всичко, но еднозначен отговор на какво се дължи този хроничен косопад не получих. Както от близките така и от лекарите, на които съм попадала до сега проблема се неглежира и ме изпращат с думите, че като всеки учещ медицина си измисляш болести.
Изследванията ми показват, че вит. Д и феритин са по- близо до долната граница и на няколко пъти прогестерон не беше в норма. Освен това последната година поради чувствителен стомах бях и до някъде на много  стриктна диета и загубих много тегло. Да не забравям и факта че съм страшно емоционална личност. Всичко се преживява и премисля и общо взето силния стрес си ми е другар.
След всичко нямам точен отговор каква е причината, вярвам, че нещата в моя случай са комплексни.
Ти какви изследвания си правила ? Подозираш ли нещо ?

driada Трудно е да се абстрахираш, но не и невъзможно. Повтаряй си, че вървиш по правилния път. Прочети за ползите от масажите и всеки път си ги напомняй. Упоритостта е много важна.
По-притеснителен е факта, че имаш сърбеж, това наистина не е добре и според мен първата ти стъпка трябва да бъде да откриеш от какво идва и да се пребориш с него.

# 71
Сърбежи и проблеми със скалпа, които се повлияват от Низорал и катранени шампоани на мен веднага ми говорят за себореята и/ли гъбична инфекция. Дерматолог да види и каже. Себореята е автоимунно заболяване, което не се лекува към момента, само се поддържа. На раздразнен скалп каквото и да сложиш - освен още проблеми да си навлечеш, друго едва ли ще постигнеш.

# 72
  • Пловдив
Себореята е автоимунно заболяване, което не се лекува към момента, само се поддържа.

Това го "чувам" за първи път. Знаете ли освен Низорал нещо друго ефикасно против себорея.

# 73
Благодаря за отговорите, надявам се да е себорея, поне е състояние, което се овладява, поддържа …. Само че не виждам много пърхот или люспи, тока че незнам… При последния дерматолог ,  (прехвален беше ) гледа скалпа и не видя нищо притеснително. Между другото днес бях на профилактичен преглед при личната. Отново й споделих проблема и тя го прие съвсем сериозно. Даде направление за ендокринолог и ми написа изследвания, който да направя. Вит. Д и едно от тях, инсулинова резистентност спомена и др. Тя е добър лекар и за много неща й имам доверие, та ще ги направя пак, после може да посетя и друг дерматолог, да видим какво ще каже… Ще споделя ако чуя нещо интересно, т.е. нещо което не съм чела тук де:grinning:

# 74
Себореята е автоимунно заболяване, което не се лекува към момента, само се поддържа.

Това го "чувам" за първи път. Знаете ли освен Низорал нещо друго ефикасно против себорея.

На всеки му действа различен препарат. На едни - катран, на други Низарол, на трети - цинк пиритион, или Себорал. Едни ползват Селсун Блу с много голям ефект, други медицинска козметика - Себомакс, Дюкре, или пък от българските Билка, Здраве... за съжаление, ако на един човек му действа едно нещо добре, то това не значи, че и при вас ще е така и обратното. Обикновено хората опитват, опитват, докато не открият 'техния' продукт. За съжаление често след известно време и този продукт започва да отслабва като действие, и трябва да се смени. Обикновено хората със себорея (и псориазис) редуват 2-3 препарата, за да не привикват.

Общи условия

Активация на акаунт