Косопад - 21

• 50 336
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
И аз на сух скалп, смесвам с масло от ему и арган плюс комбинация от етерични като розмарин, лавандула и мащерка.

# 661
Аз искам да попитам дали тази маска с витамин Ц за премахване на цвета на косата може да навреди на прогреса ми с косопада? Косата ми е абсурдно черна, възможно най- черния цвят и е наслояван с години, не искам да я обезцветявам за да не я увредя. Гледах доста видеа и жени с като моята коса успешно махат черния цвят след няколко такива маски. Използва се доста вит Ц в комбинация с шампоан против пърхут, тъкмно косата ми започна да расте отново и се притеснявам, но честно казано не мога вече да понасям това черно, така ходя от гимназията и ми е втръснало на 100%.
Обмислям да я оставя да порастне 2-3 см за да избегна контакта със скалпа, по този начин дали ще е най- безопасно?

# 662
За пръв път чувам за тази маска за изсветляване, но честно казано не ми звучи като да е неприемлива ако това са съставките - витамин С и шампоан против пърхот.Аз бих пробвала, може би с по-малки количества от съставките и/или за по-кратък престой в началото.На принципа - по малко и на често.

# 663
Аз не бих правили опити сама. Бих отишла при професионалист, който ще знае как да го направи по възможно най-щадящия начин.

# 664
Не съм в България и не искам да казвам каква цена ми казаха за това удоволствие, защото просто няма шанс да им дам тези пари, буквално ми спряха въздуха Grinning Отделно те няма да го направят по щадящ начин, а ще използват изрусител.
Не мисля че има нещо във вит Ц и шампоан, което ще ми навреди, щом няма да го слагам и на скалпа. Най- много шампоана против пърхут да ми изсуши малко косата, но аз ползвам хубава козметика, така че ще се оправи бързо.
Просто трябва да се въоръжа с търпение и да не посягам пак към черната боя, което ще е много трудно.

# 665
Аз веднъж пробвах този метод с витамин C в шампоан но нямаше никакъв резултат,не знам колко пъти трябва да се направи за да се види нещо.

# 666
Не съм в България и не искам да казвам каква цена ми казаха за това удоволствие, защото просто няма шанс да им дам тези пари, буквално ми спряха въздуха Grinning Отделно те няма да го направят по щадящ начин, а ще използват изрусител.
Не мисля че има нещо във вит Ц и шампоан, което ще ми навреди, щом няма да го слагам и на скалпа. Най- много шампоана против пърхут да ми изсуши малко косата, но аз ползвам хубава козметика, така че ще се оправи бързо.
Просто трябва да се въоръжа с търпение и да не посягам пак към черната боя, което ще е много трудно.
Glossy cherry,
Аз също не съм в България и днес пред един фризьорски салон работещ с Керастаз имаше и доста комплекти който продаваха, загледах се и видях постер рекрамиращ балеаж...на космическа цена...и хем не е най - луксозния салон има и още по скъпарски.
Струва ми се минимален риск със витамин С,давай смело и покажи резултат .
Весел празник на всички.
Дано е здрава и щастливата Нова 2022🥂🎉,!

# 667
Момичета, изпращам една наистина тегава за мен година и причината е косопада.С много надежда за по-добри времена я изпращам!Посрещам 2022г. с вяра в по-добро бъдеще!
Искам да ви благодаря, че споделяте, че подкрепяте, че търсите решения и се борите!Наистина без вас не съм сигурна дали щях да имам сили...
Желая ви здраве за душата, тялото и косата!Желая ви вяра, сили и успех!

# 668
Здравейте, честита нова година
Имам въпрос  , според вас мога ли да имам наследствен косопад от на майка ми страната ? Някой знае ли как се предава , понеже четох и пише , че е по майчина линия

# 669
Да, може.

# 670
Честита Нова Година, хубавици! Нека през новата година тази ужасна тема да не е много активна Simple Smile Въпреки този проблем, това е тема която следя с интерес, просто сме се събрали все отзивчиви и приятни хора, но нека се съберем в по- хубава тема Grinning

Lorinda, мдааа цените са ... че и бакшиш трябва да оставяш. Спомням си мисля че беше Юни месец косата ми беше къса (малко над рамото) и исках да си направя балеаж, попитах в най- обикновен квартален салон и ми изръсиха 500 долара като цена, на тази цена ще чакат и едно 50 долара бакшиш, просто няма никакъв шанс аз да платя това нещо. Това са близо хиляда лв, от една страна ги разбирам защотото тука за да завършиш за фризьор или маникюрист е изключително скъпо и отнема  много време, но все пак...

# 671
Glossycherry,
Обирджий са 🙃, поне ефекта да беше гарантиран, а то особенно при тънка и финна коса няма как да стане чудо.
Момичета гледахте ли" Клиника за косопад "по ТЛС, лекарката трихолог преписа Миноксидил за алопеция тоталис, а за другия случай на анфрогенна алопеция лазерна шапка. Имаха преглед след 6м. От започнатото лечение идвата наблюдавани случая имаха доста добър прогрес и видимо запълване на прозиращите участъци.
Та въпросът ми е някой ползвал ли е лазерна шапка през ден и за по дълъг период?
Прочетох нещо много интересно, което не бях срещала до сега: Това е и основната причина, поради която в трихологията се ползва лазерното лечение. Всеки човек на скалпа си има над 100 000 „латентни” (спящи) фоликула. Това е резервна коса, която при определени условия може да се събуди и да порасне.
Ако не бъдат обаче създадени нужните за това условия, този „резерв” може да остане неизползван до края на живота.

Лазерното лечение е единственият доказан в медицината метод, предизвикващ събуждането на латентните космени фоликули и стимулиращ тялото да се възползва от своите вътрешни ресурси, водещи до растежа на нова коса.

# 672
Лазерът действа точно така на спящи фоликули и мъх по кожата.Точно затова не се препоръчва да се правят процедури за обезкосмяване (с лазер или IPL) на места, на които има малко косми или само мъх, защото може  да се активира растеж на нежелано окосмяване, срещу което именно са отишли хората да се отърват.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 19:08 от ДХ3

# 673
Лазерът действа точно така на спящи фоликули и мъх кожата.Точно затова не се препоръчва да се правят процедури за обезкосмяване (с лазер или IPL) на места, на които има малко косми или само мъж, защото може  да се активира растеж на нежелано окосмяване, срещу което именно са отишли хората да се отърват.

ДХЗ,
Така ми кажи и сега какво да поръчваме лазарни шапки ще се наложи 🙃
Леле нова надежда... преди да се зачета по обстойно някак ми се струваше неефективно с тези каски....но щом ще събудят спящите ни запаси.
И сега следва каква да е лазерната шапка има доста видове?

# 674
Нямам идея, просто като съм челаза премхване на косми по тялото, съм се натиквала на такава информация.Чела съм оплакване на хора, на които са пораснали косми по тялото след процедури за обезкосмяване 🤦🏻♀

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 19:20 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт