Косопад - 21

• 51 527
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • София
mariat не е задължително да има кисти, те заради това го наричат синдром на поликистозните яйчници.
Съотношението между LH и FSH, оредяването на косата, възможно е да имаш и друг симптом, но и първите 2 са достатъчни.А СПКЯ означава само едно, висок естроген, често в комбинация с висок инсулин, но той май при теб беше Ок.

# 121
Не, не съм изследвала инсулин. Това е нещото, което ми предстои. Естрогена ми е пробемен, въпреки, че е в норми. Вече махнах един, а сега имам втори полип. Интересното е, че първия полип го имах доста години, но през това време не съм имала косопад.

# 122
  • София
Не, не съм изследвала инсулин. Това е нещото, което ми предстои. Естрогена ми е пробемен, въпреки, че е в норми. Вече махнах един, а сега имам втори полип. Интересното е, че първия полип го имах доста години, но през това време не съм имала косопад.
Ами то е процес не става от днес за утре, а и с възрастта Прогестерона е поспаднал.Точно такова възпаление , което си работи години наред води до косопад в някакъв момент.
Зарежи естрогена в кръвните изследвания, важно е какъв на тъканно ниво и отново симптоматиката, има ли я, значи е висок.Виж инсулина как е, ако и той е висок ще ги сбориш заедно Simple Smile

# 123
А, прогестерона ми беше добре.

# 124
Да , имах косопад , но беше горе -долу нормален . Аз имам оредяване на косата , но никога не бях имала чак такъв косопад. Но не съжалявам, че съм се ваксинирала.

Мен този пуст косопад ме спира , но в крайна сметка живота ми е по-скъп от косата ... слагам перуката и това е , просто каквото ми е отредено от съдбата ще стане .. дано издържа психически само

При мен също има съвпадение с ваксината, но аз преди това пих един антибиотик/далацин/ заради зъб и като че ли тогава започна обилен косопад. миналата година карах ковид и след него също имаше един период такъв, но тогава също пих антибиотик и не знам на кое се дължи. Освен това споменах, че аз съм с анемия и това е основен индикатор да си проверя желязото, което винаги е в критични нива, така че едва ли ваксината е повлияла този косопад, по-скоро самата анемия. При мен има ново израстване на коса, но пък и не спира да пада. Относно това кой как пие желязото, Магнифика, предписано ми е от хематолог…...

# 125
При мен след пълен курс с ваксина,няма странични ефекти, дори напротив във времето на ваксинацията започнах и допълнителни грижи за косата и скалпа и състоянието ми е значително по добре.

Трудно е да се коментират въпроси, свързани с ваксините срещу COVID-19 и алопеция ареата/автоимунни състояния, тъй като няма доказателства, които да казват дали ваксините ще окажат някакво въздействие върху алопеция ареата/автоимунно състояние на човек.  Въпреки това, много хора с алопеция ареата и други автоимунни състояния имат успешни други ваксини всяка година без никакви отрицателни ефекти. "*

*Цитат от Alopecia UK

# 126
  • София
Ваксинирах се през март, не е имало промяна в косопада след това.

# 127
Благодаря Ви , момичета ! Бъдете здрави и дано скоро всички се радваме , на хубави гриви ❤

# 128
  • Благоевград
Моята коса беше толкова хубава напоследък. Успях да постигна дължината, която исках, растеше, сгъсти се И ме хвана Ковид. За 2 седмици в болница и немиене на косата, сега е рехава, слаба. В болницата видях, че пада, но ми беше толкова зле 10 дни с 39 гр температура, че изобщо не обърнах внимание.
Днес си пръсках в корените един спрей на Билка, обогатен с вит  РР, моя приятелка беше много доволна от него след раждането като имаше косопад.
Не знам дали ще помогне, ще споделя как е положението, но го давам като вариант.
Отделно смятам, че и съм със сериозни витаминни дефицити и това също си отразява.

# 129
Здравей! Можеш да пробваш с бонбонената терапия. Тя е за възстановяване на косата. След първото ползване на ампулите, ти остава от маска за още няколко ползвания. Аз съм много  доволна. 😊

Моята коса беше толкова хубава напоследък. Успях да постигна дължината, която исках, растеше, сгъсти се И ме хвана Ковид. За 2 седмици в болница и немиене на косата, сега е рехава, слаба. В болницата видях, че пада, но ми беше толкова зле 10 дни с 39 гр температура, че изобщо не обърнах внимание.
Днес си пръсках в корените един спрей на Билка, обогатен с вит  РР, моя приятелка беше много доволна от него след раждането като имаше косопад.
Не знам дали ще помогне, ще споделя как е положението, но го давам като вариант.
Отделно смятам, че и съм със сериозни витаминни дефицити и това също си отразява.

# 130
# 131
  • София
А, прогестерона ми беше добре.
Той може и да е добре според референтните граници, ама ако естрогена е по-висок все тая.

# 132
Не, не и естрогена беше в референтни. Дори съотнощението им беше добро. Но, пак ми даваш старт да почна да чопла и да изчопла проблема.

# 133
  • София
mariat, за да им сметнеш съотношението, Естроген и Прогестерон се изследват заедно 7дни след доказана овулация.Ако няма доказана овулация, ако не са изследвани заедно, в един ден 2-та хормона, то няма никакво значение дали са в референтни граници.И пак да кажа, много по-важна е симптоматиката, отколкото хартийката с кръвното изследване, защото нивата на хормоните ни в кръвната плазма са една нищожна част от цялостната картинка.

Holly21 аз пиша за момичетата, чиито нива на желязо са в оптимална норма, а 99.9% от изследванията, които съм мяркала тук са такива.

# 134
В една от групите попаднах на проучване на момиче биоинжинер-химик, тя е с изразено изтъняване на косата след раждане и стрес,за което не е получила ефикасно лечениеи започва собствено проучване за действието на етеричните масла като алтернатива на миноксидил.
Ето какво пише:
Разбирам, ако косата ви е изключително мазна, можете да я използвате като предварително.  Има смеси от масла, които балансират излишното производство на себум.  Бих предложил смес от мента, розмарин и лавандула в носещо масло.  Просто ще увеличите процента и ще използвате само по -леки масла.  Маслото от мента също е едно от малкото масла, които контролират производството на масло.
Тя е установила,че микса от масла е по ефикасен продукт от използването само на едно масло.

За начало докато всеки намери подходящата за него комбинация,тя препоръчва да се започне с 1%,но ако нямате чувствителен скалп може ис по висок процент.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 11:07 от Lorinda

Общи условия

Активация на акаунт