Косопад - 21

• 51 641
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
Изтъняла и оредяла са две различни неща. Изтъняване е когато структурата на самия косъм стане по-тънък, перушинест, а оредяване е окапването и после новите растежи.

Дани,
Да си призная дори използването на думата оредяла ме натоварва,а какво остава за плешива, избягвам ги съвсем съзнателно.😔. Абсолютно си права за моята коса обаче и двете са валидни, въпреки че винаги съм имала тънка коса,но когато и оредя съвсем се изплаших, това ме накара да започна грижите и четенето.
Мисля си че трябваше и по-рано да започна,но...
Определено ще продължа,хора който не са ме виждали отдавна започват разговор с въпроса какво си направила косата ти е много различна.
Това много ме зарадва. Та исках да споделя грижите си заслужават упорито и търпеливо се отплаща.

# 361
Lorinda, супер изглежда с тази прическа. Пожелавам да задържиш и подобриш резултатите.

# 362
Благодаря ви момичета,
Далече съм от резултата който искам,но е толкова окуражаващо да видиш напредък.
Продължавам със всичко с още по голям ентусиазъм. Още по вече че с по късата коса е много по лесно/ и икономично/за дермаролер,маски и всякакви третирания.
Иска ми се да вдъхна кураж и надежда на себе си и на вас.❤️

# 363
Ако приемата достатъчно протеин през периода на постите няма да има проблеми.
Само аз ли не виждам особено голяма логика в пиенето на биотин? Дефицита на биотин е сравнително рядко явление, не разбирам как приемането му ще заличи проблем причинен от друго.

# 364
Да се включа с информация за последната процедура Мезотерапия за коса. Коктейл от витамини, аминокиселини, пептиди се инжектира в скалпа и проблемните зони. Доста болезнено,но надявам се ефективно. Моя много близка приятелка лекар ми ги постави.

Следваща процедура след 1месец.

# 365
Някой видял ли е ефект от Parusan?

# 366
Лоринда, каква е цената, колко дози трябват, за какъв вид косопад е?  Успех!

# 367
Някой видял ли е ефект от Parusan?
Освен, че много м изсуши косата, друго не видях, а доста време го ползвах.

# 368
Лоринда, каква е цената, колко дози трябват, за какъв вид косопад е?  Успех!

mariat,
Укрепващ комплекс за растеж на косата на базата на хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и пептиди

apriline® HAIRline е специално формулирана за лечение на проблеми с косата и скалпа

– Подхранва скалпа и укрепва фоликулите
 – Ускорява растежа на косата
 – Предотвратява косопада и побеляването
Швейцарски коктейл който препоръчват за дълбоко третиране при косопад. Няколко процедури се препоръчват поне 5-6 през няколко седмици.
120 лева е цената в България.
Това което проучих е че се препоръчват няколко метода на поставяне ръчно със инжекция,с автоматичен дермапен/възможно е да травмира обработваният участък/ и с дермаролер.

# 369
Благодаря ти.

# 370
Здравейте! Препоръчайте продук против накъсване за тънка коса,боядисана.Нещо,което работи.

# 371
Здравейте,

Аз също се включвам в тази тема, не че имам с какво да съм полезна (защото при мен борбата е безмилостно жестока... ). По-скоро бих искала да споделя, защото за съжаление не срещам много разбиране.

Горе-долу от пролетта на миналата година се боря със силен косопад.

Всичко започна малко след като Януари месец 2020 прекарах нещо, което и до ден днешен ми е недиагностицирано (аз упорито си вярвам, че бях първата ковидясана, преди още да беше модерно Smile). Като цяло около две седмици имах упорита температура, която направо ме изтощи и стресира на макс.

В началото реших, че просто трябва да спра да си тормозя косата (постоянно връзване, изправяне с преса) и спрях да я третирам изцяло. След като търпях цяло лято и нямаше промяна, отидох при дерматолог. Назначи ми жената изследвания в близка й на сърце лаборатория, където изкараха, че Витамин Д ми е нисък. Пих го, като междувременно ползвах и назначените продукти на Дюкре и уж имаше някакво подобрение.

Малко след това обаче, положението се върна на каквото си беше.

Февруари месец тази година, случайно почувствах, че имам температура и измерих около 37.5. Толкова си е и до ден днешен.

Два пъти съм влизала в болница, изследвали са ми всичко, що са се сетили хората, не е ясно от къде е тази температура. Опитвах се да намеря нещо, което да е връзка между нея и косопада, няма нищо... Заключението след последното влизане беше да пия успокоителни, че сигурно е от много стрес...

От 2-3 месеца вече изпаднах в нещо като депресия заради тази коса, вече имам плешиви петна, които все още са отстрани, та не е очевидно като падне коса отгоре (по този повод само ми се казва, че си въобразявам). Реших и аз да ставам чичо гугъл - изследват всичко, което прочетох, че може да води до косопад - хормони, желязо, цинк, вит. Д, Б12 - всичко в норма.

Отидох пак при друг дерматолог. Изписа ми Анакапс прогресив, които пия вече втори месец и няма ефект. Отидох наскоро пак на контролен преглед и заключението беше изпий си анакапса и като цяло не го мисли...

Последното, което ми се подхвърля като идея и за което се хванах като удавник за сламка беше магнезиев дефицит, ама май и с това нищо няма да стане...

Косата ми като цяло е... беше... много гъста и и сега си е с плътен косъм, но уви, поела е по своя път.

# 372
За съжаление трябва да ти кажа "Добре дошла в клуба"....колкото и да не ми се иска. На колко години си? Изследвала ли си андрогените, Инсулинова резистентност, половите хормони? Много странна темепература. Какво предлагат за нея лекарите?
Пробвала ли си голите петна да натриваш с чесън?
Мога да те посъветвам единствено да отвориш някой сайт на трихолог, където има много снимки на мъжки и женски косопад. Опитай се да намериш твоя вид по снимка и прочети какво пише под тази снимка като диагноза. Така може да успееш да намериш по- бързо твоята диагноза. Успех. И ни пиши.

# 373
Здравейте,

Аз също се включвам в тази тема, не че имам с какво да съм полезна (защото при мен борбата е безмилостно жестока... ). По-скоро бих искала да споделя, защото за съжаление не срещам много разбиране.

Горе-долу от пролетта на миналата година се боря със силен косопад.

Всичко започна малко след като Януари месец 2020 прекарах нещо, което и до ден днешен ми е недиагностицирано (аз упорито си вярвам, че бях първата ковидясана, преди още да беше модерно Smile). Като цяло около две седмици имах упорита температура, която направо ме изтощи и стресира на макс.

В началото реших, че просто трябва да спра да си тормозя косата (постоянно връзване, изправяне с преса) и спрях да я третирам изцяло. След като търпях цяло лято и нямаше промяна, отидох при дерматолог. Назначи ми жената изследвания в близка й на сърце лаборатория, където изкараха, че Витамин Д ми е нисък. Пих го, като междувременно ползвах и назначените продукти на Дюкре и уж имаше някакво подобрение.

Малко след това обаче, положението се върна на каквото си беше.

Февруари месец тази година, случайно почувствах, че имам температура и измерих около 37.5. Толкова си е и до ден днешен.

Два пъти съм влизала в болница, изследвали са ми всичко, що са се сетили хората, не е ясно от къде е тази температура. Опитвах се да намеря нещо, което да е връзка между нея и косопада, няма нищо... Заключението след последното влизане беше да пия успокоителни, че сигурно е от много стрес...

От 2-3 месеца вече изпаднах в нещо като депресия заради тази коса, вече имам плешиви петна, които все още са отстрани, та не е очевидно като падне коса отгоре (по този повод само ми се казва, че си въобразявам). Реших и аз да ставам чичо гугъл - изследват всичко, което прочетох, че може да води до косопад - хормони, желязо, цинк, вит. Д, Б12 - всичко в норма.

Отидох пак при друг дерматолог. Изписа ми Анакапс прогресив, които пия вече втори месец и няма ефект. Отидох наскоро пак на контролен преглед и заключението беше изпий си анакапса и като цяло не го мисли...

Последното, което ми се подхвърля като идея и за което се хванах като удавник за сламка беше магнезиев дефицит, ама май и с това нищо няма да стане...

Косата ми като цяло е... беше... много гъста и и сега си е с плътен косъм, но уви, поела е по своя път.
Здравей!Доколкото разбирам имаш на петна опаднала коса....в нашето семейство се случи на сестра ми преди години и на майка и при двете от силен стрес. Сестра ми се оправи с чесън,както и друг потребител ти каза.Ходеше при един човек, който и го втриваше в петното на темето почти до рани.
А майка се оправяше с алпикорт.Втрива се с памуче вечер( не знам дали се измива).Сега я питах как се казваше лекарството ,но пък ми пусна и една маска която си прави вече два месеца,че вече й изтъня и стана по-редка,тя цял живот я къдри,навива и топира.Каза,че има резултат:
" лосион от лъжица корени от репей,лъжица смрадлика и шепичка обелки от лук.Ефективно е,без да има време специално да стоиш и да се миеш."

# 374
Здравейте и благодаря за обратната връзка!

mariat, изследвала съм си само хормоните за щитовидната жлеза, от това което си писала друго не съм, но ще разпитам. На 28 съм иначе.

За температурата нищо не ми казват - в първата болница 5 дена ми вливаха някакъв антибиотик, който на нищо не повлия и ме пратиха по живо по здраво. Насочиха ме към гинеколог, където пак имаше някакви драми, в които няма да влизам, но накрая се оказа, че нищо ми няма.

На следващата болница същото - ама и те като не могат да разберат какво ми е, няма и какво да ми кажат. Само там единия доктор, че нали уж близък, каза това за успокоителните. Даже беше дал и някакво конкретно лекарство, където според мен от психиатър се изписва...

Silvi Cho, ами то не е баш на петна ясно изявени, но аз така го виждам по-скоро, че е на области. Имам си едно петно, което си е баш кръгло, ама то ми е от малка и така си остана.

Според последната докторка било заради стрес и косата явно ми била слабото място. Аз, че съм си стресирана натура е факт и за това въобще не пренебрегвам този фактор и се опитвам да предприемам някакви мерки. И въпреки това ми е странно, че две години чак такъв стрес непрекъснат изживявам (аз не го чувствам така поне), че този косопад да стане хроничен само от стрес.

С чесън не съм пробвала до момента, като натурален продукт единствено съм пробвала с коприва да я поливам и втривам (ама там за какви щети ставаше на въпрос).

Аз малко съм такава, че все си викам, че ако някакви сериозни химии не могат да ми помогнат, трудно мога да разчитам на естествен продукт. Все си мисля, че би било твърде хубаво, за да е истина, но то действително влияе при някои хора, явно зависи от ситуацията. Ще пробвам и това.

Благодаря ви още веднъж за съветите.

Относно това какъв вид косопад бих могла да имам - разглеждах преди време и вече влизам и в заплетени теории, понеже на един от сайтовете бяха показали за възможен причинител дисбактериоза и някак си на снимката ми приличаше. Аз от край време си имам проблеми със стомаха и включително в момента изследвам и тази възможност.

Мога само да пожелая успех на всички, които се борят с този отвратителен проблем. Преди време бях чела пост в някоя от другите теми на една жена, която съжаляваше как си е погубила години в страдание заради това нещо и като описваше какво е правила така се припознах в нея..., докато в някакъв момент не беше осъзнала, че в крайна сметка има и по-важни неща. Все пак, иска ми се да знам, че действително нямам какво повече да направя, преди да се примиря, така че... за момента продължавам да се боря и аз.

Общи условия

Активация на акаунт