Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

• 13 833
  • 200
  •   1
Отговори
# 120
Манипулират много ясно,това са години на "удоволствия",всички гафове са изчистени и предвидени.
Не случайна беше сцената в парка с бездомниците и хляба или лотарийния билет.Психарчето го стъпка и ги унижи,просто за забавление.Колко промит мозък е,че сам се самоуби не е истина.Според мен и червените стражари са промити мозъци в някаква степен,11 номер нали каза че от 7 години е в игрите.

# 121
  • София
Не ме разбираш.
В Корея се гласува по принцип и там гласът е закон.
Щяха да олекнат за нас, интелигентната публика, защото какво по-различно ще ни покажат? Поредните богаташи, които се гаврят с хората. Това пак е така, но тук има правила, които не се променят и са бетон. На 99.9% съм убеден, че ако това беше реалност, а не сценарий и играчите бяха гласували да си тръгнат, щяха да ги пуснат. Не случайно и събирача на играчи спази закона и не уби 456, а можеше. А се гръмна.
Продукцията (лошите в сериала) манипулират по изключителен начин хората и разчитат на тяхната алчност, НО ако последните изберат свободата ще ги пуснат.
Продукцията (истинската, която е написала сценария) също не би направила подобна лоша реклама на Корея. Просто не са го написали така и ги разбирам. Няма да има тръпка и всичко ще приключи рано, рано, така че беше ясно, че добрите никога няма да спечелят гласуването по една или друга причина...

# 122
Подкрепям това, което написа Дяволо. В Южна Корея демокрацията е почти издигната в култ до такава степен, колкото и култът към личността в Северна Корея.  Каквото се гласува с мнозинство там се приема и изпълнява, дори на някого да не му е по угодата. Корейците много държат на честта и достойнството си и не биха се подиграли дори в сериал с вярванията на нацията си. И да щяха да ги пуснат. В 1 сезон се случи точно това. Друг е въпросът, че голяма част от тях щяха да се върнат и игрите да продължават, защото за тях това е последна възможност.

# 123
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз не помня в сезон 1 да са върнали играчи по живо, по здраво,които доброволно са напуснали играта. Дайте повече детайли.

# 124
След 1-та игра гласуваха всички и бяха по равно, накрая гласува дядото 001 и той беше за мнозинството отказващи се . Върнаха ги в реалния живот и цял един епизод показваха живота им отвън. Дори се срещаха. Накрая всеки един осъзна , че няма избор и се върна в играта. Всеки имаше причина да го направи. Мисля само 2 или 3 играчи не се завърнаха.

# 125
Не знаех за тази особеност на корейците,но признавам си не съм се интересувала от културата им и сериала е първия ми досег с тях като общество.Изглежда ми реално обаче,че биха уважили желанието им да спрат,кой ще вземе под внимание брътвежите им без доказателства,за толкова години никаква промяна няма в игрите.И това че всеки втори там живее на кредит и в дългове ми е странно,аз не съм теглила никога и ми е супер странно да имаш да даваш толкова пари,как ще спя спокойно.Може би и затова е толкова успешен сериала,това е реалността там и доста хора биха дали живота си или от алчност за толкова пари.

# 126
BaDBluEeYeS, но пропускаш факта, че това беше част от самите игри. Игра на психология. Те няма какво да губят. Разбира се, че ще се върнат. Номер 001 от сезон 1 всъщност е създателя на игрите, един от най-богатите хора и преди да умре обясни, че игрите съществуват, защото на богатите им е скучно, а той самия се е включил, за да изпита за последно емоциите от детските игри. Да и също да провери до къде ще стигне алчността на хората, което е странно, защото вече е видял до къде стига морала на супер богатите и няма смисъл да очаква нещо друго от хората, които се борят да оцеляват.

# 127
Всъщност правилата се нарушават. Точно играч 001 в сезон 1 не ги спази, когато загуби, макар че и тази игра не беше съвсем коректно спечелена от 456-ти. Както вече споменах, в сезон 2 пък намалиха след втората игра сумата за премии от елиминиране. През цялото време организатори/богати зрители се държат с играчите като сякаш са им принадлежност, сетих се и за епизода, когато участваше в помощния персонал - като сервитьор полицаят под прикритие.

# 128
  • София
Изгледах още снощи последния епизод ама ми се доспа и не ми се пишеше.

Значи сега вече разбирам защо има толкова голямо недоволство, но според мен това не е защото епизодът или сезонът са слаби, а защото очакванията са били различни, а и с този клифхенгър на финала... Дам.
Но, стана ясно, че сезони 2 и 3 са заснети изцяло, може би има още малко работа над сезон 3 и това е причината да няма обявен финален сезон 2 в две части от по 7 епизода (примерно). И така е по-добре. Сега няма да се чака 3 години, а само няколко месеца.

Може би не малко хора са се подразнили и от факта, че в този финален епизод все едно гледахме Блекхоук и Р-к Райън в едно, някакъв военен екшън с хиляди хвърчащи гилзи, хаха. Но аз лично като погледна цялостната картинка, бих казал, че сезон 2 е добър, даже много добър! И много важен за тази Вселена. Идеалната връзка между сезони 1 и 3. Всичко това което не видяхме в сезон 2, вярвам, че ще го видим в сезон 3 и ако там са си изиграли правилно картите, то сериалът ще има един цялостен завършек на много високо ниво и ще претендира с право за един от най-добрите сериали в историята. По ред причини...

Лично според мен епизоди 6 и 7 са най-слабите в сезон 2, но в никакъв случай не са слаби сами по себе си...
Епизодите много добре допълват цялостната история на сезон 2 и идеята на шоурънърите.

Глупак ли е 456? Много четох как бил глупав и т.н. Ами не, не споделям това мнение. 456 или Ги-Хун си изигра правилно картите, просто го надцакаха. Това не го прави глупак. Сложно е да водиш война с невидим враг, който има много пари, власт и контрол. И въпреки всичко Ги-Хун беше близо до пробив, но 001 'суична' в точния момент и не ги пробиха в гръб. Също така Ги-Хун сигурно се е надявал на по-широка подкрепа, но дори и с тези хора които поведе беше близо до победата. А каква беше алтернативата? Да останат за още една игра? Ами знаем какво щеше да стане. Пак щяха да умрат. Накрая щеше да остане един. Сега поне имаха шанс, дори и малък за успех.

Вече писах за героите и кои са ми любими и кои не.
За мен има един голям въпрос. 001 или Фронтмаската има ли шанс да мине на страната на 'доброто' Нещо като в Стар Уорс да се получи? Или докрай ще остане циник спрямо живота и втория шанс за такива ''пройдохи'' като в игрите. Тази история, която разказа за жена си според мен е истинска и заради нея се е включил за първи път в игрите. Защо обаче след това е станал част от тях и то с ключова роля вярвам, че ще ни се разкрие в сезон 3.
Искам повече подробности за играта и нейното начало. Кой, кога и защо. Дали наистина 001 от сезон 1 е главния кукловод и идеолог? Кой дърпа конците в момента? Тези 'ВИПОВЕ' ми е много важно да бъдат разкрити, защото заради такива като тях има и такива игри. И това са хора от цял свят според мен, не само корейци. Но идват в Република Корея, защото само там са се сетили за подобно ''зрелище'' (поне за историята в тази Вселена е така).

Оценка на сезон 2: 8.0 / 7.5
Цялостна оценка на сериала дотук: 8.5
Сезон 1 е по-добър, но не с много, което говори достатъчно, защото сам по себе си сезон 1 е един от най-добрите сезони изобщо в историята на модерната телевизия и сериалите.

Ако сезон 3 е добър и финалът е добър и реалистичен може оценката да отиде и към деветка, защото този сериал се превърна в социален феномен и тези неща също трябва да се включват и оценяват. Значи с нещо специално е успял и пробил, там където много други не са...

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 12:33 от Diavolo

# 129
Две основни грешки на 456 - да не се сети, че подобно на сезон 1 играч с номер 001 не е случаен и да му се довери, въпреки, че личеше че таи (уж) някакви подозрения към него.
Настоящият 001 не вярвам да направи завой към доброто, досега не го е направил, останал е като победител в една от игрите (от 2015) да участва вече като ръководител. Не мисля, че той дърпа конците, само част от механизма е, не е бил според мен и само предишния 001 (О Ин-ам ли се казваше?) ръководител на всичко, това изисква по-сериозна организация и финансиране, че да зависи само от един човек

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 15:39 от fenyx

# 130
  • София
Аз мислех,че веднага ще разбере кой е.Щом 001 го няма, вече е другия 001.

# 131
Точно защото предните игри беше 001 стареца,си мислят че 456 ще се сети и съмнява в сегашния,който за мен е вкаран за наблюдение и насочване на играта.Според мен си го подозираше и има едно на ум,въпреки че в момента го мисли за мъртъв.Добро в него няма,единствено брат си може би че остави жив.

# 132
  • Mediterraneo
И аз изгледах епизодите. Сезонът е супер, не знам за какво е мрънкането. Да, имаше малко пресолени неща( като безсмислената битка в последния епизод, която изобщо не знам защо му се вързаха на 456 да се проведе...), но като цяло имаше дори повече послания от първи сезон, повече смисъл.
И аз смятам, че 456 започна по някое време леко да подозира 001, с нетърпение чакам момента, когато ще му светне изцяло. Капитанът на издирвателната лодка също искам да разбера как точно е замесен в цялата схема. Изобщо, чакам останалите епизоди и съм сигурна, че няма да ме разочароват. Стига, разбира се, да приключим до там.

# 133
Замислен е поначало като три сезона. Би трябвало да има конкретен финал- такива са поне очакванията. Ако може да се вярва на Уикипедия : това инфо от първия сезон:
“ The third and final season was filmed back-to-back with the second season and is scheduled to be released in 2025.”

# 134
Всъщност е замислен за един само,многократно се каза от създателя,никой не е очаквал да стане чак такъв феномен,все пак десет години е търсено финансиране.Но пък се радвам че нетфликс решиха за три,на мен много ми допада социалната игра вътре.
Капитанът мисля всички сме единодушни,че участва в трафика на органи и сега следи полицая и докладва.При толкова пари и мащаб,няма как да нямат връзки и в полицията и някой все пак трябва да следи до къде върви разследването на полицая.

Общи условия

Активация на акаунт