Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

• 13 832
  • 200
  •   1
Отговори
# 135
Точно - първи сезон си е завършен.
Аз изгледах едно подробно ревю и за сега ще пропусна.

# 136
  • София
Излезе инфо, но не е потвърдено, че ще има спиноф на шоуто с работно заглавие, ''Скуит Гейм: Америка'' (колко оригинално), като шоурънър ще е великия Дейвид Финчър.

🤣

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:05 от Diavolo

# 137
  • Другата България
Аз се присъединявам към разочарованите от сезон 2.
Не много, но на фона на напълно завършения първи за мен беше излишно отново да повдигат “темата“, въпреки че са ми ясни причините.
Всичко сте написали, няма да повтарям мнения, а имена не помня, номера също.
За мен е несериозно 456 да не заподозре поне 001, особено след като при първото си участие в игрите беше играл този “мач“. Мислех, че след като го назова по име ще му “светне“, уви, не. После, капитанът на корабчето още от самото начало “крещеше“, че има нещо гнило там, полицая така или иначе не се усети. И не само това, може би очакванията ми бяха големи, но и отношенията между участниците ми дойдоха някак изкуствени, не всички, но доста от тях преиграваха. През цялото време очаквах 011 някак да спаси бащата на момиченцето, накрая и него убиха /ако не се лъжа, че много хора умряха/.
Да не говорим за финала, ясно е, че ще има трети сезон, ама така правят недоволството на зрителите още по-голямо. Нищо, ще си чакам търпеливо, дано финала на сериала като цяло поне има някакъв логичен завършек.

# 138
  • София
Да, 426 беше бащата на момиченцето. Убиха го в последния епизод.
Обаче 011 го мразеше и даже веднъж го нарече неудачник или пропаднал тип, нещо такова, имаше го за отрепка, даже и мина през акъла да го застреля без причина ама се въздържа, защото щеше да е против правилата.

Да, съгласен съм, че трябваше 456 по-сериозно да заподозре 001 (между другото играта на актьора предполага именно това, т.е. една част от него се съмнява, но по някаква причина само до там), но не може ли тук да се вкара обратна психология? Че бомба не пада два пъти на едно и също място. Два пъти подред 001 да е част от 'червените' Мхм? 😉

# 139
Здравейте, приключихме преди 4-5 дена със сезон 2, за мен разочарование е само, че не е завършен и чакаме сега сезон 3. Тепърва предстоят най-силните моменти от вторите игри дето гледаме.
Номер 001 е за зрителите да се сетят явно, не за 456. Като гледам фейсбук, даже не цялата публика се е сетила ...

Обаче аз (за разлика от мъжа ми) бях забравила всякакви подробности от сезон 1 и почти го изгледха пак. Снощи изгледах играта със стъкления мост, която ми е любима, почти накрая съм.
Много участници важни съм забравила, много неща дето не са пряко свързани с 456, не помнех. Че ги пуснаха да си ходят! Не помнех, че Ин-хо (фронтмен/братът/001) е бил участник и е печелил играта, както се оказа 2015, 5 години преди 456.
Също шахтата, по която се спускаха в сезон 1 да изнасят органите, казаха че е построена за ВИПовете и заредена с бомби, за да избягат ако се налага и да срутят цялото място.
Като Виповете пристигнаха, единият от тях каза, че "Игрите в Корея тази година са най-добрите", явно са постлали да има и на други места.

Сега се чудя дали ще върнат изобщо 456 в игра или ще му предложат друго.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:57 от Одри ♡

# 140
Вече има спекулации в нета какви ще са следващите игри в Сезон 3. Наблюдателни зрители са забелязали, че в спалното помещение са проектирани пиктограми на игрите по време на Сезон 1, а също и следващите очаквани за Сезон 2.
В трейлър за финалния сезон пък се появява още една кукла, момче - подобна на куклата от игра 1, така че излизат и някакви предположения за игра “Джак и Джил” (малко вероятно, не знам дали изобщо има такава подобна в Корея), или да е участваща в следваща игра - с две кукли, куклата момче да следи за движения в гръб и да има преповтаряне на играта Green light- Red light.
Може и да не се чака толкова, споменават се дати дори за май месец, но ще се разбере колко е вярно и това.
По-интересно е дали на пръв поглед обреченият бунт на Ги-хун (456) е бил в някакъв смисъл полезен, когато все пак нещо трябва да се направи, за да се разбие формулата на организаторите пари + власт = контрол над личността и своеволие.

# 141
Ето почти съм познала,това за изхода за випа с бомбите съм го забравила,но за мен най логично е да взривят острова в опит да си покрият следите ако стане напечено.И това за игрите в Корея не ми е направило впечатление,значи има и на други места.Иска ми се колкото и наивно да звуча и аз като 456 да има някакво възмездие и справедливост,да се спре тази практика и да има наказани виновни,да се даде гласност.

# 142
Не го намирам за наивно. Всъщност това е единствената причина 456 да предприеме обречен ход. Противопоставяне спрямо хората, които искат да упражняват власт,  контрол и да се разпореждат с чужд живот, сякаш е изконно тяхно право да се отнасят към включилите се в играта ( включили се по различни причини, не е задължително да са единствено финансови) като към тяхна собственост. Абсолютно нарушение на правата на личността, макар че привидно им е предоставен избор. Та те едва в хода на първата игра разбират, че съгласявайки се да играят, играят не само за печалба, а и за съхраняване на собствения си живот.

# 143
Абсолютно,те се съгласяват от отчаяние,но цената е прекалено висока.Наистина не разбирам хората които продължават да играят,никакъв инстинкт за самосъхранение.Или си мислят само за бързата печалба и как ще прецакат системата.
Според мен ще върнат 456 в играта,и ще видим оставащите три игри ли се очакват?Зловещо звучи още една игра с куклата,че и две от двете страни.Не ми се вярва да повторят една и съща игра,макар и усложнена.По скоро мъжката кукла ще е нещо друго,но със същите функции да засича движенията.Ще гледам и аз май първи сезон,явно съм позабравила доста.

# 144
# 145
Един страхотен постер.

# 146
# 147
Тийзъра за новия сезон,почти не остана.
456 е в ковчега подарък с панделката,мега зловещо.Бременното момиче плаче,явно ще я шитнат.Има и трите оставащи игри,тази с топките на черно и червено изглежда като рулетка с числа,ама едва ли.Утре ще гледам анализа на клипа.
https://youtu.be/Lb6v6AUFWrM?si=ImivKo0MKNnyIecd

# 148
Готови ли сте за финала?!

# 149
Има финал като
Скрит текст:
на Западен свят сезон 1 + Кейт Бланшет

Общи условия

Активация на акаунт