Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

• 13 862
  • 200
  •   1
Отговори
# 75
Не е много ясно от откъслечните кадри как точно смята да ги предпази и изведе живи, но се появяваха и няколко кадри с полицая Джун-хо (брат на маскирания Главатар -  Хуанг Ин-хо и победител в игрите от 2015г.), с насочено оръжие и следван от други въоръжени (вероятно -полицаи) в някаква гора. Както може да се предположи е оцелял след падането от скалата и от тези кадри може да се предположи, че е сформирал екип, с който вероятно да се опита да проникне на острова с игрите.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 09:02 от fenyx

# 76
  • София
То си има тема, а ние се скъсваме да пишем в основната сериална тема. Wink

Аз изгледах епизод 1 от сезон 2 и не разбирам защо е това масово недоволство. Епизодът беше ТОП! Simple Smile
Може би идеята е да ни разкажат повече за тази организация и да се наблегне повече на самите герои. Ако се разкрие кои стоят зад всичко това и бъдат заловени или убити то и сериалът ще трябва да спре.
Ще видя нататък как е. Може би затъпява с напредъка на епизодите. Не знам, ще видим.

Тези двамата (момчето и момичето), които бяха вербувани за игрите не бяха ли тези с мотора в началото, които бяха глобени от Джунг-Хо?

Много ми се иска 456 и Джунг-Хо да се срещнат (би трябвало това да стане в епизод 2) и да заработят заедно.

А добре де, доколкото си спомням, 456 не разбра ли, че 001 (старчето) е един от босовете, ако не и най-големия такъв? Или аз нещо си фантазирам за последното? Нали беше в една стая с него, старчето беше на системи или нещо такова. Много време мина и съм позабравил някои неща. С тези огромни паузи между сезоните ме убиват. А покрай ковид-19 и стачките стана още по-страшно.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 09:23 от Diavolo

# 77
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Естествено,че разбра. Още в последните епизод на сезон 1 се знаеше (когато го намери в луксозната сграда,на леглото пред умиране).

Аз изгледах сезон 2 още в деня,в който го пуснаха.
На мен еп 1 и еп 2 въобще не ми бяха "пълнеж" и ми хареса как ни подхващат от далече. След това обаче епизодите вървят надолу. Вместо игрите да са в центъра,те бяха между другото.
Последният епизод и случките там бяха тотално не на място и предпочитах да си решават недоразуменията с игра.

Края - всъщност няма край,все едно е край на епизод от 16 планирани такива в сезон 2.Личи си,че всъщност са снимали и развили цялата сюжетна линия ,но на нас зрителите ни го предоставят в 2 нови сезона.

Преди малко четох,че сезон 3 (който ще продължи точно там,където свърши сезон 2) е последен сезон и всичко ще се разкрие.

1/ излишни сцени,проточени разговори,с цел да се запълва епизода
2/ Игрите да са центъра на сериала,а не между другото.
3/ Глупав еп 7 ,нямаше никакъв смисъл от екшън.Проблема можеше да бъде решен с игра.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 05:08 от Adoralova

# 78
  • София
И епизод 2 от сезон 2 ми хареса много. Дотук и двата епизода са ТОП.
Припомних си събитията от сезон 1, прегледах последния епизод набързо и си прочетох моите записки и ревюта. Сега е по-друго.
Явно от епизод 3 ще започнат самите игри на острова (интересно дали е един и същ остров или ги менкат). Много неща се случиха.

Скрит текст:
За съжаление знам как работят сериалите, имат си модел и няма как в епизод 2 да бъдат разкрити или 456 да беше постигнал дори малка победа в една битка. Супер ги изиграха, явно червените са винаги един ход напред. Много голям ресурс имат. Как ще бъдат разкрити и изправени пред съда не знам, ще е много сложно, защото сигурно са замесени политици и мултимилионери или милиардери.
Все пак си имат някакъв код, който си следват и може би така ще ги надиграят, не знам. Както този събирача на хора/души се самоуби, въпреки че имаше избора да бие 456, той спази правилата, а и за да не излезе слаб и невярващ в каузата си. Изобщо тези са като от някаква секта, яко промити мозъци.
Хубавото е, че не знаят за предавателя в зъба на 456, това ще е неговия коз да намерят острова.

Големия шок беше на финала на епизода, където момичето Но Ъл (интересно дали тя има връзка с някой от героите от сезон 1, съмнявам се) беше вербувано не за играч, а за стражар. Бляк. Изоставила е едногодишната си дъщеричка в КНДР, защото е убила началника (който може би я е насилвал) си и е избягала. Може би и трябват пари, явно на червените им се плаща добре. Не знам. И не знам само как им промиват мозъците, защото тя ми се видя силно емпатична (малкото момиченце болно от рак на кръвта и в което тя виждаше собствената си дъщеря), а сега изведнъж ще гледа и ще помага за убиването на стотици хора? Нещо не ми се връзва. 😮

# 79
Изгледах само епизод 1.
Надявам се да не върви по схемата на Sweet Home.
Страхотен първи сезон, втори е меко казано посредствен, а третия …. е радвах се, че всичко приключи.

# 80
  • София/Севлиево
Къде намирате субтитри?ММ го изтегли от Замунда,но едва вчера качиха субтитрите за епизод 1(и засега само него гледахме).

# 81
Гледах вече три епизода (по Нетфликс), харесва ми и втория сезон.

# 82
  • София
Къде намирате субтитри?ММ го изтегли от Замунда,но едва вчера качиха субтитрите за епизод 1(и засега само него гледахме).

Този сайт използвам за всички азиатски филми и сериали Simple Smile

https://www.easternspirit.org/forum/index.php?/files/file/1782-squid-game-2-2024/

# 83
  • София/Севлиево
Благодаря

# 84
Изгледах сезон 2. Е, сложно е.  Открих, че след като завърших поредицата, не бях сигурен дали наистина ми хареса или не.Нека се опитам да обясня.
Страхотен клифхенгър  в края, сюжетни обрати и скучни игри. Наистина бяха скучни. Едната се повтаря, а другите не бяха кой знае какво. Да, знам, че в този сезон игрите не бяха основното и тонно тук идва проблема ми със сериала. Аз съм тук за тях, а не за стандартна корейска драма с всички възможни клишета като -  болен герой, избягал от СК, изгубено дете, бивши гаджета и нежелано бебе.
Героят реши да прави преврат, война или каквото там беше без да познава врага, без да познава хората около него, без да е запознат със сградата  и с ясното съзнание, че няма да получи подкрепа от вън. Защо? Уж иска да спаси хората и за приключи играта ,а просто ги обрече. Уфффф
Можехме да имаме същия край, но написан по-добре, но … добре.

# 85
Последният епизод не беше убедителен за мен - Ги-хун има нелогични действия.
Сериалът ми е интересен не заради игрите, не заради семейните драми, а заради психологията - за това докъде може да стигне в преследването на цели, оцеляване и способността в такива екстремни ситуации да се проявява човечност и съпричастие.
Първият сезон намирам за по-силен като общо впечатление, надявам се последният да бъде смислен (независимо от културно-психологичните различия).

# 86
Аз мислех, че той има план, но от това, което пишете оставам с впечатление, че просто е тъп.

# 87
Е, той имаше план, но той пропадна и продължи без план.
Не е много умен, да.

# 88
Радвам се, че има тема за сериала! На мен като цяло 2ри сезон ми допадна, но 7ми епизод със сигурност не. Игрите също ми допаднаха, според мен първата се повтаряше, защото е един вид емблематична за сериала, а и трябваше някак 456 да покаже, че я е играл и да се изяви. Според мен също не е особено умен като персонаж. Слагам в скрит текст някои подробности и теории:
Скрит текст:
- Не ми допада драмата с бременното момиче и ми се струва излишна.
-  Сюжетната линия с 011 и търсенето на дъщеря й също ми се струва твърде объркваща и ненужна. Уж от 7г участва в игрите, пък има дете на около 2г. А защо го е оставила и какво е станало? Вероятно ще разкрият в 3ти сезон, но генерано се чудя защо ни го показват. Може би да видим какъв тип хора взимат към маските или и аз не знам.
- Мисля си, че този с лодката е замесен в превозване на органите и Front man от предния сезон му е казал да спаси брат му.
- Интересен ми е мотива на 001 да влезе в игрите този път. Из нета мернах теория, че 001 от предния сезон му е баща / нали се оказа осиновен/ и след като е загубил жена си е останал при него. Но пак се чудя зашо решава да влезе в игрите и да действа по този начин. Можеше доста бързо да разреши нещата с 456. Какво мислите вие?

Между другото преди гледах още един корейски сериал " Alice in borderland" - пак са намесени игри и ми допадна доста. Ако имате препоръки за още такив сериали, ще съм благодарна!

# 89
Ще напиша някои неща в скрит текст, на мен от втори сезон седмия епизод ми беше абсурден и без всякакъв смисъл:
Скрит текст:
Сюжетна линия с войник 011 беше съвсем недовършена - изобщо не стана ясно при голямата престрелка в седми епизод тя къде беше и ако е сред избитите войници, включването на историята ѝ остава съвсем висящо
Относно Фронт мен - като участник 001 , мисля че се включи, за да манипулира първо вота, след това участниците. В груповата игра, състоящата се от 5 мини-игри, нарочно действаше неумело и с времевата преднина да изправи всички на нокти, когато помаха заради него да я губят и закъсват.
Странно и невероятно за мен беше и поведението на “ recruiter”-а: 1. Когато предлагаше в парка на бездомници избор между хляб или лотариен талон, мислех че оттам ще търси нови играчи, а всъщност всичко се сведе до една сцена с газене на отхвърлената  заради хазарта храна; 2. когато в играта с Ги-хун пистолетът беше отново в ръцете му със сигурен куршум и той все пак спази правилата на играта
P.s. И още нещо- още в началото, докато издирваше организаторите на играта, някой в екипа на Ги-хун е бил предател, защото как се сетиха, когато се качи в колата и го упоиха, че има предавател в изкуствен зъб, та после издирващите го ги пратиха за зелен хайвер.
Не бих казала, че съм нетърпелива след седмия епизод за трети сезон, но когато се появи ще го гледам, да видя корейските сценаристи какво са измислили.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 15:47 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт