Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

• 13 863
  • 200
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Eunoia,

Този последния е японски сериал Wink

Ще ти прочета с голям интерес теориите, но чак след като изгледам всичките 7 епизода. Simple Smile
Засега съм изгледал само епизоди 1 и 2, които много ми харесаха.

Иначе виждам, че масово се критикува 456 (не само ти, в бг мама, в имдб, в замунда, във фейса ; бтв: имам проблем с корейските имена, за това ми е по-лесно с номерата), обаче поставете се на негово място. Той не знае много неща, в повечето случаи е абсолютно сам срещу една много добре смазана машина и няма как да има доверие на тези около/до него.
Та не му е лесна работата. Wink

# 91
Критикуваме 456 (Ги-хун), или аз поне заради решението му в седми епизод. Не беше добре обмислено за ситуацията, в която се намира.
Скрит текст:
Да предприемеш атака срещу някого, когото не знаеш къде се намира, кой е или колко са - защото той знае и се е срещал само с Фронт мен и играч 001 от първата игра /сътоветно и организатор, а е не ясно още колко лица стоят в ръководството на това нещо и къде са; да организира бунт в сграда, пълна с войници, които са повече от тях и разполагат с повече оръжие, да се извършват атаки на непозната територия - не е запознат с плана на сградите е доста смело решение, но обречено на неуспех.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 15:51 от fenyx

# 92
  • София
Малко смях
Хълк в Скуит Геймс 🤣
https://fb.watch/wOowEqPopZ/

# 93
Китайският сериал The Spirealm също включва игри - психологически, пъзели и ужаси. Идеята е, че героите са принудени да играят игри във виртуална реалност. Всяко ниво е врата и има 12 врати, тайна организация и битка за живот.
Сериалът е по известен роман  и игрите са предадени точно, но има известни разлики. В романа няма  тайна организация, която да пречи на героите (не е спойлер, още в началото става ясно за нея). Няма и виртуална реалност, там играчите са смъртно болни и игрите им дават шанс да оцелеят. Ако преминат през 12 врата ще бъдат здрави.

# 94
Тъй като споменавате и други филми за игри - ако сте пропуснали, очаква се някой ден и филмиране на “Дългата разходка” на Стивън Кинг (може да се определи като “дядо” на филмите за такъв тип игри)
Скрит текст:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Long_Walk_(upcoming_film)
 (Не знам дали при вас ще излезе добре връзката, сега като погледнах излиза незнайно защо така:

И чак след като изберете подчертаното праща към копирания от мен горе линк:

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 17:10 от fenyx

# 95
Да се включа и аз в темата. Буквално за два дни бинджнах 1 и 2 сезон. Първи, за да си припомня детайлно сериала и сюжета, че някои неща се позабравят с времето.

Скрит текст:
Споделям мнението , че сезонът започна слабо, но 1 и 2 епизод са една бавна прелюдия към водовъртежът, който последва с игрите. Напомни ми малко на началните епизоди на True detective 2 , подобен подход са използвали , монотонно начало , в което ако гледаш детайлно са показани доста неща. Например още в началото може да усетите , че капитана на корабчето пързаля полицайчето. Не знам на мен ми се стори много съмнително , че го е спасил , а не се е намирал близо до острова. Освен това съм почти убедена , че това е и човекът, който транспортира органите. Също така беше много важен моментът с 011 и детето на 426. Смятам , че тя го застреля и не го уби , според мен ще опита да го измъкне в 3 сезон.
Игрите ми се искаше да са една идея в повече , но според мен идеята на този сезон не са игрите ,а хората, които попадат в тях и техните лични драми. Ги-хун е най-наивният човек в тези игри. Въпреки преживяното се довери на играч 001, за втори път. Каква ирония. За самият 001 пък мисля, че историята , която разказа за жена си и детето е вярна. Това е била и причината му да се включи за 1 път да се включи в игрите. После вероятно е закъснял със спасяването им. Той е перфектен антагонист, защото за разлика от Ги-хун , изобщо не вярва в доброто у хората. Въпреки това има някакъв (не)скрит респект към човечността на 456. Според мен в един момент наистина хареса хората, с които беше в отбор. Пример за това е как от сърце викаше за отбора на бабата и сина ѝ по време на 2 игра. Многопластов образ е 001. Ще ми е интересно да видя как е стигнал до това.

Подобни сериали мога да препоръчам два руски, много любими. Единият е "Игра на оцеляване", а другият е "Безсъние" . И двата са от преди калмарите.Като и двата са направени с цел богати хора да се забавляват..

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 20:03 от BaDBluEeYeS

# 96
Тъй като споменавате и други филми за игри - ако сте пропуснали, очаква се някой ден и филмиране на “Дългата разходка” на Стивън Кинг (може да се определи като “дядо” на филмите за такъв тип игри)
Скрит текст:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Long_Walk_(upcoming_film)
 (Не знам дали при вас ще излезе добре връзката, сега като погледнах излиза незнайно защо така:

И чак след като изберете подчертаното праща към копирания от мен горе линк:

Обожавам книгата, дано я екранизират скоро.

# 97
Да, много добра творба 👍🏻, дано филмът също бъде добър (което невинаги с екранизации на добри книги се случва).

# 98
  • София
Изгледах епизоди 3, 4 и 5 и все още не откривам причините, защо това да е слаб и разочароващ сезон. Да не си остана само с очакването... Grinning
И трите епизода ми харесаха. Очевидно акцентът не е само върху игрите, което е по-скоро нещо положително и ни дава по-широка перспектива. Самите игри също са вълнуващи и интересни, а самите основни герои са много добре представени и много умело се развиват.

Слагам в спойлер останалите неща
Скрит текст:
Нямах търпение да видя кой ли ще е 001 в този сезон и какъв ШОК само беше да видя 'Капитанът' ; Фронтмена, братът на полицая и също бивш победител. Браво, тук направиха голям ход!
Тръпна в очакване шок за 456, когато разбере кой е 001, ако изобщо се стигне до този момент.

Този сезон явно няма да се изиграят всичките 6 игри, просто няма време, освен ако не претупат набързо игрите ама не виждам как ще стане. Дотук само 2 игри са се изиграли и в епизод 6 трябва да видим третата игра със смесването. А и няма логика да има повече игри, защото масовата нагласа е всички да си тръгнат след третата игра. Не всички, но болшинството. Масово се казва, че третата игра ще е последна.

Хмм, тук не си спомням, но поправете ме ако греша, но в сезон 1 сякаш не ги питаха след всяка игра дали искат да продължат участието си или бъркам? Не си спомням или примерно са го давали набързо, а не толкова драматични и подробно както сега. Там си спомням, че след първата игра само ги попитаха дали искат да продължат, но пък няма логика да не са принципни. Мхм, може би просто не помня.
За това не се правят сезони през 3 години.

Харесвам много 149 и 222, това са ми любимките. Бабката и бременната. 001 също ми е любимец, нищо че е злодей. Кефи на макс как ги манипулира тънко. Разбира се 456 не го коментирам, той си ми е номер 1.
333 (този с криптото) също ми харесва, дано има шанс с 222, ама едва ли, очаквам да има много смърт за съжаление. 380 също е яка мацка. 95 също е много миличка. Както е видно масово си харесвам жени, ами така е, то аз никога не съм криел, че корейските жени са ми любими, изключително нежни цветя са. Още от фигурното пързаляне си ги харесвам, от много години. Но харесвам много и японки и китайки. Абе жените от далечния изток са изключително женствени и грациозни, излезли като от някакви елфически фентъзи романи и много си ги харесвам.
Не мога да понасям следните герои: рапъра Танос (това име лесно се помни, защо ли, хахаха), лакея му и най-противния от всички (124), както и вечно киселия чичка 100.
Тази 44 с нумерологията също едвам я търпя. Но тя по-скоро ми е досадна.
 Всички останали, които не съм ги споменал не са ми нито на плюса, нито на минуса, т.е. са ми безразлични.

11 (ама от червените) също ме кефи. Дано им разтури идилийката. Ама не мога да и простя, че убива ей така хора без да и мигне окото. Независимо от причината.

И последно от мен, кой е предателя??? Защото предавателя в зъба на 456 беше изваден. Аз залагам и тук на някакъв ШОК момент, като слагам онзи дето не спира да говори. Близкия на убития, ох че съм скаран с тези корейски имена, сега ще трябва да губя време да ровя в IMDB. Не, предавам се с тези малки портретчета, а и азиатците трудно ги различавам. Абе този, който си говореше с капитана на корабчето на една маса и в момента е като първи помощник на полицая и брат на 001. Ех, намерих ги, Джеон Сеок или там както му се произнася името.

# 99
  • София/Севлиево
Според ММ предателят е капитана на кораба...И ние стигнахме до епизод 6(чакам субтитри на български за него и епизод 7). Много хубаво описание на героите, определено харесвам същите персонажи...

# 100
Diavolo, нямаше гласуване след игрите в сезон 1. Това е за тези игри и според мен го направиха за  456, за да му дадат надежда, че може да приключи с играта, но и да насъсква играчите един срещу друг. Пък и да му покажат, че не всички са като него.
И мен ме дразнеше Танос, нямах търпение да го разкарат. В реалния живот актьора наистина е рапър и беше член на популярна корейска група.

В 7 епизод става ясно кой е предателя вътре в игрите -
Скрит текст:
номер 370 или 390, един с очила
За другия нямам представа, но мисля, че няма да е един човек.

За азиатски сериали и инфо e по-добре да се използва  MLD

# 101
  • София
Да, капитанът ми е другия основен заподозрян, ама той откъде ще знае за зъба? Не видях да знае, нито да му е казвал някой.
60 на 40 за Сеок.

# 102
За зъба трябва да знае някой, който е бил, която е поставян и/или знае за проследяващия чип.
Танос - актьорът е бивш рапър, бил е осъден на затвор за 10 месеца и попаднах на статия, че в Корея били в шок, когато разбрали, че ще участва във втория сезон. Има още двама музиканти, участващи в сезон 2, скарана съм и с имена, и номерата не помня напълно, единият е критпо-“героят”, а друг(ата)- номер 222.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 15:19 от fenyx

# 103
Танос или ТОP от Big Bang не е бил в затвора. Има присъда за употреба на марихуана. В Корея е забранено, за употребата му се разбира при тестване за наркотици. Присъдата е две години, но има 10 месеца изпитателен период и ако през този период има друго нарушение ще се наложи да поседи в затвора. ТОР е бил само под съдебен надзор през 2-те години.

# 104
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Гласуването след игра дали да продължат или да се откажат е безсмислено за хората,а проковация от страна на Продукцията.
По този начин играчите се настройват един срещу друг  и следователно това настройване ще ескалира до саморазправи и убийства (което също се случи).
Много добре се знае,че за такова нещо консенсус е невъзможен.

Друго си мисля,вие наистина ли смятате,че като гласуват да си ходят, Продукцията ей така ще ги пусне по живо,по здраво у тях си? Те първа ще се включват богаташите да ги гледат как се избиват, става въпрос за таен проект за милиони и на продукцията им трябва съдържание,а не хора,които ще си тръгнат след 3-тата игра.
Та "Ние сме много справедливи, вие решавате бла бла" е прах в очите. Започват 456 и само един по план трябва да оцелее.

Общи условия

Активация на акаунт